Konfitált kacsacomb
Címlap / Polcra / Konfitált kacsacomb

Konfitált kacsacomb

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Isteni finomság, bár nem pillanatok alatt készül el de megéri kivárni! Szerencsés vagyok, mert hozzájutok házi kacsához, így rendszeresen készíthetek ilyen finomságot, ajánlom neked is! 

Konfitált kacsacomb

Hozzávalók: 5 db kacsacomb, 2 nagy marék durva szemű tengeri só, 10 gerezd fokhagyma, ízlés szerint kakukkfű vagy rozmaring ágak, 3-4 dl víz

A combokat alaposan megmosom, megtisztítom és előszedek egy zárható edényt. Ebbe beleöntöm a só felét, ráteszem a combokat bőrös oldalukkal lefelé majd rászórom a maradék sót. Hűtőben 1-2 napig hagyom állni (ha nincs annyi időd akkor is legalább egy éjszaka legyen). Ezután előszedem, lemosom róla a sót és egy vastag aljú lábasba teszem őket (olyat válassz amit aztán a sütőbe is lehet tenni). Beleszórom a meghámozott, egész fokhagymákat ill. a fűszerágakat és a vizet. Nagy lángon felforralom, amikor már rotyog a víz akkor letakarom és mehet a sütőbe. Kis lángra vagy kb. 100 fokra állítom a sütőt és legalább 2 óráig békén hagyom. Lehet kicsit több is, ez a combok méretétől függ!

Ezután ha rögtön szeretnéd tálalálni akkor vedd ki a zsírból, tedd egy tepsire és 200 fokon pirítsd meg a tetejét. Ha inkább elraktároznád akkor kihülés után tépkedd-vágd kis darabokra, tedd egy kis üveg vagy porcelás edénybe, öntsd rá a zsírt,hogy ellepje! Mehet a hűtőbe! Isteni reggeli vagy vacsorára pirítóssal, friss bagettel vagy akár rozsos bucival is! 2 hétig biztosan elállni de annyira finom, hogy nem fog megmaradni!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 16667 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x