Paulo Coelho: Az accrai kézirat
Címlap / Kultúra / Paulo Coelho: Az accrai kézirat

>

Paulo Coelho: Az accrai kézirat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Paulo Coelho napjaink egyik legkeresettebb és legsikeresebb írója, amit elsősorban tiszta, érthető stílusával és választott témáival ért el. Gyakran ír spirituális utazásokról, érdekli az emberi lélek, az érzelmek világa, boncolgatja az élet értelmét, és előszeretettel világít rá a dolgok mögöttes valóságára. Írásaiban keverednek a különböző vallási filozófiák, a misztikum és az ezekből merített bölcsességek által igyekszik utat mutatni nekünk, hogyan élhetnénk boldogabban az életünket. 

Szeretem Paulo Coelho írásait. Amikor olvasom őket mindig valami különleges, varázslatos hangulat vesz körbe. Megérint a végtelen igazság és a bölcsesség lehelete.

Most is kint ülök a kertben, a halastó mellett. Csicseregnek a madarak, halkan duruzsol a szökőkút, körbevesz a természet. Kicsit hűvös van, de az elő-előbújó napocska átmelegíti testemet, lelkemet. Azért beburkolódzom egy takaróba, kényelmesen elhelyezkedek a kedvenc fotelemben és egy pohár finom vörösbor mellett belemerülök, legújabb könyvének Az accrai kéziratnak olvasásába.

Coelhot olvasni így a legtökéletesebb – idilli környezet, béke és nyugalom. Szeretem ahogy körbeölel az írásaiból áradó bölcsesség, szeretem, hogy mindig tanulok valami új meglátást a könyveiből, szeretem a megértéseket, az „aha” érzéseket melyeket, kapok tőle. Szeretem, ahogy néha kicsit a mesék ködé rejtve, de mégis világosan láthatóvá téve, máskor kíméletlenül szembesítve adja át a tanításait.  Coelhoban az a csodálatos, hogy ezt valóban meg is tudja tenni, valóban képes elültetni bennünk a magokat, melyek egyszer csírába szökkennek, és csak rajtunk múlik mikor. Így teszi minden egyes írásával élővé a benne lévő tudást.

Érdekes, hogy valahogy mindig olyankor kerülnek kezembe a könyvei, mikor az életemben valami fontos állomáshoz érkeztem és szükségem van egy más, mögöttes nézőpontra a továbblépéshez, amikor szükségem van a miértek megértésére. És láss csodát most is épp ilyen helyzetben vagyok, és elég volt találomra kinyitnom a könyvet, hogy szembe találjam magam a nekem szóló válasszal:

„Nem az a legrosszabb, ha elesünk, hanem az, ha a földön maradunk….Eljön a pillanat, amikor cselekedni kell. Aki nem tesz semmit, örökre ott marad a földön.”

 

1099-et írunk. A Jeruzsálemben játszódó történetben a Kopt, egy idős görög bölcs a keresztesek támadását megelőző nap összehívja a főtérre a város eltérő vallású lakóit. Bár mindenki azt hiszi valami lelkesítő beszédet fog tartani a másnapi harccal kapcsolatban, ehelyett a bölcs rávilágít, hogy a harc helyett mennyivel fontosabb a mindennapok csodáira figyelni. A Kopt megosztja bölcsességét a harcról, a vereségről, a szerelemről, a hűségről, a változás fontosságáról, a magányról, a szépségről, a csodáról.

 Azt javaslom hát kedves olvasó, Te is kucorodj le a kedvenc helyedre, egy pohár bor, vagy egy nagy bögre kakaó mellé és csak úgy találomra nyisd ki ezt az újabb csodálatos Coelho könyvet. Biztosra veheted, hogy Te is megtalálod benne a válaszaidat.

Mester Ildikó

Paulo Coelho: Az accrai kézirat
Athenaeum
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7021 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x