Mi micsoda?Az agave szirup
Címlap / Polcra / Mi micsoda?Az agave szirup

Mi micsoda?Az agave szirup

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egészséges alternatívát keresel az édesítésre? Ismerd meg az agave szirupot! 

Honnan származik?
Eredetileg az USA déli részéről, Mexikóból, Közép-Amerikából és az Antillák szigetvilágából származik. A XVII. századtól portugál és spanyol hajósok közvetítésével a mediterrán éghajlatú európai országokban is megjelentek. A hazai és az európai botanikus kertek részét képezi ez a kaktuszféle. Ennek a növénynek a koncentrál nedve adja az agave szirupot amely édesítőszerként ismeretes. Egészségesebb és lényegesen kevesebb is kell belőle mint a fehér vagy a barna cukorból.

Mit tartalmaz?
Az agave növény szárából nyerik a nedvet, így minnél idősebb a növény annál több nedvet ad. Ez a lé fruktózt és glükózt tartalmaz, de található még benne vas is. 100 ml agave szirup 300 kalóriát tartalmaz, de mivel kevés mennyiségre van szükség belőle és ajánlott diétázóknak is. Cukorbetegek is fogyaszthatják!

Mi készüljön belőle?
Bio változata is létezik, érdemes használni mert sokoldalúan használható mint bármelyik ismert édesítő. Készülhet vele sütemény, édesség, keksz vagy bármilyen sült és főtt étel amibe cukrot használnánk. Tea, kávé és más reggeli italok édesítőjeként is megállja a helyét, nincs kellemetlen utóíze. Különböző nyers alapanyagokból készült ételek édesítésére is alkalmas, könnyen eloszlik-oldódik benne.

Patocskai Nikolett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 38389 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x