Magyar orvosok háborús övezetben! Az ötödik misszióra készülnek...
Címlap / Psziché / Magyar orvosok háborús övezetben! Az ötödik misszióra készülnek

Magyar orvosok háborús övezetben! Az ötödik misszióra készülnek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az eddigi 3 orvosi misszió tapasztalatai és sikere alapján az Afrikai - Magyar Egyesület újra önkénteseket szervezett és indított a kelet - kongói Rutshuruba, ahol orvosaink segítettek a harcok következtében nincstelenné vált családokon, menekült gyermekeken. 

Októberben érkeztek haza az Afrikai – Magyar Egyesület (AHU) IV. Önkéntes Orvosi Missziójának tagjai, akik a kelet – kongói Kiwanja menekülttáborban és apró falvakban a háború szenvedőin segítettek.

Az eddigi 3 orvosi misszió tapasztalatai és sikere alapján az Afrikai – Magyar Egyesület újra önkénteseket szervezett és indított a kelet – kongói Rutshuruba, ahol orvosaink segítettek a harcok következtében nincstelenné vált családokon, menekült gyermekeken.

Az AHU negyedik orvosi missziója rendkívül sikeres volt
A csapat egy hónap alatt naponta átlagosan 200 beteget látott el, gyógyszert is biztosítva számukra. A napi csúcs 310 beteg ellátása volt.

IV. misszió orvosai és koordinátora

A kezelt betegek számának és az orvosi misszió költségének összevetése alapján egy beteg megmentése átlagosan 1.000 Ft-ba került. A leggyakoribb betegségek és tünetek: bélférgesség, rühesség, fejfájás, bőrbetegségek, elhanyagolt – fertőzött sebek, alhasi panaszok, nőgyógyászati problémák, láz, Malária, TBC és AIDS megbetegedésre utaló tünetek. Munkájuk során orvosaink ismét fertőző leprás megbetegedéseket is diagnosztizáltak. Gyakori az alultápláltság, láz és köhögés.

Koordinátorunk beszámolójából:
  • „Vasárnapi szabadnapon Dr. Valival és az egyik tolmácsunkkal a menekülttáborba látogattunk. Szerettünk volna pár történetet a saját fülünkkel hallani, a rendelés során ugyanis erre nincs mód és idő. Minden táborlakó megemlíti, hogy a most kezdődött esős évszakban a legnagyobb gondjuk a műanyag takaró hiánya. Sátraik banánlevélből és nádból készülnek ugyanis, ami könnyen beázik. Ilyenkor az összes holmijuk rendszeresen elázik, Ők pedig tocsognak a vízben.”
  • „Éhesen le lehet feküdni, de csuromvizes földön aludni borzasztó” - mesélte egy tízgyermekes anyuka, aki egy sátoron osztozik a családjával. Elképzelhetetlen!
  • „Három gyermekünket megölték a katonák, csak ketten maradtunk, tavaly október óta élünk a menekülttáborban” – mondta el egy hatvanéves bácsi.
  • „Egyik reggel arra ébredtem, hogy anyukámat és apukámat lelőtték a katonák. Nem volt időm gondolkozni, menekülnöm kellett. Először egy bokorban húzódtam meg, majd elhagytam a falut és idejöttem a menekülttáborba, egyedül vagyok” – 20 éves fiú.
  • „ A falunkat megtámadták a lázadók. Húsz másik férfival együtt sorba állítottak minket, majd tizenötöt lelőttek közülünk, nem tudom engem miért hagytak életben. Ez tavaly ősszel történt, azóta a családommal élek itt a táborban, itt legalább biztonságban vagyunk” – 40 éves férfi.
  • „A feleségemet pangával /hatalmas bozótvágó kés/ ölték meg, a két testvéremet lelőtték a katonák” – 35 éves férfi.

Gyermekek a menekülttáborból

A kelet - kongói háború következtében kialakult humanitárius katasztrófa azokat a szegény családokat hozta lehetetlen helyzetbe, akiknek a menekülés következtében semmijük nem maradt. Az Afrikai - Magyar Egyesület elsősorban azon a több ezer gyermeken kíván segíteni, akik még a szüleiket is elvesztették.

Boldog olvasószemüveg tulajdonos

Már szervezik és vélhetőleg 2009. január végén EL IS INDÍTJÁK ÖTÖDIK ORVOSI MISSZIÓJUKAT!

Az Afrikai - Magyar Egyesület kéri az ÖN segítségét is! Vegyen részt a 2010. január 14.-én megrendezésre kerülő jótékonysági gálaestünkön az MTA budavári dísztermében! Élvezze az afrikai zenés-táncos showműsort, kóstoljon eredeti afrikai étel-és italkülönlegességeket és ismerje meg első kézből a Kongóban járt magyar orvosok munkáját!

Meghívó rendelése, bővebb információk:
www.ahu.hu/galaest
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5365 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x