3 színes, ízes program februárra
Címlap / Kultúra / 3 színes, ízes program februárra

>

3 színes, ízes program februárra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Annak ellenére, hogy a tél közepén tartunk, szinte kitavaszodik az Egykettő háza táján, hiszen februárban színes, ízes és változatos programokkal készülnek a sör és borrajongóknak. Február elsejétől a pult mögé áll Rony Bass, akit rezidens DJ-vé fogadott a hely, február 6-án folytatódik a Women’s Wine World rendezvénysorozat, amely kéthetente jelentkezik továbbra is mindig női borászokkal, és szintén ezen a napon kerül sor az Ybl Galéria első megnyitójára, Balogh István Péter főszereplésével. Az Ybl Galéria új kiállítási helyszínként jelenik meg innentől kezdve Budapest kortárs galériáinak térképén. 

A tél utolsó hónapja minden évben valahogy lassabban telik, mint a többi. Ilyenkor már várjuk a tavaszt, a napsütést, rajongunk minden egyes madárfüttyért, amit meghallunk, hiszen hosszú, hideg és zord volt az idei tél is. Most viszont legalább 3 okot mondunk arra, miért is szeretjük annyira a mostani februárt, miért is barátkoztunk meg a gondolattal, hogy a tavaszra még várni kell.

Első ok
Február 6-án 7 órától ismét a nőké és a női energiáké lesz a főszerep az Egykettőben, hiszen folytatódik a Women’s Wine World rendezvénysorozat, mely a női borászokat helyezi a figyelem középpontjába. Ezúttal a Gál Pincészet és a Hilltop borait prezentálja két ízig-vérig női borász, Gálné Dignisz Éva és Szegedi Csilla, akik újfent bebizonyítják, hogy a bor, ha női, akkor egyszerűen más energiái vannak. 3-3 saját nedű kerül bemutatásra, melyek mellé apró kísérő falatokat álmodtak meg a hely szakácsai. Csacsogás, csivitelés várható, egy igazán nőies este, melyre természetesen a bátor és vállalkozó kedvű férfiakat is várják. 2011/2012-es borokat vesznek alapul, lesz itt Sárgamuskotály, Merlot, Chardonnay, Olaszrizling, Cabernet Sauvignon és Szent Márton rosé is, melyeket jól kibeszélhetnek és megkóstolhatnak a résztvevők.


Második ok
Február 6-án este 6 órától egy férfi is főszerepet kap, nevezetesen Balogh István Péter, akinek kiállítása ezen a napon nyílik az Ybl Galériában, mely egyben a hely hivatalos megnyitója is lesz. A festő önálló kiállításain kívül rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi művésztelepeken, csoportos kiállításokon. Alkotásai megtalálhatóak magángyűjteményekben és közintézményekben és ezúttal egy hónapon át az Ybl Galériában is. Művei által magunk köré álmodhatunk egy kicsit groteszk, de nagyon-nagyon szerethető világot, olyan nagyon hétköznapit, nyugodtat, boldogot, amilyen a valóságban nincs is. És talán pont erre van szükségünk a téli hónapokban. Az Ybl Galéria olyan kortárs művészeknek szeretne kiállítási lehetőséget nyújtani a jövőben, akik a képzőművészet jellemzően nem progresszív útját járják, magas szakmai színvonalat képviselnek. Az alkotók a magyar művészeti élet ismert és méltán elismert figurái lesznek. 2013 márciusában Rainer Máté, áprilisban Müller Árpád, májusban Sebestyén János, júniusban pedig Magyar Gábor kap lehetőséget arra, hogy a budapesti közönség egy hónapon át gyönyörködhessen műveikben.


Harmadik ok

Akik pedig ennél lazább és kötetlenebb programra vágynak a hónap többi részében, szintén megtalálhatják a kedvükre valót, hiszen az új rezidens DJ, Rony Bass főszerepet kap minden csütörtökön, pénteken, szombaton este 7 órától. Ezeken az estéken a Sörsöntés is kivirágzik, hiszen a helyszín egyetlen női szakácsa, Jordán Piroska prezentál majd finomabbnál finomabb falatokat a bulizni vágyóknak. Lesz itt húsos és vegetáriánus ételválaszték is, aki véres hurkáról álmodik a korsó mellé az is elégedett lesz, aki pedig kecskesajttal kísérné le a legújabb csapolt csodákat, annak sem kell csalódnia.


Köszöntünk február!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2656 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x