Boldogság, gyere haza!
Címlap / Psziché / Boldogság, gyere haza!

Boldogság, gyere haza!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Hosszú évek óta foglalkozom a boldogság kérdésével és integrál pszichológiával, önismerettel. Mire jutottam? Arra, hogy ez az állapot megélhető és megtartható. Rendben, de hogyan?- bukkan elő a kérdés. Keressük erre meg együtt a választ! 

Boldogságkeresők
A boldogságot mindenki keresi. Van aki tudatosan, és akad olyan is, aki tudattalanul (pénzben, szexben, munkában stb). Mindenhol keressük tehát. Ezzel feltételezzük, hogy az rajtunk kívül található meg.

Sokan, önjelölt istenségként, vigyorogva azt állítják, hogy: ,,már ott van előtted, csak nem látod.” Valószínűleg igazuk van, de ez egy ,,nesze semmi, fogd meg jól válasz”. A kérdés az, hogy ha én azt gondolom, rajtam kívül van, akkor hogyan tudom ezt a fajta valóságomat megélni (amit megteremtettem ezáltal), a boldogság nevű tejszínhabbal megspékelve.

Minden összefügg mindennel
Lehet, hogy nem közvetlenül a boldogságra kellene koncentrálni, mert az valaminek a mellékhatása? Jól tudjuk, hogy ok, okozatot szül, de a szinkronicitásnak (jungi fogalom) az a lényege, hogy minden összefügg mindennel (még, ha látszólag nem így látjuk).

Ha jól boldogulsz, akkor boldog leszel
Egy szó, mint egymillió, nagyon sok megoldás létezik. A lényeg, hogy így a boldogság nem hely, hanem állapot és nem állapot, hanem képesség függő, ami fejleszthető.  Mit jelent ez? Azt, hogy ha jól boldogulsz, akkor boldog leszel. A kérdés az, hogy mit tettél azért (és mit nem), hogy boldog legyél? Mi választ el tőle? Hiszel benne egyáltalán, hogy megérdemled, ha megengeded magadnak? Legyen hited szerint- mondja a biblia. Te teremtesz jót s rosszat, akár tudattalanul is.

Boldogság-technikák
A legfontosabb az, hogy rengeteg technika létezik számodra, ha úgy érzed szükséged van segítségre. Íme néhány: őszinteség, beismerés, angyaloktól való segítségkérés, pszichológia, meditáció, Hellinger családterápia, kineziológia, hangterápia, kognitív vonal (agykontroll elődje), agykontroll vagy tarot kártya.

Lényeges azonban az is, hogy ne mástól várd el, hogy segítsen rajtad, mert ezzel passzolod a felelősséget is, és nem lesz valódi sikerélményed, valódi önbizalmad. Ha vállalod a felelősséget (saját sorsod kovácsa te vagy), akkor – még, ha kezdetben homályos is a kép és fájdalommal teli -, idővel rádöbbensz, hogy a boldogságod is Rajtad áll vagy bukik.

Miért?
Másik megoldás, hogy megkeresed a ,,miért”-eket. Mi az oka, hogy ezt érzed? Mi van mögötte? Sokszor az is segít, ha elfogadod a boldogság hiányát. Nem küzdesz vele, mert az táplálja energiával. Átöleled szeretettel és összeolvadsz vele.

Jó gyakorlást, jó játékot!

Keresztes Attila

Ha érdekel, hogy mindezt hogy érheted el, kattints ide >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6571 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x