Mi a pénz szerepe az önismereti úton?
Címlap / Psziché / Mi a pénz szerepe az önismereti úton?

Szabad Mihály

Mi a pénz szerepe az önismereti úton?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

"Amikor kőnek látod a követ, és papírdarabnak a papírdarabot, akkor többé nem hiszed, hogy a kő értékes gyémánt, nem hiszed, hogy a darab papír egy milliárd dollárra szóló csekk. Amikor látod ezt, megváltozol."  

- Adta meg a fenti kérdésre a választ Anthony de Mello. Hiszen miről is szól az önismeret? Azt látni, ami van, nem pedig pusztán azt, amit megtanítottak neked önmagadról és a világról. Felismerni a viszonyt a világ jelenségeivel: emberekkel, helyzetekkel. S természetesen a sokak által szidott, és mégis vágyott pénzzel…
Lelki úton haladni nem igazán lehetne anyagi világ nélkül. Ott pedig, legyünk őszinték, fontos a pénz. Ezt kár lenne tagadni. Az önismeret útján azonban bármit fel lehet használni önmagunk mélyebb megértéshez. Miért lenne a pénz kivétel?

Itt nem a birtokolt, vagy vágyott pénz mennyisége a legfontosabb, hanem tisztázni a pénzhez való viszonyt.
A következő kérdések segíthetnek:

Vágyom –e több pénzre, mint ami van? S ha igen mit kezdenék vele? Mit hozna el számomra? Meghatározza –e a lelkiállapotomat a pénz? Vagy éppen annak hiánya? Mennyire ragaszkodom hozzá? Könnyen adom és fogadom, vagy van –e ellenállás bennem? Milyen hatással van rám a pénznek a megléte, vagy éppen hiánya?

A „tudatos teremtés” – ről szóló tengernyi irodalom, tanfolyam és technika hasznos, de a lényeg hiányzik belőle. Az pedig az a plusz, ami Benned van. Ezt meg kell találni, másképp nem megy. Ez a valódi önismeret, ami gyakran nem egyszerű ügy… Legyen kettős a célod: túllépni az anyagi nyűgökön és a teremtő erő használatának a gyakorlati, mesteri alkalmazása. Nem öncélúan, hanem az önfejlesztés és az önismeret eszközeként.

A tudatos teremtés alkalmazásánál a pénzkeresés egyébként zsákutca. Nem vezet igazán a sikeres beteljesedéshez. Ennek oka, hogy ha csak a pénzre gondolsz, az a kondicionálásnak megfelelően a túléléshez, az élet fenntartásához kapcsolódik (pl.: étel, ruha, közlekedés, számlák, stb.). Ha tehát csak pénzt szeretnél, akkor csak annyit akarsz, amiből fenn tudod magad tartani! Tudd inkább mire akarod használni a pénzt, mint eszközt. Hiszen az. Nem több, de nem is kevesebb. ne engedd, hogy elveszítsd magad az eszközben.

Észre kell venni, amikor a cselekvés a hiányból indul ki. Tehát ha csak azért akarod a pénzt, hogy biztonságban legyél, vagy többnek érezd magad. Ilyenkor elfelejtkezel a teremtés kreatív folyamatának az öröméről és csak a birtoklás vágya vezérel. Az pedig csak szenvedést okoz. Neked és másoknak egyaránt. Ennek mindig tudatában kell lenni.


 A konklúzió, hogy ha érdekel a tudatos teremtés mesteri használata a szellemi utat be kell járni. Ennek egyik legnehezebb szakasza, amikor a valódi és tiszta vágyak még nem jelennek meg, mert annyira eltávolodtál a mindennapoktól. Vagy pusztán félsz a megnyilvánulástól. Amikor ezeket a korlátozó hatásokat felismered, a nehezén már túljutottál. Ahogy a régi mondás tartja: Ahol a szükségnek vége, ott kezdődik a kíváncsiság és a játék.

Amikor újra érdekel a világ és élvezed a fizikai világ nyújtotta lehetőségeket, de már ragaszkodás nélkül, akkor már sínen vagy. Válaszd ki mi az a része az Életnek, ami éppen érdekel és indulj felé. Ha szükséges hozzá pénz, akkor teremtsd meg. Hiszen csak egy eszköz semmi más. Annyi fontossága van, amennyit te adsz neki. Amúgy – ha tényleg valódi a szellemi fejlődésed - már teljesen mindegy hogy eléred –e célod. Az nem befolyásol igazán Megértetted: a Siker és a Bőség az "élvezetes utazás" és nem pusztán egy cél elérése.

 
 
A Quantum Balance önfejlesztő tréningek sajátossága, hogy a tudatos teremtést, önismereti eszközként használja. Összeköti a kellemest a hasznossal. Vágyaid vizsgálatán és megvalósításának folyamatán keresztül segít túllépni személyiséged korlátain.

Amennyiben úgy érzed a fenti elvek gyakorlatba való átültetése egyedül nem elég kellemes, szórakoztató és eredményes, vagy hasonló gondolkodású emberekkel közösen szeretnéd ezeket megtanulni, és gyakorolni akkor látogass el a www.kvantumszemlelet.hu oldalra, s tájékozódj Quantum Balance tréningjeinkről. Ha még konkrétabb képet szeretnél kapni a fenti elvekről, akkor látogass el ingyenes nyílt napunkra, ahol személyesen kaphatsz felvilágosítást.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8769 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x