Zebratorta - extrákkal de egyszerűbben
Címlap / Nasira / Zebratorta - extrákkal de egyszerűbben

Zebratorta - extrákkal de egyszerűbben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Klasszikus - mindenki látott,hallott vagy már evett is ilyet! Ez most egy kicsit egyszerűbb verzió, habverés,mérlegelővétel nélkül - gyorsan, könnyedén! Nálam befutó! 

Zebratorta - extrákkal de egyszerűbben

Hozzávalók: 4 tojás, 2,5 dl (1 bögre) cukor, fél bögre langyos víz, háromnyegyed bögre olaj, 2 és fél bögre liszt, fél csomag sütőpor, 1-1 púpos evőkanálnyi kandírozott citrom és narancshéj (vagy 1-1 bio narancs és citrom héja), 2 ek. kakaópor, 1 vaníliarúd kikapart belseje vagy 1 ek. vaníliakivonat

A tojást kikeverem a cukorral (nem kell szétválasztani), a vaníliával, a vízzel és az olajjal. Ezután beleszórom a lisztet, a sütőport és a citrom ill. narancshéjat. Alaposan összekeverem majd két felé veszem a tésztát. Az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Közepes méretű tortaformát sütőpapírral kibélelek és kanállal elkezdem beletölteni a tésztát. A folyamat a következő: a forma közepére teszek 2 kanálnyi vaníliás tésztát, majd rá 2 kanálnyi kakaósat és így folytatom, nem keverem, hagyom,hogy szétterüljön! 180 fokra teszem a sütőbe és tűpróbáig sütöm.

Ha kihűlt meg lehet szórni porcukorral vagy lekvárt, vaníliasodót kínálni hozzá de szerintem magában a legfinomabb!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8059 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x