Őszi búskomorság? Küzdd le!
Címlap / Psziché / Őszi búskomorság? Küzdd le!

Őszi búskomorság? Küzdd le!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ilyenkor már-már normálisnak számít, hogy az ember kicsit szomorkás hangulattal ébred. Kinéz az ablakon, és a vénasszonyok nyara helyett valami szürke, nyúlós őszi massza néz vissza. Legjobb lenne visszabújni az ágyba, és medve-mód aludni még egy kicsit. Úgy, mondjuk májusig?? Ám mégis kelni kell - így aztán ki kell találni valamit, hogy legyen valami szép is a napban.  

A szomorúság, a búskomorság mindent átható, egész lényünket átjáró érzésként jelenik meg. Lehet, hogy nem is tudatosul bennünk, hogy búskomorak lettünk, csak éppen úgy érezzük, hogy még a cukor is keserű. A kiváltó okot többnyire nem tudjuk beazonosítani.

Lehet, hogy egyszerűen csak szomorúak vagyunk. Egy rossz hírtől, egy csalódástól, egy sikertelenségtől elhagyott bennünket az életkedvünk. Ez nem olyan mély fájdalom, mint a gyász, de hasonlít hozzá, bár sokkal könnyebb kilábalni belőle.

Búskomor vagy? Innen tudhatod:
  • Nem, vagy nehezen veszed észre az apró örömöket.
  • Nincs kedved emberek közé menni, inkább magadban vagy.
  • Boldogtalannak érzed magad, és nem tudod a valódi okot.
  • Levert vagy, nehezen mozdulsz.
  • Túl sokat – túl keveset eszel (a szokotthoz képest)


A melankólia csak a költőknél trendi

A hétköznapi ember életében a melankólia szinte mindig megjelenik, együtt jár az őszi időszakkal, a hűvös idővel, a köddel. Mindenki átéli, de csak kevesen tudnak megbirkózni vele, kevesen vannak akik tetten tudják érni.

Hatékony tippek őszi melankóliára:
  1. Használjuk az aromaterápiát! – Vegyél elő egy párologtatós aroma lámpácskát, és cseppents bele bazsalikomot, vagy bergamottot. A bazsalikom segít leküzdeni a szellemi kimerültség okozta agyi fáradtságot, a bergamott pedig fényt hoz éltünkbe, felvidít. Jó hatású még a jázmin, ami felvidítja a lelket.
  2. Viseljünk illatos parfümöt – aminek összetevői közt szerepel a  pacsuli, de a neroli, vagy a geránium alapú parfümök is elérhetik céljukat.
  3. Ha az ősszel együtt jár a nátha, akkor a papír zsebkendőnket illatosítsuk be egy kis borsmenta olajjal, hiszen nem csupán az orrjáratokat teszi rendbe, de frissíti az idegeket is, megtisztít a negatív érzések hatásaitól.
  4. Mozduljunk ki! – Még ha nehéz is felemelni a hátsó felünket, akkor is vegyünk erőt magunkon, és menjünk ki a természetbe, legalább 1-2 órát hetente próbáljunk a friss levegőn eltölteni. Sétáltassunk kutyát, vagy csak úgy is mehetünk egy nagyot. Ha rászokunk a kocogásra, eleve kevésbé hajlunk majd a melankóliára.
  5. Nevessünk! – Ha úgy érezzük, hogy a legkevésbé a nevetés volna most jó ötlet, akkor itt az idő, hogy kacagjunk. Természetes, hogy a nevetés az elején erőltetett, ám egy idő után belejövünk, és akkor már önfeledten felszakad a kacagás. Nem kell hozzá vicceket olvasnunk, csak fogjunk bele a nevetésbe.
  6. Szervezzünk egy vidám programot a barátokkal! – A vidám programoktól, mások jókedvétől általában ránk is könnyen ragad egy kevés. Keressük annak a barátunknak a társaságát, akiről tudjuk, hogy mindig kirobbanóan jókedvű, és szervezzünk egy közös programot.
  7. Szeretkezzünk! -  A meleg ágyikóban maradni úgy sem esik nehezünkre, hát csábítsuk be életünk érelmét a paplan alá egy kis skorpió-havi lusta-szexre. A szex endofint szabadít fel, akárcsak a nevetés, és sokkal vidámabban futhatunk neki a napnak.
 
 
Vannak, akik hajlamosabbak a melankóliára, akár depresszióra is. Nekik érdemes a fenti tippekből összeválogatni azt a néhányat, amit bevethetnek, ha tetten érik magukon a búskomorság kezdeti tüneteit.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 15987 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x