Rakott bulgur
Címlap / Nasira / Rakott bulgur

Hémangi Dasi

Rakott bulgur

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ismeritek a bulgurt? A bulgur éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. A keleti országokban köretként vagy ételek alapanyagaként fogyasztják. Magas a vas és az E-vitamin tartalma, rostban gazdag.  

Megláttam és megszerettem. Pontosabban megkóstoltam és megszerettem. Azóta mindig tartok itthon. Én jobban kedvelem, mint a rizst. Míg a zöldséges rizs számomra mindig egy köret, a zöldséges bulgur rejtélyes módon előlép egytálétellé. Úgy főzöm, mint a rizst, jó hír viszont, hogy nem kell annyira ügyelni a főzésére, hiszen nem tud leégni, nem marad nyers.

Hozzávalók:
4 ek olaj
3 dl bulgur
1/3 kk asafoetida (vagy hagyma)
3 tv paprika
1 kisebb cukkini
5 nagyobb paradicsom
½ kk pirospaprika
bors

1 tk cukor
1 nagy pohár tejföl
5 dkg füstölt sajt
15 dkg trappista sajt

Felmelegítünk 2 ek olajat, megpirítjuk a megmosott bulgurt, majd felengedjük 6 dl vízzel, sózzuk, és fedő alatt megfőzzük. Amíg fő, elkészítjük a lecsót: felmelegítjük a maradék olajat, beleszórjuk az asafoetidát, kicsit pirítjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott paprikát. 5-6 percig sütjük, hozzáadjuk a cukkinit és a pirospaprikát, és pár percig tovább sütjük. Beletesszük az összevágott, meghámozott paradicsomot, és kissé összesűrítjük, sózzuk, cukrozzuk.

Egy jénai tál belesimítjuk a bulgur felét, rátesszük a lecsó felét, erre a tejföl felét, majd a reszelt füstölt sajtot. Jöhet a maradék bulgur, a maradék lecsó és a maradék tejföl, majd megszórjuk a reszelt trappista sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük, amíg szépen megbarnul.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10146 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x