Stephen Hawking: vigyázzunk a földönkívüliekkel!
Címlap / Kütyü és tudomány / Stephen Hawking: vigyázzunk a földönkívüliekkel!

Stephen Hawking: vigyázzunk a földönkívüliekkel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Korunk talán leghíresebb fizikusa szerint a földönkívüliek bizonyára léteznek, de jobban tesszük, ha elkerüljük őket. 

Stephen Hawking a Discovery Channel számára készített dokumentumfilm sorozatban figyelmeztette az emberiséget a veszélyre.

A professzor érvelése szerint mivel a világegyetemben 100 milliárd galaxis van, és mindegyik galaxisban csillagok százmilliói, teljesen valószínűtlen, hogy a Föld legyen az egyetlen hely, ahol az élet kialakult.


"Matematikus agyam számára maguk a számok teljességgel ésszerűvé teszik, hogy a földönkívüliekre gondoljak" - mondta. "Az igazi kihívás kitalálni, hogy milyenek lehetnek valójában az idegenek."

Lehetnek csak mikrobák, vagy kezdetleges állatok, mint a férgek, amelyek évmilliók óta élnek a Földön, de sokkal fejlettebbek is lehetnek.

"Elég, ha magunkra nézünk és beláthatjuk: az intelligens élet olyanná is fejlődhet, amilyennel nem szívesen találkoznánk." Hawking eleresztette a fantáziáját és kifejtette: olyan idegeneket is el tud képzelni, amelyek felélték saját bolygójuk tartalékait és nomádként vándorolnak fejlett űrhajókon az űrben, olyan bolygókat keresve, amelyeket meghódíthatnak és gyarmatosíthatnak.

A tudós, akit súlyos betegség bénított meg, úgy véli, a kapcsolatfelvétel az idegenekkel akár az emberiség katasztrófája is lehet.

"Ha az idegenek meglátogatnak minket, a következmények szerintem olyanok lehetnek, mint amikor Kolumbusz partra szállt Amerikában. Az nem sok jót hozott az indiánoknak" - fejlette ki Stephen Hawking.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5571 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x