5 tipikus Facebookozó, akik nem értik a social etikettet
Címlap / Kultúra / 5 tipikus Facebookozó, akik nem értik a social etikettet

>

5 tipikus Facebookozó, akik nem értik a social etikettet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Hasonlóan a munkához és az alváshoz, a Facebook is a mindennapjaink részévé vált - sajnos az összes bosszantó felhasználójával együtt. Kinek nincs olyan ismerőse, akit szívünk szerint azonnal törölnék, ha nem lennénk túl nagylelkűek? Az még hagyján, amikor a szomszéd bácsi a nagyszüleink hogylétéről érdeklődik az üzenőfalunkon, de amikor már nem tudunk egy percig böngészni anélkül, hogy látnánk egy pucér kisbabát… A CBS Reality most összegyűjtötte azt az öt tipikus Facebookozót, akit szívünk szerint azonnal kitiltanánk az egész internetről. 

1. Pár napos forever love

Hétfőn ismerősök lettek, kedden kapcsolatban, szerdán „bonyolult” állapotjelzésre váltottak… igazi komoly kapcsolatról beszélünk. Ha ez nem lenne elég, mindezt non-stop bejegyzés-hurrikánnal helyezik reflektorfénybe, így váltja egymást az „életem szerelmével <3” és a „most nem tudok erről beszélni” állapotjelzések – ami nem nagy baj, hisz’ nem is kérte senki. Drága szerelmesek: érdekel a boldog(talan)ságotok, de jobban örülnék, ha a valóságban élnétek meg a virtuális tér helyett. Bármilyen maradian is hangzik, nem ciki, ha az ember előbb megismeri a partnerét, mielőtt hatvan romantikus képet szerkeszt „loveforever” hashtaggel.

2. Wannabe trendsetter

Ugye milyen irigylésre méltó a csillogó életem? Minden mozzanatát meg is osztja velünk, akiknek csak a szürkeség jutott. Kávézás a napfényes téren, vidám shopping, kemény köredzés, bikinihíd, combszemöldök … pont mint egy Kardashian-lány! Órákat tölt el a képek tökéletesítésével, mialatt „élvezi” az élményeket, majd virtuális trónusán ülve virtuális szívecskékkel és csókokkal jutalmazza virtuális színe elé járuló frusztrált alattvalóit, akik nem győzik bókokkal elhalmozni az önjelölt kisközösségi celebritást. Jó hír, hogy még lehetsz „nagypályás” celeb, irány valamelyik valóságshow, így végre ezreknek lehetsz majd a magyar Kim Kardashianje!

3. A Megmondóember

Ha a 15. században született volna, Mátyás királynak hívják, de így 2016-ban meg kell elégednie az „Internet igazságosztója” címmel. Politikailag korrekt és megveti az előítéleteket, így megállás nélkül szidja a „miniszoknyás ostoba cicababákat” és a „konditerem bajnokait”. Ha csak magában durrogna, nem lenne probléma, de valószínűleg fizikai fájdalmat él áll, ha nem kontárkodhat bele az ismerősei beszélgetéseibe. Amikor kiraksz egy partyfotót, megjegyzi, hogy mások dolgoznak; ha jótékonysági szervezetet hirdetsz, a korrupcióról kezd el észt osztani. Szerencséje a világnak, hogy léteznek ők, a mindent jobban tudó és értő faj, akiknek csak a kommentelésről való letiltás jutott osztályrészül.


4. A kattintóművész

„Sosem hittem, hogy létezik ilyen, de amikor megláttam ezt a videót…” hírekkel nem véletlen van teleaggatva az hírfolyamod: nem csak idegesítő, de veszélyes is az a Facebookozó, aki nem bírja megállni, hogy ne kattintson; érkezik tőle olykor egy meghívó, poszt a falunkra vagy chatüzenet, amiben angolul próbál minket kattintásra bírni, úgy, hogy egy szót sem tud angolul. Igazi vírustenyészet, tipikus áldozata a CBS Reality-n is bemutatott Kibercsalóknak. Ahogy ebből is kiderül, érdemes vigyázni, hiszen az igazi bűnözők a technológia segítségével próbálják kirabolni az áldozatokat, ráadásul általában sikerrel. Jobban tenné, ha oktató jelleggel megnézne egy-két részt, így nem fedné fel a pikáns videónézési szokásai mellett a bankszámlája adatait.

5. Akinek nagyon aranyos a gyereke

Kedves Szülő! Mi őszintén örülünk, hogy megszületett a gyermeked és igazán boldogok vagytok, de ez nem elég indok arra, hogy tele legyen a hírfolyamunk minden apró kis lépésével. Már a kismacskáknál és kutyáknál megtanultunk, hogy a cuki dolgokkal lehet a legtöbb like-ot összegyűjteni – de annak érdekében, hogy a „tetszik”-ből ne legyen tiltás, érdemes ezt a trükköt mértékkel használni. Csak egy pillanatra állj meg, és gondolj bele: te szeretnéd, hogy 600 ember gyönyörködjön az évtizedekkel ezelőtti meztelen képeidben vagy a spenóttól zöld arcodban? Hidd el, ő sem.

Izgalmas technológiai bűnügyekért – no meg az elkerülésükért – kövesd Te is a CBS Reality Kibercsalók első évadát június 3-án 21:00-kor és 00:50-kor vagy június 4-én 22:40-kor. Még nem késő kikerülni a technológiai rosszfiúk csapdáit.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12847 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x