Honnan tudják a kutyák, mikor jön haza a gazdi?
Címlap / Otthon / Honnan tudják a kutyák, mikor jön haza a gazdi?

Honnan tudják a kutyák, mikor jön haza a gazdi?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Többek között ez is kiderül Rupert Sheldrake, a morfogenetikus mező világhírű kutatójának új könyvéből, melynek középpontjában az állatok rejtélyes képességei állnak. 

Miből érzi meg a kutya, hogy gazdája éppen elindult hazafelé? Honnan tudja sok macska már kora reggel, hogy aznapra bejelentették az állatorvoshoz? Hogyan találják meg az állatok a hazavezető utat számukra teljesen ismeretlen területeken is? Hogyan olvasnak gazdájuk ki nem mondott gondolataiban és érzik meg azt, mivel tudnak legjobban a segítségére lenni? Mi teszi lehetővé, hogy előre jelezzék például az epilepsziás rohamokat vagy éppen a földrengéseket? Vajon az emberben is szunnyadnak ilyen képességek?


Rupert Sheldrake, a morfogenetikus mezők elméletének megalkotója több ezer, be az állatoknak a tudomány mai állása szerint megmagyarázhatatlan képességeit leíró beszámolót gyűjtött össze, és számos kísérletet is végzett ezen a területen. Ezek közül adja közre a legérdekesebbeket ebben a kötetben, egyben magyarázatot is próbál találni rájuk.


Jaytee, a keverékkutya, aki legalább fél órával előre jelezte gazdája, Pam (rendszertelen) érkezését, és ezt a képességét kísérletekkel is igazolták.


Fekete labrador, vakvezető kutya, aki gazdája gondolataira is reagált.


N’kisi, az afrikai szürkepapagáj több mint 1500 szót tanult meg és több más elképesztő képességről is tanúbizonyságot tett.


Királylepke, több generáción át vándorol az amerikai Nagy-tavak vidéke és a Mexikói-fennsík között (3500 km a távolság), egy generáció sem éri meg a teljes vándorlási ciklust.

A szerzőről:
Rupert Sheldrake (1942-) angol természettudós és író. Tanulmányait a Cambridge-ben végezte és ott szerzett PHD fokozatot is. 1974-85 között Indiában élt és dolgozott, itt alkotta meg a morfogenetikus mezők elméletét, ami heves tudományos viták tárgya lett. Számos könyvet és csaknem száz cikket írt. Honlapja: www.sheldrake.org


Kiadja az Ursus Libris.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5513 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x