Tabu-e a barátnőd férje?
Címlap / Psziché / Tabu-e a barátnőd férje?

Tabu-e a barátnőd férje?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A szomszéd nője mindig zöldebb. Legalábbis a sikeres film szerint. A feleségek barátnője pedig még a szomszéd nőjénél, de még a HarmoNetnél is zöldebb, mint azt egy hamburgi közvélemény-kutatásban bebizonyosodott. A nők legtöbbje akkor is a férfit hibáztatja, ha éppen a barátnő vetett szemet élete párjára. Az asszonybarátságok erejében ugyanis sokan erősebben hisznek, mint a férfiak hűségében...  

A hibáztató játszmánk felismerése sokat segíthet azon, hogy megleljük belső békénket akkor is, ha éppen kapcsolatunk krízisben van. (IDE kattintva megismerheted a sajátodat) 

Keresd a férfit!


Ha nőket partnerük a legjobb barátnőjükkel megcsalja, akkor az esetek túlnyomó többségében a férfi a hibás. Legalábbis ezt tartja a hamburgi "Laura" című női magazin által végzett reprezentatív felmérés során megkérdezett nők 72 százaléka. Csak 28 százalékuk válaszolta azt, hogy csalódott a barátnőjében. A felmérés szerint a megkérdezett nők 12 százaléka volt kénytelen eltűrni partnerének félrelépését a legjobb barátnőjével. A 34 és 45 év közötti nők esetében pedig minden ötödik szenvedte el ezt a hűtlenséget.

Ennek ellenére a megkérdezettek nagy többsége nem kételkedett a nők közötti bensőséges barátságban. A megkérdezettek 78 százaléka válaszolta azt, hogy vakon megbízik barátnőjében és nem tudja elképzelni, hogy az kikezdene az ő partnerével. Ez az arány még a 34 és 45 év közötti nőknél is 72 százalék. A felmérés során a Gewis közvélemény-kutató intézet 1029, 25 és 45 év közötti nőt interjúvolt meg a magazin megbízásából, adta hírül az MTI.

A barátnőm férje: Tabu!

A barátnők általában attól barátnők, hogy hasonló az érdeklődésük. Gyakori, hogy ugyanolyan típusú férfiak tetszenek mindkettejüknek. Ha egyiküknek végre sikerül szert tennie egy megfelelő házasságra termett férfiúra, míg a másik facér, vagy éppen elhagyatott, gyakran – akár tudat alatt – befészkeli magát a féltékenység a baráti kapcsolatokba. Mivel a barátnők nagy előszeretettel panaszkodnak egymásnak, így a kisördög belebújhat akár a legjobb barátnőnkbe is. Bár szavakkal azt állítja: A férjed nekem tabu, mégis alig várja az alkalmat, hogy kipróbálhassa, vajon tényleg olyan csapnivaló-e, ahogy azt állítottuk. (Ez amúgy nem csak a nőkre, a férfiakra is jellemző, de ez a cikk most kifejezetten a nőkről szól.) 

Seperd ki a házatokat!


De ne tedd a szemetet az ajtó elé. Ne teregesd ki a családi szennyest azoknak a barátnőknek, akiket csak nem rég óta ismersz. A munkahelyi barátságok sem alkalmasak arra, hogy az otthoni szennyest kiborítsuk. A házasságban a dolgok igen gyakran megoldódnak, és csak pletykát és kíváncsi asszonytársakat szül, ha fűnek-fának panaszkodunk.

A fiúmat ne vidd el!


A kettős megcsalatásnál nincs szörnyűbb élmény! – állítja Rita, aki a férjét és legjobb barátnőjét kapta rajta csókolódzáson egy a házassági évfordulójukra rendezett partin.
- Nem is tudom, kiben csalódtam jobban, a barátnőmben, vagy a férjemben? Megszégyenültem, pedig valójában nekik kellett volna szégyenkezniük. Ijedtemben kimentem a szobából, és én kértem elnézést. Kifutottam a teraszra és zokogtam. Fenekestül felfordult az életem, mert az a két ember csalt meg, akiben a legjobban bíztam.
Ritának volt ereje visszamenni, megbeszélni, dönteni. Akkor is jól döntött volna, ha nem megy vissza. A döntésben ilyenkor saját kereteink megtalálása a fontos. megérteni, hogy nekem mi fér bele és mi nem. 

Leültette a férjét és a barátnőjét, akik legalább olyan megsemmisülten álltak, mint ő. Elmondták, hogy anno, 10 évvel korábban, amikor Rita és a férje összeházasodtak, Rita barátnője szerelmet vallott. A férje akkor azzal utasította el, hogy térjenek vissza 10 év múlva erre a kérdésre.

A barátnő azóta férjhez ment elvált és most, a 10. Évfordulón megkérdezte Rita férjétől, emlékszik-e még arra, amit házasságkötésük napján megbeszélték egymással. Rita férje persze emlékezett. Azonban elmondta, hogy – bármilyen nagyra tartja a barátnőt – a felesége és a gyerekei fontosabbak mindennél. Ekkor a barátnő egyetlen csókot kért, hogy lezárják ezt a 10 évet. Erre nyitott be Rita. Akár egy filmben.

Amikor pakol és megy...


A férfi megy, a nő pedig marad.  -énekli a Bikini. Pakol és visz mindent. Emlékeket, társadalmi kapcsolatokat, a legjobb barátnőnket, - a kutyát – és otthagyja a feleséget a gyerekkel, (gyerekekkel) egy szál magára. Támasz, és barátnő nélkül. A barátnő sunyin hallgat, és örvendezik, hogy végre neki is lesz egy igazi férje. A feleség pedig meghasonlottan szedegeti össze magát saját romjaiból. A férfiak többnyire nem értik, miért ekkora bűn ez?

Asszonybarátságok pszichológus szemmel


A nők közötti barátság más természetű, mint a férfiaké. A nők megosztják egymással a gondjaikat, kevesebbet hencegnek, és sokkal jobban megfogadják egymás tanácsait. A nők közötti barátság nagyon fontos – állítja a kapcsolatterapeuta – mégis a legádázabb ellenségek a valamikori jó barátnők közül kerülhetnek ki.

Ők ugyanis – női pszichológiai érzékkel megáldva – ha összekapnak valamin, kiismerik egymás gyenge pontjait, és igyekeznek egymást kicsinálni a társaságban. A férfiak azért nem tesznek ilyet, mert nekik erre egyszerűen nincs érzékük. A férfiak inkább anyagilag igyekeznek megrendíteni a másikat, míg a nők a pletykák szövevényes útvesztőjében erkölcsileg törnek uralomra. Kivételek persze mindig vannak.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12091 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x