A titokzatos intuitív tudás
Címlap / Psziché / A titokzatos intuitív tudás

Szabad Mihály

A titokzatos intuitív tudás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Albert Einstein nem az a tudós volt aki, ne használta volna a racionális gondolkodását, vagy a logikai képességeit. Nem lehet azzal vádolni, hogy misztikus, metafizikai "hókuszpókusszal" - mint nevezi sok materialista szemléletű ember azokat a jelenségeket, melyeket nem képes társítani egy már meglévő, értelmezhető emlékhez - érte volna el az eredményeit. Mégis ő mondta ki ezt az egyszerű bölcsességet: “Ami igazán számít, az az intuíció." Ő is tudta, hogy, az igazán fontos dolgok kivétel nélkül a fizikai érzékszervek számára elérhetetlen, s a logika számára megfoghatatlan valóságtartományból származnak. S oda csak az intuíció és az intuitív tudás segítségével jöhet létre a bepillantás. A kérdés: miként fordíthatod ezt a benned is létező képességet saját életed kiteljesítésére?  

Megfigyelheted, hogy az életed eseményeinek alakulása két fő dimenzióban halad. Az egyik a látható, felfogható, megérthető, s tervezhető. Míg a másik a rejtett, felfoghatatlan és megérthetetlen, s a bizonytalan. A látható világot elméddel, döntéseiddel és cselekedeteiddel közvetlenül is befolyásolni tudod. Ez az anyagi világ, ahol azok a hétköznapi események zajlanak, melyekben megvannak a választási lehetőségeid. Például hol dolgozz, mihez kezdj a szabadidőddel, vagy éppen kivel töltsd el azt. Itt egy logikus, értelmezhető ok – okozati viszonyrendszer működik, melyet már jól ismersz, és a racionális logikával fel is tudsz fogni.

Ezen túl pedig ott vannak azok az események, melyek látszólag „csak úgy megtörténnek”, vagy az ötletek, ihletettség, amely csak úgy megjelenik. Mégis alapvetően ezek képesek valóban megváltoztatni életed alakulását (sokszor mélyebben, mint szeretnéd és remélni mernéd).



Nevezzük ezt most a felfoghatatlannak, mivel a hagyományos gondolkodásmóddal nem igazán érthetők azok az összefüggések, melyek létrehozzák a látható világban megjelenő „véletleneket”. Ez a dimenzió már a kvantumvilág összefüggései szerint működik (nem folytonos változás, összekapcsolt hierarchia, kvantum összefonódás, stb.), ahol a hagyományos logika és érzékelés már nem alkalmazható. Azonban egy lazább, nyitottabb elmeműködés elsajátításával ráérezhetsz az itt zajló folyamatokra. S így akár fel is használhatod céljaid, vágyaid elérésére. Ez az intuíció, s nem holmi ködös megérzés, ami néha működik, néha nem.

Ha sokáig nem mozogsz, a fizikai szerveid elsatnyulnak. Ez természetes jelenség. Nincs ez másképp a belső szervekkel sem. Ha valaki beszél egy nyelvet, s évekig nem használja, akkor kell egy kis gyakorlás és munka, amíg visszajön a készség. Az intuíciót a legtöbb ember elfojtja magában, már a kisiskolás kortól kezdve. Pedig ahogy múlnak az évek, évtizedek egyre nagyobb szükség lenne rá. Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy ha ezerszer átgondoljuk a helyzetet, akkor sem lehetünk biztosak a döntésünkben. Ilyenkor lenne szükség a valóban működő intuícióra. S a bizalomra iránta.

Az emberiség történetében már az ősidők óta voltak iskolák, technikák és módszerek melyek ezeket az anyagon túlmutató elveket, dimenziókat kutatták. Ezek vizsgálati irányai mindig az Élet alapvető kérdéseihez kapcsolódtak, mint az Ember létezésének értelme, jelentősége, az Univerzum célja, vagy a Valóság különböző szintjeinek mibenléte, s összefüggései.

Az ősi kérdések megválaszolására nagyon sokféle út és rendszer jött létre, de egyben mindegyik egyetértett: az ébredés, a tudatosság és az önismeret fontosságában. Azt vallották, ha megismered önmagad (a mikrokozmoszt), akkor megkapod a választ az Univerzum (a makrokozmosz) titkára is. Hiszen ott rezeg minden sejtedben, és a sejtjeidben rezgő atomok, és az univerzum galaxisai működési elveikben is megegyeznek. Ennek magyarázata, hogy a „külső” anyagi világ nem más, mint a „belső” lényed tükröződése.



Természetesen az önismeret kérdését nem szabad leszűkíteni, az időbe ágyazott személyiség szokásainak megismerésére. Sokkal inkább az emberi lény létezésének mélyebb értelmét, s összefüggéseit kell vizsgálni. Az önismeretnek, mintegy „mellékterméke” az intuitív tudás megjelenése. Mintegy kiugró pont akkor, amikor a logika már nem alkalmas eszköz, egy helyzet megoldására, egy kérdés megválaszolására.

Az intuíció megjelenésekor már időnként egységben érzékeled a világ jelenségeit, és ráérzel az energiáknak és információmintáknak azon finom változásaira, melyek az anyagi világot létrehozzák. Átlátsz a „maja” többrétegű fátylán.

Felhasználhatod a „legmagasabb rendű” célok elérésére, mint a szellemi utad kiteljesítése, vagy a „megvilágosodás”. Persze a „földhözragadt” fizikai síkra irányuló célok megvalósításában ugyanúgy segít, mint a pénzügyi helyzeted javítása, vagy éppen az egészséged helyreállítása, vagy épp az emberi kapcsolatok harmóniája. Az Élet nem ismer ilyen jellegű megkülönböztetést, azt csak az elme fontossági sorrendje. Te határozod meg a saját utadat, s azt, hogy a nem látható világoknak milyen jelentőséget tulajdonítasz.

 
 
 A szufi mesterek gyakran használnak egy gyönyörű szót: Baraka. Ez annyit jelent, hogy áldás, s az intuícióval kapcsolatban is megjelenik a következő mondásukban:
„Áldottak azok, akik hisznek abban, ami rejtve van.”

Tedd fel magadnak a kérdést:
„Mi akadályoz abban, én is részesüljek ebben az áldásban? Mit veszíthetek, ha néha a szívemre is hallgatok, s nem csak a „józan” észre?”




Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8533 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x