Kamcsatka – kalandtúra a pokol tornácán
Címlap / Kultúra / Kamcsatka – kalandtúra a pokol tornácán

>

Kamcsatka – kalandtúra a pokol tornácán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ez a káprázatos félsziget pontosan az északi félteke túloldalán van, 11 óra időeltolódásnyira Magyarországtól. Másban is a legek hazája Kamcsatka: a legtöbb működő vulkán, a legtöbb gejzír és még sorolhatnánk.  

Ez a káprázatos félsziget pontosan az északi félteke túloldalán van, 11 óra időeltolódásnyira Magyarországtól. Másban is a legek hazája Kamcsatka: a legtöbb működő vulkán, a legtöbb gejzír és még sorolhatnánk. Oroszország egyik legkevésbé felfedezett területe ez, mely ma is állandóan változik, hiszen legalább 30 aktív tűzhányó rendezi át folyton a térképet. Kamcsatkán összesen több, mint 200 vulkán található, a hegyekben 400 gleccser, számolatlanul sok iszapfortyogó, hőforrás és egyedül csak a Gejzírek-völgyében és környékén 200 gejzír. A félszigeten nincsenek nagy ipari létesítmények; ennek és elzártságának köszönhetően rendkívül gazdag itt az állat- és növényvilág.

Mintha egy ökológiai múzeumban járnánk. A felszínt néhol kiterjedt erdőségek borítják, néhol hatalmas lávasivatagok állják az utazó útját. Nem véletlenül tesztelték itt az orosz űrkutatók a Holdra szánt távirányítású holdjárműveiket. Kamcsatka hosszú évtizedekig a hidegháború mostohagyermeke volt. Külföldiek csak 1990 óta látogathatnak ide.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 10787 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x