Lubics Szilvia a Spártai hősnő, világrekorder
Címlap / Kultúra / Lubics Szilvia a Spártai hősnő, világrekorder

>

Lubics Szilvia a Spártai hősnő, világrekorder

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Lubics Szilvia világrekorder, többszörös Spartathlon győztes mesélt nekünk egyedülálló edzésmódszereiről, táplálkozási szokásairól és különleges szupervitaminjairól, valamint elárulta rendkívüli teljesítményének, kirobbanó formájának titkát. 

Dr. Lubics Szilvia ugyan 2011-ben már bezsebelhette az év ultrafutója címet, azonban idei eredményével kivívta nemcsak hazánk, de a nagyvilág elismerését is: új világrekordot felállítva nyerte meg a 246 km-es Spartathlon ultramaratont! Szilvia 2010 óta minden évben teljesíti az Athén-Spárta távot, méghozzá kiemelkedő eredménnyel, hiszen immáron három alkalommal ért győztesként célba. Szilviát igazi hősként tarthatjuk számon, hiszen idei 26:53:40-es idejével megdöntötte a brit Elizabeth Hawker 2012-ben felállított pályacsúcsát, így jelenleg ő a világ első számú női Spartathlon versenyzője. Ezzel az emberfeletti teljesítményével a nagykanizsai fogorvosnő már nem csak a magyar futók példaképe, hanem nemzetközi élvonalban is kiemelkedő helyet foglal el.


Egy 246 km-es futóverseny kezdete
2006 óta teljesítek ultratávokat, de korábban leginkább 100 km-es, vagy 12 órás távokon indultam, majd később több napos versenyeken is kipróbáltam magam, azonban csak 2009 végén éreztem először úgy, hogy készen állok egy 24 órás versenyre. A Spartathlonon (246 km) ekkor még nem gondolkodtam, tulajdonképpen tapasztaltabb futók unszolására neveztem be. 2009 decembere óta Lőrincz Olivér irányítja edzéseimet, ő küldi hétfőnként a tervet, amit nekem vasárnapig kell teljesítenem. Az edzéseken 2 paramétert ad meg: az időtartamot és a pulzuszónákat, ezekkel játszunk. Átlagban heti 160 km-t futok, amin felül még 2-3 erősítő-nyújtó edzést is beiktatok Kiss Gyula segítségével, Nagykanizsán. Mivel elsősorban aszfalton versenyzek, az edzések is leginkább ilyen terepen zajlanak, de nagyon szeretek terepen is futni.

Felkészülés egy ember feletti megméretetésre: Athén – Spárta táv lefutása
Egy, a Spartathlonhoz hasonló komoly versenynél a testi felkészülés mellett kiemelkedő szerepe van a pozitív mentális állapotnak, a lelki felkészültségnek is. Én mindig pontos tervvel indulok neki egy ilyen megméretetésnek. Előtt számtalanszor végiggondolom, mikor hol fogok járni és igyekszem jó állapotban odaképzelni magam. Fontos számomra a lelki feltöltődés, ezért egy nehezebb verseny előtt mindig beiktatok 3 olyan hetet, amelyet nyugalomban, a gyermekeim és szeretteim társaságában tölthetek. Számomra ez a legnagyobb lelki feltöltődés, ez adja a legnagyobb erőt a versenyen. Nagyon szerencsés vagyok, hiszen a férjemre mindenben számíthatok.



Spartathlon közben könnyen szem elől lehet veszíteni a célt

Teljesen egyéni, hogy a verseny során ki hogy osztja be az idejét, energiáját. A 36 órás szintidőbe akár még egy kisebb alvás is belefér, esetleg egy masszázs valamelyik nagyobb ponton. Idén én 26 óra 53 perc alatt teljesítettem a távot, amelybe nem fért bele pihenő vagy megállás, azon kívül, hogy a frissítőkön fölvettem az italomat. A gyalogolás is minimális volt, de például amikor legelőször teljesítettem a távot 35 óra 34 perc alatt, az utolsó körülbelül 50 km-en már képtelen voltam futni.
Futás közben igyekszem mindig észben tartani, miért vagyok ott. Sokszor ez nem is olyan könnyű, mint amilyennek hangzik, hiszen ha az ember fáradt és problémái, fájdalmai vannak, könnyen szem elől lehet veszíteni a célt.

Ilyen életforma mellett nagy jelentősége van a megfelelő táplálkozásnak, vitaminpótlásnak
Nagyon fontos számomra az egészséges táplálkozás, ezért odafigyelek arra, hogy mit fogyasztok. Én személy szerint vegetáriánus vagyok, így az étrendem sok friss zöldségből, gyümölcsből és szénhidrátban gazdag ételből áll, illetve igyekszem arra is ügyelni, hogy naponta ötször biztosan étkezzem. A gyakran kimerítő edzések után azonnal szükséges pótolnom az energiát és vitamint.

Mivel a heti 15-20 óra mozgás rendkívüli módon veszi igénybe szervezetemet, ezért egészségem, erőnlétem szempontjából kiemelkedő szerepe van annak, hogy megfelelő módon mindig újratöltsem annak energia és vitamin készleteit. Az edzések közben energiagéleket és -italokat fogyasztok, edzések után általában regeneráló turmixot iszom, a szervezetem számra szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat pedig a Spártai Vitamin termékeiből biztosítom.

A Spártai Szuper Multi napi zacskójában benne van minden, amire szükségem van, a lecitin, omega 3 kapszulán és létfontosságú vitaminokon át egészen a kulcsfontosságú ásványi anyagokig. Amiért még számomra különösen bevált ez a termék, hogy a kapszulákat nagyon könnyű lenyelni, és nem érzem utána órákon át a kellemetlen műanyag ízt, ami sok más termék esetében engem nagyon zavart. Mivel a kiemelkedő fizikai megterhelés miatt vérképem és aktuális állapotom állandó kontrollt igényel, szemmel látható a különbség a Spártai vitaminok fogyasztása óta, hiszen, amióta ezeket a különleges vitaminokat fogyasztom, nem javasoltak számomra semmiféle vitamin és ásványianyag pótlást, amire korábban számtalan alkalommal szükség volt. Ezek a dolgok engem abszolút meggyőztek.

Szilvi következő kihívása Toríno 24 órás világbajnokság
Ezekben a hetekben kezdtem az alapozást, hiszen a következő versenyem április 11-12-én a 24 órás világbajnokság lesz Torinoban.
A felkészüléshez és versenyekhez van egy kedvenc idézetem, William Feather amerikai írótól: ’’A siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták.’’

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1593 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x