A boldogság nyomában
Címlap / Pasizás / A boldogság nyomában

A boldogság nyomában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Kicsit olyan ez, mintha vágyainkkal folyamatos boldogtalanságra ítélnénk önmagunkat. Az ember lánya szingliként másra sem vágyik jobban, minthogy végre rátaláljon a nagy szerelem. Aztán, mikor az egy szép napon egy ígéretesnek tűnő hím személyében betoppan az életébe, hirtelen ráébred, hogy a boldogság megtalálásához vezető úton a szerelem nem maga a cél, csupán egyetlen állomás.  

VÁGYAK KONTRA VALÓSÁG

Amikor az ember lánya életének épp szingli periódusát éli, úgy érzi, egy férfire, egy szerelemre van szüksége ahhoz, hogy minden problémája, testi-lelki kielégítetlensége egy csapásra megszűnjön. Csakhogy egy másik személy, egy férfi önmagában sohasem szavatolhatja a mi harmonikus kapcsolatunkat a világgal, a mindennapokkal, vagy épp saját magunkkal.
Tisztáznunk kell azt, pontosan mit is várunk egy szerelemtől, egy párkapcsolattól, s ennek mentén később döntenünk arról, vajon érdemes-e egy olyan férfi mellett maradnunk, akinek az oldalán mindezt nem, vagy csupán korlátozott mértékben kapjuk meg.
 
A FÜGGŐSÉG NEVE: BOLDOGSÁG

Tudni azt, hogy mire vágyunk sokszor egyszerűbbnek tűnik, mint felismerni az erős hiányérzetet, mely egy párkapcsolatban időről-időre erőt vehet rajtunk. A helyzet ugyanis az, hogy vágyaink, és az ezek mentén megélt érzések nem mindig következetes módon szerveződnek, és így a csalódás megélésének a valószínűsége is jóval magasabb, mintha boldogságunk csupán önmagunktól függne.

Az ugyanis, aki beismeri önmaga, majd később a szeretet személy számára is, hogy szerelmes, kiszolgáltatottá válik. Boldogsága immáron nem önmagától, hanem egy másik személytől függ, akinek kezdetben pusztán a jelenléte elég lehet ahhoz, hogy fizikális síkon járja át testünket a boldogság érzése. Amikor azonban boldogságunk már egy olyan személytől függ, akinek a viselkedésére és tetteire csupán hatásunk lehet, teljes befolyásunk ugyanakkor nem, egyszeriben a saját testi-lelki jólétünk megélése válik bizonytalanná.
 
A BOLDOGSÁG KÉK MADARA
 
Hiába szeretünk valakit és szolgáljuk fel neki ezüst tálcán a szívünket, ha nem azt kapjuk cserébe, melyre pedig adott pillanatban szükségünk volna. Vágyaink és szükségleteink azonban – a helyzetet bonyolítandó – folyamatosan változnak, minek következtében sokszor mi magunk sem tudjuk eldönteni, pontosan mi is tenne bennünket igazán boldoggá.

Szingliként olybá tűnhet, elég egy erős férfikar, mely esténként szorosan magához ölel. Szerelmes vágyódást megélve viszont már úgy érezzük, a fizikai jelenlét nem elég, többre van szükségünk, s a másik ajkait elhagyó „szeretlek” szó kell az intenzív boldogság megéléséhez. Később, ha már ezt is a magunkénak tudhatjuk, az összetartozás, majd pedig az elköteleződés kifejezésre juttatása az, mely képes lesz örömmel eltölteni, s melyet, ha nem kapunk meg a párunktól, jogosan jár át bennünket a csalódottság érzése.

A boldogság, az elégedettség érzése tehát attól függ, hogy éppen milyen szintjét éljük meg a párkapcsolatnak, benne saját vágyainknak, illetve, hogy azt aktuálisan képes-e kielégíteni az a személy, aki testi-lelki jólétünk mindenkori állapotáért épp felelős.
 
A MEGOSZLÓ FELELŐSSÉG

Önmagában az, hogy két ember párkapcsolatban él még nem szavatolja azt, hogy aktuálisan mindkét fél ugyanazon a szinten tartva, érzelmi szükségleteiknek ugyanazon szintjét élik meg. S mit tagadjuk, általában mi nők vagyunk azok, akik előrébb járva már akkor jegygyűrűről fantáziálunk, mikor az összeköltözés is még épp csak a küszöbön áll.

Olyan vágyaknak és elvárásoknak megfelelni pedig, mely az adott férfi számára még ismeretlenek – lévén ő érzelmi szinten még nem azt éli meg, amit mi - bizony igen nehéz.
Ki tehát a felelős azért, ha épp boldogtalannak éljük meg a mindennapokat a szeretet férfi oldalán? A bennünk megfogalmazódott vágyak? Vagy épp az erről mit sem sejtő férfi, aki nem elégíti ki aktuális szükségleteinket? Ebben a helyzetben egyik fél sem visel nagyobb felelősséget a másiknál.

El kell fogadnunk a tényt, hogy nem vagyunk egyformák és még egy szerelem esetén sem biztos, hogy a párkapcsolatban lévő felek mindig ugyanazt élik meg.
A nőkben testet öltő vágyak egy része ugyan kimondhatatlan, mégsem várhatjuk el a férfiaktól, hogy olyan általunk megélt csalódások kapcsán vállalják a felelősséget, melyek oki hátteréről még csak sejtelmük sem lehet.

Az igazság az, hogy bár a testi-lelki jólétünk megélésére a szerelem mutatkozik az egyik legjobb lehetőségnek, a valóságban a boldogság megléte sohasem lehet csupán egyetlen személy felelőssége. Abban a pillanatban ugyanis, hogy vágyaink és szükségleteink kielégítésének kulcsát egyetlen személy kezébe helyezzük - lemondva az örömképességünk felett gyakorolt kontrollról - bizony magunkra maradunk a boldogság megtalálásához vezető göröngyös úton.  

Kíváncsi vagy szerzőnőnk mindennapjaira?
Akkor a részletekért kattints ide: http://vaginautazas.blog.nlcafe.hu/

Kép:
www.sxc.hu


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 839 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x