Hatmillió dollárt fizet peren kívül a volt IMF-vezér vádlójának...
Címlap / Őrület / Hatmillió dollárt fizet peren kívül a volt IMF-vezér vádlójának

Hatmillió dollárt fizet peren kívül a volt IMF-vezér vádlójának

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Peren kívül megegyezett Dominique Strauss-Kahn azzal a szobalánnyal, aki nemi erőszak vádjával kártérítési eljárást indított ellene. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója hatmillió dollárt fizet Naffissatou Diallónak. 

A Le Monde, a vezető francia napilap a volt IMF-vezér környezetére hivatkozva úgy értesült, hogy "Dominique Strauss-Kahn az elmúlt hónapokban többször személyesen járt New Yorkban" és "a megegyezés legfőbb részleteit nyár végén sikerült tető alá hozni". A Le Monde úgy tudja, hogy Strauss Kahnnak "6 millió dollárt (4,64 millió eurót) kell átutalnia annak, aki nemi erőszakkal vádolta meg". 
 
A lap szerint a volt politikus azt is elárulta a hozzá közelállóknak, hogy 3 millió dolláros hitelt vesz fel, a másik 3 millió dollárt pedig felesége, Anne Sinclair - akitől már különváltan él - adja kölcsön.  
 
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója ellen egy guineai származású szobalány, Naffissatou Diallo nyújtott be kártérítési keresetet nemi erőszak miatt, miután ugyanebben az ügyben általa indított büntetőjogi eljárás nem jutott el vádemelésig, részben mert kétségek merültek fel a felperes szavahihetőségével kapcsolatosan.  
 
A The New York Times adta hírül péntekre virradóra, hogy a Strauss-Kahn és vádlója pénzügyi egyezségre jutottak, s így lezárul a polgári eljárás is. Az amerikai lap azonban nem közölte, hogy mekkora összegben állapodtak meg a felek, akiknek állítólag a jövő héten kellene megjelenniük a szobalány lakhelye szerint illetékes New York-i bíróságon. 
 
Egyelőre egyikőjük ügyvédje sem erősítette meg a lapértesüléseket, de a megállapodás elemzők szerint nem okozott meglepetést. Az ügy ugyanis teljes holtpontra jutott, miután Strauss-Kahn arra hivatkozva kérte az az ellene benyújtott polgári peres kereset elutasítását, hogy annak benyújtása idején diplomáciai jogi mentességet élvezett. Ezt viszont a bíró májusban elutasította.
 
A fél évvel ezelőtt még a francia elnökségre aspiráló Strauss-Kahn politikai karrierjét derékba törő incidens 2011. május 14-én történt. Az ügyben a lemondott IMF-vezér ellen büntetőeljárást indítottak, de a vádakat később ejtették, mert az illetékes manhattani ügyészség Diallót nem találta szavahihetőnek. Strauss-Kahn 2011 augusztus végén tért vissza Franciaországba. A New York-i Sofitel szálloda volt szobalánya azonban ezután polgári peres keresetet nyújtott be, meg nem határozott összegű kártérítést követelve az általa "brutálisnak" és "szadistának" nevezett támadás miatt, amelyet állítása szerint a világ egyik legnagyobb hatalmú embere követett el.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1571 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x