Gyűjtsünk ötleteket esküvőhöz, lakberendezéshez és minden...
Címlap / Otthon / Gyűjtsünk ötleteket esküvőhöz, lakberendezéshez és minden máshoz!

Gyűjtsünk ötleteket esküvőhöz, lakberendezéshez és minden máshoz!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Valljuk be, nem mindenki születik olyan kreativitással, hogy mindent saját fejéből kitaláljon, megtervezzen. Az életben gyakrabban van úgy, hogy szükségünk van ötletekre, inspirációra. Lehet, hogy a végeredmény valami egész más lesz, mint amit megláttunk, de az a valami kellett ahhoz, hogy a kerekek elkezdjenek forogni.  

A munkám során nagyon gyakran találkozok olyan jegyes párokkal, akik megálmodták a saját esküvőjüket és azt szeretnék, ha minden olyan lenne, amilyennek azt megálmodták. A legapróbb részletekig utána járnak a dolgoknak, megtervezik a szalvéta hajtogatásától kezdve a meghívó kártyákig az egész esküvői dekorációt. Nos, minden tiszteletem az övék! De sajnos látom rajtuk, hogy ez mennyi idő és mennyi energia, mennyi kutatás, utána járás és stressz. Gyakran csupán kommunikációs problémák merülnek fel és a tervezőnek nem tudják pontosan elmondani az elképzelésüket és így a megvalósult álom nem pont olyan, mint a képzeletükben.


Az ötletek gyűjtögetése ezidáig ismerősök esküvői képeinek nézegetése, magazinok lapozgatása, kreatív hobbi boltok felkutatása és a vak szerencsében jobbára ki is merült. Van azonban egy kiváló eszköz, egy weboldal, melynek nevét talán már hallották is, de ismerni még jóval kevesebben ismerik mint pl. a facebook-ot, de kimondottan ilyen ötlet gyűjtögetésre találták ki. Ez nem más, mint a Pinterest. A Pinterest nem más, mint egy netes fali tábla, ahol témák szerint csoportosítva gyűjtheted a képeket. Természetesen saját képet is feltölthetsz, vagy a világhálón bárhol látsz egy képet, ami elindít benned valamit, azt pár kattintással kitűzheted a faladra. Ez a megoldás leginkább a hölgyek táborában népszerű, ők azok, akik sokkal inkább vizuális típusok és szeretik a képeket. A legegyszerűbb, ha szétnézel mások már elkészített gyűjteményei között, hiszen mi sem egyszerűbb, mint felhasználni azt, amit más már elkészített.

Hogyan kezdj hozzá?

Első lépésben el kell látogatni a http://www.pinterest.com oldalra és regisztrálni. Ezt legegyszerűbben már létező facebook adatainkkal tehetjük meg, így nem kell szinte semmit se megadnunk, pár másodperc alatt használatba is vehetjük az oldalt (egy visszaigazoló e-mail fog érkezni az aktiváláshoz, ezt ne felejtsük el megnézni).

Mielőtt fejest ugranánk az élvezetekbe, fontos pár alap fogalmat tisztázni:

Pin: a kép, amit kitűzöl a faladra. Ez származhat a saját számítógépedről, valaki más board-járól, vagy ahogy korábban említettem bárhonnan a világhálóról még akkor is, ha az adott oldalon erre nem kínálnak lehetőséget. A legtöbb böngésző programhoz már létezik Pinterest bővítmény, melynek segítségével csak a megfelelő ikonra kattintva ki is tűzhetjük a képet a falunkra.

Board: A képeket érdemes témák szerint rendezni, ezeket a mappákat hívják board-nak. Ezeknek tetszőleges nevet, leírást adhatsz, hogy később is tudd, miért hoztad létre, de érdemes készíteni egy külön „Inspiration”  board-ot, ahova az épp internetezés közben látott képeket bedobálod, hogy majd később megfelelően rendezd őket. Ez egyfajta ötlet láda.


Felhasználó: te, illetve mindenki más, aki regisztrálta magát a pinterest weboldalán. Hasonlóan más közösségi oldalakhoz, itt is figyelemmel kísérheted mások tevékenységeit. Ha például egy lakberendező stílusa tetszik, akkor érdemes követni őt, azaz a profil oldalán a follow gombra kattintani. Lehetőség van a teljes munkásságát követni (ha a profil oldalon kattintasz a follow all-ra) vagy csak egy board-ját ha többféle témába is érintett az illető, de minket nem érdekel mind.

Keresés: erre több lehetőség is nyílik. Ha csupán mérsékelten céltudatosan szeretnél böngészni egy témában, a bal felső sarokban található három vízszintes csíkra klikkelve választhatsz témát. Ha ennél pontosabban is tudod, mit keresel, szintén bal felül található egy search mező, ahova tetszőleges kulcsszavakat írhatsz (pl. „esküvői dekoráció” vagy pl. „asztal dekoráció”, de akár még tovább is szűkítheted, „asztal dekoráció narancs”)


Ha egy kép megtetszik, azt hasonló módon mint facebook-nál, itt is „like”-olhatod a kis szívecskére kattintva a jobb felső sarokba (ez segítség lehet másoknak is a döntésben), de ha ennél jobban tetszik, kattints a kép bal felső sarkában található „Pin it” gombra. Az oldal egyből felkínálja neked, hogy válaszd ki, mely „board”-ra szeretnéd kitűzni a képet (pl. inspiration) és lehetőséget ad, hogy akár a facebook oldaladon is egyből megjelenjen választásod. Ezt a lépést sose felejtsd el, mivel nem biztos, hogy pár nappal később ugyanilyen könnyedén meg fogod találni az adott képet. A kiválasztott kép mellett egyből láthatod, az illető adott board-ján milyen képek vannak még, illetve azt is megmutatja, hogy az adott weboldalról még milyen képeket osztottak meg a Pinteresten. Ha az illetőnek több képe is tetszik, valószínű, hogy a jövőben fog még olyan képeket publikálni, melyek egyezik az ízléseddel. Ilyenkor mindenképp érdemes vagy az adott board-nál de inkább az adott illetőnél a Follow gombra kattintani. Később, ha visszalátogatunk a pinterest oldalra, elegendő a keresés témák közül a legelsőt, a „Home Feed”-et kiválasztani, és mindazon képeket látni fogjuk, amiket az általunk követett személyek helyeztek el az oldalon. Ilyen módon minimális erőfeszítéssel kaphatsz ötleteket szinte bármilyen témában, neked nincs más dolgod, mint időnként rendszerezni a termést.

Fontos: sajnos egyre gyakoribb, hogy neves hírmagazinokban, újságokban jelennek meg képek, mely alá csupán annyit írnak, forrás: internet. Ha megosztasz egy képet, hagyd benne az eredeti forrást. Ez minden bizonnyal jó érzés a kép készítőjének is, de egy termék fotó esetén hasznos lehet annak is, aki esetleg meg szeretné vásárolni azt, mivel a képre kattintva egyből a megfelelő weboldalra juthat az érdeklődő.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2905 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x