Csirkemell supreme, gombás baguettel
Címlap / Nasira / Csirkemell supreme, gombás baguettel

Csirkemell supreme, gombás baguettel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Különleges ám mégis egyszerű sült. Gombából használhatunk csiperkét, vargányát vagy erdei gomba keveréket. A csirkemell supreme, egy speciális módon bontott, vágott csirkehús, fél bőrös mell, a szárny első ízületével. Ha egész csirkét vásárolunk, akkor bontáskor mi is készíthetünk, de kérdezzük meg kedvenc hentesünket. Fontos, hogy a gombát nagyobb darabokra hagyjuk, így kapunk puha, szaftos köretet. 

Elkészítési idő: 45-50 perc

4 db csirke supreme
1-2 szál póréhagyma
1 kg gomba
3-4 evőkanál kacsazsír
2 baguett
3-4 evőkanál száraz, fehér bor
2 evőkanál (szárnyas fűszerkeverék
rozmaring
kakukkfű
petrezselyem
só, bors

1.Mossuk meg a húsokat, töröljük szárazra, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel, sózzuk és borsozzuk meg.

2.Melegítsük meg egy serpenyőben a kacsazsír felét, és pirítsuk szép pirosra mindkét oldalát a húsoknak. Míg pirul, addig vágjuk fel karikákra az újhagymát, és a gombát pedig cikkekre. Ha lepirult a hús, tegyük előmelegített sütőbe, 180 fokra, és süssük 12-15 percet.

3.Egy másik serpenyőben melegítsük meg a zsír másik felét, és azon pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a gombát, sózzuk és borsozzuk. Folyamatosan kevergetve pároljuk a hagymás gombát, majd öntsük fel a borral. Keverjük a zöldfűszereket a gombához, és pároljuk puhára.

4.Vágjuk fel a baguettet, és pirítsuk meg. Vegyük ki a sütőből a húst, és pihentessük pár percet. Tálaláskor tegyük a tányérra a húst, mellé a baguetteket, és arra halmozzuk a gombát.

Somogyi Zoltán „Max” receptje
További finomságok a www.maxkonyhaja.hu oldalon


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3159 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x