Fák, férfiak, feladatok
Címlap / Psziché / Fák, férfiak, feladatok

Fák, férfiak, feladatok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az emancipálódott nőtársadalom néha meg van győződve arról, hogy férfiakra márpedig semmi szükség nincsen. Ezt például olyan tézisekkel bizonyítják, mint a karácsonyfa és a férfi összehasonlító táblázata.  

Aztán eljövend a nagy nap, és ott állnak, faragatlan tuskóval ? Na, most bebizonyosodik, hogy jobbak-e a fenyőfák mint a férfiak?

Mert férfimunkák pedig vannak...
Ilyenkor karácsony környékén is vannak tipikusan a férfiakra várakozó feladatok. Ilyen ősi rítus a fácska tartóedénybe való farigcsálása. Mivel szent napon történik ez a művelet, fontos, hogy betartsuk a 10 parancsolatnak ama passzusát, mely szerint az úrnak nevét szádra hiába ne vedd. Még az Isten fáját sem ildomos szidalmakkal illetni, akkor sem, ha éppen azt tartod a kezedben. Még akkor sem, ha miatta éppen az összes ujjad szilánkkal és tűlevéllel van tele.

Inog a fátok? Nosza rajta, ez is férfimunka! Mihez is kezdenének az asszonynépek nélkülünk! Elő a kalapács, a százas szeg, és verjük bele vidáman a nagyi koloniál bútorába! A rutinosabbak a pontyozáshoz használt damilt veszik elő ilyenkor, a kevésbé horgászók pedig a cukorspárgát. Nagyi varrócérnájával nem érdemes kísérletezni, az úgysem tartja meg az ingó karácsonyfát...

A csúcsra járatás is férfias feladat! A karácsonyfa csúcsát - egy garantáltan soha nem létezett, de minden lapban négyszer hivatkozott délnémet kísérleti laboratórium kutatásai szerint -minden harmadik nem csonka családban a férfi helyezi a fa csúcsára. A Freudisták ebben is valami huncut fallikus hátteret sejtenek, - ki tudja, miért? - de Margit néni szerint a férfiak egyszerűen jobban másznak létrára. Kivétel, ha ablakpucolásról van szó.

A halpucolás férfias mulatság!
Tökéletesen be lehet vele teríteni egy konyhát négyzetcentiméterről négyzetcentiméterre. Aki legalább egy leltári példány ebbel, vagy házimacskával rendelkezik, az ugyanezt az egész lakás teljes felületénn, (beleértve kedvenc jószágát is) eloszlathatja, ha az említett háziállatot szabadon hagyja ki és be bóklászni a lakásban. Mint tudjuk, a takarítás azonban női hadművelet, így a halmaradványok eltakarítása, a lakás pikkelytelenítése már nem a mi dolgunk. Rutinosabb nőneműek ezért önállóan megtanultak halat pucolni. Hovatovább filézni is! De mint tudjuk, az soha de soha nem lesz Olyan Igazi!

Vannak azonban tipikus férfidolgok, amiket karácsony este is igen nehezen lehet tolerálni, és még a szeretet jegyében is örülhet az a férfi, akit csak verbálisan hasonlítanak össze a fenyőfával, nem tettleg harmonizálnak egy fél pár papuccsal. Ezen dolgok közé tartozik a következő néhány mondat. Ezeket dec 24-én tilos kiejteni. (Laci barátom szerint ezeket mindig tilos kiejteni, de a Sanyi szerint Laci egy megapapucs!)
  • Hol van? (A legegyszerűbb kérdés, de életveszélyes!)
  • Eltörött! Nem baj? (Akár a karácsonyfacsúcs, akár az évente egyszer használt porcelán étkészlet egyik darabja, akár a frissen kisült bejgli az áldozat igenis BAJ!)
  • Leszaladnál érte? (persze, miután elkészítette mind a három fogást estére, mind a kétféle bejglit, meg az extra édességet, miután levitte a kutyát, feldíszítette a fát, még egyszer utoljára felporszívózta a tüskéket, és így tovább, még neked is rohangálni fog!)
  • Minek kell a vacsorához kiöltözni? (Ez azon titkos dolgok közé tartozik, amiket csak a nők értenek! Az idén vágj vidám képet és bíztatás nélkül vedd fel a jobbik ruhádat!)
A sort még ahány nő, ahány férfi, annyi tanáccsal lehetne folytatni. Én csak azt tanácsolom, hogy most az egyszer a régi világból, a fekete-fehér filmekből felszedett emlékeid alapján légy férfi!


Most pedig nézzük, hogy a végletekig emancipált asszonyszemélyek szerint

 
 

Miért jobbak a fenyőfák, mint a férfiak?
1. Egy fenyőfa mindig merev.
2. A kisebb fenyőfák is képesek örömet okozni.
3. Egy fenyőfa 12 nap és 12 éjszaka áll egyhuzamban.
4. Egy karácsonyfa mindig jól néz ki - különösen, ha kivilágítják.
5. Egy fenyőfa mindig elégedett a méretével.
6. A karácsonyfán jól mutatnak a golyók.
7. Egy karácsonyfa nem kezd el szenvedni, ha véletlenül leszakítod az egyik golyót róla.
8. A fenyőfát bármikor kidobhatod, ha már meguntad.
9. Nem kell egész évben a karácsonyfát nézegetned.
10. A fenyőket elegendő hetente egyszer vízzel ellátni.
11. A karácsonyfa mindig fényessé teszi életedet.
12. A karácsonyfát elegendő akkor bekapcsolni, ha nézni akarod.
13. Egy fenyőfának mindig jó illata van, és nem bocsát ki gázokat.
14. Ha a fenyőtű sérülést okoz, bármikor kidobhatod az egész fát.
15. Egy karácsonyfa sosem akar tőled kis karácsonyfákat.

Ha te, férfitársam, szereted az asszonyt, jobban, mint a fenyőfa faragást, akkor oszd meg ezt a cikket! 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7104 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x