Masszázs forró kövekkel egyenesen Hawaii-ról
Címlap / Kütyü és tudomány / Masszázs forró kövekkel egyenesen Hawaii-ról

Masszázs forró kövekkel egyenesen Hawaii-ról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A forró köves masszázs egy ősi módszer, melyet állítólag először Hawaii-on használtak. Onnan terjedt el a világban, és vált az ősi kínaiak, indiánok, észak-amerikaiak módszerévé is, melynek célja a test és a lélek megnyugtatása, gyógyítása mái napig.  

Az ősi időkben ezt is, mint az összes gyógyítási módot is, egyfajta rituális szertartásként művelték. A szertartás lényege az volt, hogy kapcsolatot hoztak létre a beteg és a masszőr között, ezzel kísérelve meg a betegség meggyógyítását. Sajnos ilyen irányú tartalmát, vagyis a spirituális jelentőségét mára már elvesztette. Napjainkban elsősorban a szépség- és wellness ipar használja.

A forró köves masszázs menete
A masszírozáshoz sima, tenyérnagyságú bazaltköveket használnak, kitűnő hőmegőrzési képességük miatt. A gránit és a márvány is alkalmas ilyen jellegű célra. Tehát, néhány követ felforrósítanak, majd mikor már éppen elég melegek, a masszőr a kezébe vesz egyet, és finoman, gyengéden végigmasszírozza a paciens hátát, lábát, karját és még az arcát is.

A kőből sugárzó hő hatására az izmok ellazulnak.
Állítólag ez a fajta masszázs hétszer olyan erősen járja át a testet, mint a hagyományos kézi masszázs. Még az is egy jelentős különbség a kétféle masszázs között, hogy a forró köves módszernél sokkal finomabb mozdulatokkal kell végrehajtani a masszázstechnikát, nehogy a kemény kövek sérülést okozzanak. Miután a kő kihűlt, ez kb. 5 perc, egy frissen felmelegítettre cserélik.

Mire jó ez a masszázs?
A kezelés kifejezetten enyhíti az izomfeszültséget, erősen nyugtató hatása van, és az egész testet egyfajta kellemes érzéssel tölti el. Hatásos fibrózis esetén, segít a méregtelenítésben, serkenti a vérkeringést. A kövek biztonságérzetet adnak a páciensnek, és segítenek érzelmi egyensúlyának visszabillentésében. A bőrrel érintkező kő kellemes érzéssel tölti el az embert, szinte olyan érzete támadhat, hogy a meleg beszivárog az izmaiba. Fájdalommal nem jár, inkább olyan, mint egy gyengéd simogatás.

Izomhúzódásra nem javasolt alkalmazni, mivel ez a terápia kifejezetten nyugtató masszázs, nem pedig orvosi kezelés.

dn
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5226 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x