Adventi spirál - út a lélekért
Címlap / Otthon / Adventi spirál - út a lélekért

Adventi spirál - út a lélekért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A waldorf óvodákban és iskolákban mindig nagy a készülődés adventkor. A szülők, gyerekek tanárok, tanítók és óvónők egyaránt kézi készítésű tárgyakkal készülnek az adventi bazárra. Az advent Jézus születésének ünnepére való készülődés és így óriási lehetőséget hordoz magában a fejlődésre. 

Erre a fejlődésre egy olyan élményt mesélek el ami waldorf óvodában esettmeg velem.

Az adventi spirál a fejlődés eddigi lépcsőfokain, elakadásainkon segíthet át
Visszavezet a születésünk pillanatáig. A gyerekek kezükben gyertyával mennek végig kintről befelé haladó spirálon, elmélyülten önmagunkat figyelve, hogy hova tegyék le gyertyájukat, a spirál mentén. Ez a szimbólum és a hozzá kapcsolódó rítus olyan hatással van a pszichére, mint egy megváltozott tudatállapotban végzett terápia. Olyan alap összefüggések, belső élmények merülnek fel szimbólumok szintjén, amik gyógyító,fejlődést segítő hatással vannak ránk. 



Fény a spirálban

Mikor gyertyával a kezemben elindultam a spirálban, mintegy (nlp-hez hasonló) életút bontakozott ki előttem, ahogy haladtam egyre mélyebben és mélyebben, egyre kisebb életkor felé, az élmények sora jutott eszembe, kellemesek és kellemetlenek egyaránt. Ezeket a misztérium fényében elengedve égettem át magamon, megtisztulva a születés pillanatához érve, majd visszafelé haladva, könnyebben és simábban jártam, miközben a jövő útja is kibontakozott bennem, letisztítva régi nyomaim. Visszafelé haladva, ugyanazoknál koroknál, már nem ugyanazok az érzések kerültek felszínre, mint befelé menet. Ebből is gondolom, hogy valamiféle tisztulás megy végbe az emberben e rítus kapcsán.

HarmoNet tipp: Advent üzenete >>

A spirál szimbólum

A spirál, vagy csigavonal az örvénylés jele. (Lehet kiáradó, kifelé tekeredő, vagy befelé forduló, introvertált, és ez bizony nézőpont kérdése - a szerk.) A jobbra irányuló örvénylés a teremtő, a balra irányuló örvénylés a romboló erőket szimbolizálja. Az idő ciklusai is spirális alakban haladnak fölfelé vagy ereszkednek lefelé. A spirál lényegében a lineáris és a cirkuláris együttes eredője, vagyis az "örökösen visszatérő", illetve a végtelenségig "egyirányban haladó" minőségek konfliktusát feloldó forma. A lélek evolúciója is ilyen spirális vonalban halad: körben mozog, ugyanakkor ciklusonként mindig egy szinttel feljebb lép.


Eme ismeret fényében ajánlom figyelmükbe az adventi bazárt ahol leginkább olyan kézzel készített ajándékokat, tudnak vásárolni, melyeknek nem csak anyagi, használati hanem lelki erejük is van. E mellett érdemes, ha nem is a spirált, de legalább egy képzeletbeli belső örvénylést végigcsinálni a Fény születéséig.

December 6-án, szombaton 10-16 óráig a Kamaraerdei Waldorf Iskolában, is lesz bazár, ahol részt vesz az iskolával egy épületben működő Katicabogár Waldorf Óvoda is. Az adventi bazárban a vásári hangulat mellett lesz kézműves-foglalkozás, mesélés és büfé. Minden érdeklődőt szeretettel várnak az iskolai és az óvodai szervezők.

E.M.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10203 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x