Te élsz vagy túlélsz? - Amikor megállt az idő
Címlap / Psziché / Te élsz vagy túlélsz? - Amikor megállt az idő

Te élsz vagy túlélsz? - Amikor megállt az idő

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mit jelent az élni akarás? Mit jelent a túlélés? Mit jelent a halál közelsége? Mi az a valódi veszteség, hit, remény, szerelem, bűntudat, s a megváltás? Mit jelentenek ezek a mélyről jövő szavak?  

Történetem nem a választ adja meg azokra a kérdésekre, amelyekre mindenki kíváncsi. Arra, amire talán nincs is válasz. Kutatja, átérezhetővé, átélhetővé teszi.

A könyv a túlélés története.
Ezzel együtt az élet sötét, árnyékos oldalát mutatja be. Azt az oldalt, amelyet valóban csak az ismerhet meg, aki átéli a szenvedést. Ez az élmény csupán néhányunkat érint meg életünk folyamán. Engem négy évvel ezelőtt megérintett. Hosszú órákon át voltam a klinikai halál állapotában, amíg szívemet kiemelték a helyéről, s megszabadították a méretét veszélyes mértékben megnövelő diónyi nagyságú vérrögtől, majd felnyitották tüdőm főágait, s felszabadították bennük a már napok óta elakadt keringést. Az országban akkor még egyedülállónak számító műtéttel új életet kaptam. Nem veszítettem el a reményt, nem éltem érzelmek nélkül, s nem adtam fel a hitet. Mert nem volt rá időm. Hirtelen jött betegségem nem előzték meg ezek a kegyetlen ürességgel járó érzések.

Azóta tudom, mit jelent a remény, s a küzdelem.
Mit jelent a boldogság. Mert ezeket a válaszokat nem az élet adja meg. Hanem a halál közelsége. Nem a felhőtlen s gondtalan élet mondja meg, mi az a boldogság. Hanem a tragédia, a pokoljárás, a szenvedés rögös útját megjárt lélek visszatérése. Mert ott és akkor találkozunk valódi önmagunkkal. Ott látjuk meg az értelmet.
Hosszú idő kellett hozzá, hogy felfogjam; betegségem nem büntetés helytelen életemért. Hanem ajándék. A legnagyobb ajándék, amit ember kaphat, az élet. Amely végső soron az én megelégülésemet, boldogságomat szolgálja. Hiszen átéltem és megismertem a boldogság valódi definícióját.

Mit jelent a boldogság?
Valószínűleg mindenki feltette már magának a kérdést: mit jelent a boldogság? Mit adhat és egyáltalán létezik-e a boldogság? Történetem fontos vonalát adja ezeknek a kérdéseknek a kutatása, átélése. A hosszú és kegyetlenül nehéz lábadozás, felépülés folyamán megdöbbentő, ám annál egyértelműbb álláspontra jutottam. Boldogságban volt részem a műtét utáni ébredésemkor. S lábadozásom folyamán. Olyan boldogságban, amelyet semmi más nem nyújthat, „sem intellektuális élvezet, sem hely vagy hatalom, sem anyagi siker…”, s melyet tudom, többé nem élhetek át. Mert ez maga az érzés, hogy okkal vagyok itt a földön.

Amellett, hogy a történetben az élet fájdalmas, gyötrelmes oldalát látjuk, fogalmunk sincs, de éppen itt van jelen a boldogság. Mely több annál, mint hogy érezhessük. Mélyebb annál, mint hogy pillanatnyi megelégedést jelentsen.

A történet során rengeteg érzés kerül felszínre. Fájdalom, küzdelem, reménytelenség, beteljesületlen szerelem, hiány, bűntudat, függőség, csalódás, halálvágy. Szinte kivétel nélkül negatív, fájdalmat okozó érzések. Azonban éppen ezek hordozzák magukban az erőt s a reményt, amelyek a boldogság lehetőségének hordozói.
Mi az élet? Mi a boldogság? Miért vagyunk a világon? Mi a helyes út? Mi az értelem?
Fontos, s egyben súlyos kérdések. És a válaszokat a könyv sem adja meg. De tört kristályfényére rávilágít.

Tomán Edina könyve már megjelent!

A könyv bemutatkozóját itt olvashatod>>>

Kép: piqs.de, Coniaric

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6565 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x