A szeptemberi újrakezdés első lépése: célmeghatározás...
Címlap / Psziché / A szeptemberi újrakezdés első lépése: célmeghatározás és tervezés

Szabad Mihály

A szeptemberi újrakezdés első lépése: célmeghatározás és tervezés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az iskolarendszer következtében a szeptember - mint újrakezdés, akár egy magasabb szinten - mélyen bevésett minta az elme tudattalan szokásrendszerébe, és a társadalmi életritmusba. Így nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek életét is jelentősen befolyásolja. Akkor miért ne használnánk fel tudatosan, hogy megújult energiával érjük el céljainkat, legyen az egészség, szerelem, siker, vagy pénz? Vajon mi szükséges, s mit kell tennünk a sikeres újrakezdéshez? Ennek mikéntjeit vizsgáljuk, s ehhez adunk javaslatokat. 

A legújabb tudományos elméletek és pszichológiai kutatások azt a tényt bizonyították, hogy az emberi figyelem hatalmas átalakító erővel rendelkezik. Nemcsak mentális és érzelmi, hanem fizikai szinten is. Ezt a végtelenül értékes energiát meg kell becsülni, és megtanulni a felhasználását. A kvantumszemléletben ezt a Figyelem és a Szándék tudatos irányításának nevezzük. Természetesen ennek a művészetnek az elsajátítása sok tanulást és gyakorlást igényel, de a világ legfontosabb és legértékesebb titkához jutunk hozzá, viszonzásul szorgalmunkért és nyitottságunkért.

Első alapelv energiáid építő felhasználáshoz
Az egyik alapelv, amit ismerned kell energiáid építő felhasználásához, az éberség. Ez azt jelenti, hogy tudatosítod milyen bejáratott és megszokott útvonalakon áramlik figyelmed. Más szavakkal, észre kell venned, mire is használod a mindennapi életedben a benned rejlő kreatív, teremtő energiákat. Vajon önmagad és környezeted számára építő gondolatok, vélemények, meggyőződések, és célok vonják magukra? Vagy engeded, hogy minden hír – valós vagy valótlan -, esemény, vagy jelenség haszontalanul elnyelje a jelentős részét figyelmednek? Vagy saját építő céljaid megvalósítására fordítod? Képes vagy –e harmonizálni szűkebb vagy szélesebb környezeted céljaival?

A képességek, melyek elsajátítása sokszorosan megtérül, a célorientáltság és a tervezés. Mindkettő viszonylag könnyen, és nagyon játékosan elsajátítható. Hogyan valósítható meg a fejlesztésük és a gyakorlati alkalmazásuk? Mit tehetünk, hogy felhasználjuk ezen képességeknek a kiteljesedését a számunkra ideális életstílus létrehozásában?
Első lépésben tegyük fel a kérdést. Mit is jelent az ideális élet számomra? Egészséget, jókedvet, bőséget, szerelmet, bölcsességet, békét, kreativitást? Melyek a prioritások? Melyiket szeretném először megélni? Találjuk meg a saját válaszainkat.




Második alapelv energiáid építő felhasználáshoz
Második lépésben meg kell nézned mennyire világosak és egyértelműek a vágyaid. Vannak –e konkrét és korvonalazott célok előtted? A ködös, bizonytalan és általános kívánságokra nem lehet fókuszálni figyelmed teremtő energiáit. Vedd észre, ha olyan „szétfolyt” vágyak vonják el energiáid egy részét, melyek évek óta ott vibrálnak lelkedben, de nem tettél igazán elérésükért. Akár az is előfordulhat, hogy tettél, de valami miatt nem valósult meg, amit szerettél volna. Így a sikertelenség és kudarc érzete tapad hozzájuk, s ez az akadálya az újrakezdésnek. Olyasmire gondolj, mint megtanulsz egy adott nyelvet, megváltoztatod anyagi helyzeted, vagy bármi olyan dologra, aminek megvalósulása nélkül is elvagy. Már-már megszoktad a se kint, se bent helyzetet, esetleg beletörődtél a kudarcba, s csak a remény langyos érzése tartja fenn benned ennek a ködös „vágy-emléknek” a létezését. Ez nem gond, csak tudd, hogy ha nincs mögötte tűz, valódi szenvedély és legfőképpen Hit akkor ez emlék akadállyá vált. Szellemi fejlődésedben és fizikai világod kiteljesedésében egyaránt. Vizsgáld felül, és tarts nagytakarítást vágyaid között. Tartsd meg azokat, amik feltöltenek, amiben van Hit, és az életteliség érzését adják! Szabadulj meg azoktól, amelyek csak felesleges terhet jelentenek utadon!

Harmadik alapelv energiáid építő felhasználásához 
Harmadik lépésben tedd még konkrétabbá a kiválasztott prioritást élvező vágyat! Hogyan? Tegyél fel minél több kérdést a megvalósulással kapcsolatban. Ezek alapján határozd meg az elérési „útvonalat”, a tetteket, amelyek hozzásegítenek. Tudd, milyen minőségben szinten akarod vágyad megélni. Itt már valóban teljesedjen ki benned a Hit és a Lelkesedés. Vizsgáld meg őszintén megvannak –e a képességeid a megvalósuláshoz. Ha nem akkor tanulj, vagy szerezz társakat, akiknek együtt tudsz működni, mert hasonló a céljuk.

Kiemelt fontosságú tisztáznod az időzítést. Kezdetben javasolt egy hétre, egy hónapra, s jelen esetben decemberig is tervezned a részcélokat és célokat. Ennek oka, hogy a most leírtak jelenleg még a Figyelem és Szándék tudatos irányításának tanulását és gyakorlását szolgálják. Persze, ha már gyakorlott vagy benne akár évekre is meghatározhatod a terveidet.
Fontos hogy a tervek nem köbe vésettek. A legfontosabb céljuk, hogy irányt adjanak teremtő energiáidnak, és lendületbe hozzanak. Rendszeresen felül kell vizsgálni őket, személyiséged, képességeid, és környezeted változásaival párhuzamosan. Hiszen a tudatosságod mélyülésének függvényében fognak változni értékeid, s ennek mentén a vágyaid is.

Tapasztald meg milyen pozitív és kellemes energiákat szabadíthatsz fel magadban, már pusztán e lépések játékos kipróbálásával. Gondolj bele mekkora élmény a valóságban átélni és tudatosítani a valóság alakításában játszott szereped! S Tudatára ébredni valódi lehetőségeidnek! Szívből kívánom neked ennek átélését!

Amennyiben úgy érzed a fenti elvek gyakorlatba való átültetése egyedül nem elég szórakoztató és eredményes, és hasonló gondolkodású emberekkel közösen szeretnéd ezt megtanulni, akkor látogass el a www.kvantumszemlelet.hu oldalra, s tájékozódj tréningjeinkről. Ha még konkrétabb képet szeretnél kapni a fenti elvekről, akkor látogass el ingyenes nyílt napunkra, ahol képzéseinkről személyesen kaphatsz felvilágosítást.

Kép forrása
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8447 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x