Igazi nagyis receptek mai nőknek
Címlap / Kultúra / Igazi nagyis receptek mai nőknek

>

Igazi nagyis receptek mai nőknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Bangó Margit, a Magyar Örökség és Kossuth-díjas művésznő zenei pályafutásával nemcsak továbbörökíti és megőrzi, hanem világszerte is népszerűsíti a több száz éves magyar és roma értékeket. Szakácskönyvein keresztül ugyanezt a missziót követi, és bár nem tartja magát hivatásos szakácsnőnek, házias receptjeivel hiteles módon közvetíti a tradicionális gasztronómiát. Korábbi könyveiben (Határtalan Lakoma, Ünnepi Ízek) az erdélyi, a roma, a zsidó és a magyar konyhaművészetbe adott betekintést, most pedig ezek folytatásaként egy süteményeskönyvvel lepi meg olvasóit. 

Nagymamák öröksége
Az Édes Pillanatokban olyan Magyarországon hagyományos házias süteményeket találunk, amelyekkel évtizedek óta várják a nagymamák a családot. Ezeket a népszerű finomságokat, a művésznő konyhai titkaival és családi fejlesztésű receptjeivel kiegészítve, könnyedén el tudja készíteni bárki, aki kezébe veszi ezt a könyvet. A harmincegy recept nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik, és abban a tematikában, hogy az élet minden helyzetére javasol egy-egy jól bevált finomságot, legyen az vendégvárás, vasárnapi ebéd, születésnap, ünnep vagy akár egy sima hétköznap.
 
Édes Pillanatok: a család süteményeskönyve
“Ezt a süteményeskönyvet elsősorban a családosoknak írtam, valamint azoknak a fiatal hölgyeknek, akik gyorséttermekbe szaladgálnak, mert nincs idejük főzni, és elfáradnak, mire munka után hazaérnek. Az Édes Pillanatokban rengeteg olyan recept található, amit fél óra alatt egyszerűen el lehet készíteni. A családtagoktól, barátoktól kapott dicséret bőven kárpótolni fogja Önöket a kiesett időért. Higgyék el, ezek a finomságok Édes Pillanatokat okoznak azoknak, akik elfogyasztják, és annak is, aki elkészíti őket." – mondta könyvéről Bangó Margit.



Természetes, házias ízvilág

A süteménykóstolóval egybekötött könyvbemutatón Zila László, a Zila Kávéház és Étterem tulajdonosa, mestercukrász is méltatta a művésznő süteményeinek házias ízvilágát: “ A romák a saját esküvőjükön saját maguk főznek, nagyon fontos nekik az étkezés – ez az odafigyelés érhető tetten Margit nem agyonstabilizált, mégis mutatós és finom süteményein is, melyek között a Cigánykerék névre keresztelt, zölddió krémes különlegesség igazi hungarikum."
A torta egyébként kocsikeréket formáz, mely a cigány kultúrában a vándorlás jelképe, kék-zöld krémje pedig a roma zászló tradicionális színeit idézi.
 
Bangó Margit: Minden nap, minden éjszakán
Bangó Margit első süteményeskönyvéhez most minden vásárló ajándék Cd-t is kap. A Minden nap, minden éjszakán című albumon a művésznő kedvenc bárzenéit adja elő.

„A bárzenék életkortól függetlenül népszerűek, az egészen fiatalok is újra meg újra felfedezik maguknak. Nagyon közel állnak hozzám ezek a dalok, mert úgy érzem, a magyar lélekről szólnak.” – osztotta meg velünk Bangó Margit.

Olyan ismert és kedvelt dallamokat hallhatunk az albumon, mint a Holnap című Fényes Szabolcs szerzemény, Horváth Jenő-Szenes Iván páros Mások vittek rossz utakra engem és Álltam a hídon című dalai, de nem maradhattak le a lemezről a Gyöngyhalász, a Kócos angyalok és Járóka Sándor Minden nap, minden éjszakán című slágerei sem.

A rendhagyó bárzenei albumra bónusz track-ként felkerült a Petőfi Rádióban is hallható Bomba című dal bossa remixe, és egy gyönyörű lírikus hangvételű saját szerzemény a művésznőtől Leszállt az éj címmel.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8551 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x