Egyszerűbb gyermekkor
Címlap / Otthon / Egyszerűbb gyermekkor

Egyszerűbb gyermekkor

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Milyen képet festettünk magunkban, amikor családról, gyermekekről ábrándoztunk? Bizonyára idilli környezetet, szeretetben együtt töltött időt, közös örömöket láttunk a lelki szemeink előtt. Megvalósultak? Vagy elsodort bennünket is a sok hétköznapi tennivalónk, kötelességeink, s inkább csak a túlélésre hajtunk?  

Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor című nagy sikerű munkája arra ad kézzelfogható tanácsokat, hogyan neveljünk nyugodtabb, boldogabb, magabiztosabb gyerekeket.

A szerző nagyon fontosnak tartja, hogy csökkentsük a gyermekeink életében a fékeveszett tempót, a stresszt, a túl sok környezeti ingert, amelyek közvetlenül hozzájárulnak az egyre gyakoribb pszichológiai betegségekhez, mint a figyelemzavar, hiperaktivitás, magatartászavar.

A könyv nem csak elméleti síkon beszél ezekről, hanem gyakorlati tanácsokat ad ezek megvalósítására, melyek egyrészt a fizikális környezet leegyszerűsítéséről szólnak (nem kell olyan sok kacat), hiszen ha kevesebb dolog követeli a gyermek figyelmét, akkor az sokkal jobban elmélyül és kiélesedik.

Másrészről a gyermekeket ért túl sok információra vonatkoznak, amiről nem is gondolnánk, mennyire nyomaszthatja a gyermekeket. Ilyenek a nem rájuk tartozó felnőtt beszélgetések, híradók. Ezek a gyermekben belső feszültségeket okoznak, ne terheljük velük őket.

Nagyon fontos még a ritmus, időbeosztás a gyermekek életében, ami szintén egy biztonságot nyújtó környezetet biztosít számukra, amiben tudják, hogy mire számíthatnak.


Több megtörtént esetet mutat be a könyv, ahol a változtatás hatására a gyermek is sokkal kiegyensúlyozottabbá vált.

Ajánlom a könyvet minden szülőnek, érdemes elgondolkodni azokon a dolgokon, amiket feszeget.

 
 
Rendkívül jó társadalomkritika is egyben, melyben valószínűleg itt-ott magunkra ismerünk, s elég ütős ahhoz, hogy elgondolkodunk, hogy merre halad az életünk, ha tovább folytatjuk a már-már természetesnek tűnő rohamtempót az életünkben, családunkban, gyermeknevelésünkben.

Azt, hogy akar-e változtatni, ki-ki döntse el maga!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4881 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x