Krumplinyomdás ajándék Apák Napjára
Címlap / Otthon / Krumplinyomdás ajándék Apák Napjára

Krumplinyomdás ajándék Apák Napjára

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A gyermek nagyjából kétéves korától szívesen játszik ezzel a házilag egyszerűen kivitelezhető, olcsó kreatív játékkal: a krumplinyomdával. A közelgő - idén június 17-ére eső - apák napjára is készíthető krumplinyomdából kedves ajándék. 

A nyomatokat a legkönnyebben sablon - gyurmával együtt, vagy külön is beszerezhető figurális kiszúrók, esetleg süteményes kiszúrók - segítségével lehet kialakítani (lásd fotókollázs). A kiszúrókat legalább 3-4 mm mélyen nyomd a feldarabolt krumplikba, aztán húzd ki, majd éles késsel óvatosan "hámozd" körbe a formát. Saját motívumokat is faraghatsz természetesen, ha van hozzá kézügyességed:


A sima vízfesték is megfelelő a nyomatok színezéséhez, de a tempera még jobb. Ha vízfestéket használnál, a nyomatok színezésnél arra ügyelj, hogy inkább száraz, mint nagyon vizes legyen az ecseted (erre úgy is rájössz, ha kipróbálod). Látványos, színpompás kompozíciókat lehet krumplinyomdázással alkotni, s nem mellékesen fejleszti a gyerekek kreativitását, kézügyességét.


S hogy lesz ebből apák napi ajándék? Úgy, hogy a gyermekkel közösen (persze, ha igényli a segítséged) készítesz egy APA feliratú nyomatot - például piros szívekből -, majd ha elkészült, a gyermek kezébe adod, és együtt lefotózod vele. Aztán kinyomtatod - előhívod a képet, és egy szép fotókeretbe helyezve nyújtod át az édesapának.

 



Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5066 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x