SMS-sel hekkelhető az Apple mobilja?
Címlap / Őrület / SMS-sel hekkelhető az Apple mobilja?

SMS-sel hekkelhető az Apple mobilja?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Állítólag már csak egyetlen napja maradt az Apple-nek arra, hogy az iPhone-okban rejlő súlyos szoftverhibára megoldást találjon, amely miatt most egy megfelelően formázott szöveges üzenettel bárki átvehetné az irányítást a telefon felett. 

 

Charlie Miller, a biztonsági rést észlelő hacker csütörtökön, a Las Vegas-i Black Hat konferencián a publikum előtt készül demonstrálni a hibát - olvasható a Yahoo hírportálon.
 
Miller először a szingapúri SyScan konferencián jelezte a hibát az Apple-nek, azaz, hogy talált egy olyan módszert, amely pusztán egy SMS küldésével teszi tönkre a rendszert.
 
A konferencia óta eltelt időt arra használta, hogy egy olyan szoftvert dolgozzon ki, amellyel át lehet venni az iPhone felett az irányítást. A hacker ígérete szerint a módszert csütörtökön fogja bemutatni.
 
Miller szerint az SMS elképesztő támadási felületet jelent a mobiltelefonoknál. "Nincs másra szükségem, csak a mobilszámra és már be is törtem hozzád" - magyarázta a hacker.
 
Az Apple egyelőre még nem reagált erre a súlyos biztonsági résre, ám az iPhone gyártója addig nem is szokott megszólalni, míg megoldást nem találnak a hibára.
 
(MTI)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2365 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x