HOGYAN ÚJULJ MEG A TAVASSZAL?
Címlap / Psziché / HOGYAN ÚJULJ MEG A TAVASSZAL?

HOGYAN ÚJULJ MEG A TAVASSZAL?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A tavasz a természet ébredésével a valódi megújulás időszakát jelenti. A legtöbben ilyenkor szinte a zsigereinkben érezzük a változás iránti vágyat. Megszépítjük a környezetünket, kicsinosítjuk az otthonunkat, felújítjuk a ruhatárunkat, s igen, sokan ekkor szembesülünk először az újévi fogadalom során célként kitűzött eredményeink vélt vagy valós sikereivel. Tavasszal egy új évszak kezdődik, egy új periódus indul, mely motiváló erejével remek lehetőséget teremt a saját céljaink, vágyaink megvalósítására. A kérdés csak az, hogyan vágjunk bele? 

MI TESZ BOLDOGGÁ?

A legtöbben azok közül, akik a külsejükben szeretnének megújulni, a felszín alatt valójában mélyebb változásra vágynak. Azok, akik új frizurát, vagy új ruhadarabokat választanak maguknak, gyakran nem is külsejükben vágynak a változásra, hanem a megújulás egy komplexebb formáját szeretnék átélni.
Arra vágynak, hogy a megújulás révén pozitív változás következzen be az életükbe, hogy kiegyensúlyozottabbak, elégedettebbek legyenek önmagukkal, vagy az életvezetésükkel.
Ehhez jó alapot jelenthet a megjelenésen való változtatás. Nem várhatjuk ugyanakkor pusztán ettől a boldogságot.

MILYEN MEGÚJULÁSRA VÁGYSZ?

Azok, akik eljutnak oda, hogy felismerik, változásra van szükségük, legtöbbször nem tudják, pontosan mi adhatja meg számukra ezt az élményt. Többnyire meg akarnak változni, mások akarnak lenni ahelyett, hogy a saját értékeiket alapul véve átváltozásra törekednének.
Az átváltozás nem csak a fizikai megjelenésre vonatkozik. Az érzéseinken, a gondolkodásmódunkon, és a viselkedésünkön is érdemes formálni ahhoz, hogy az élmény teljes legyen. Ehhez pedig a lelkünknek is támogatásra lehet szüksége.
A Beauty Coaching éppen ebben nyújt segítséget: segít helyreállítani a test és a lélek közötti harmóniát. Megmutatja a változás kívánatos módját, majd pedig végigkísér az úton.
Az a nő, aki szépnek látja önmagát, és elégedett saját magával, képes jobban bízni önmagában, ezáltal pedig megvalósítani a célkitűzéseit.


MIBŐL FAKADHAT A CSALÓDÁSOD?

Ritkán tudatosul bennünk a mélyebb változás iránti igény. Legtöbbször csak azt érezzük, hogy valami nincs rendben velünk, vagy a környezetünkkel. Elégedetlenek vagyunk, esetleg csalódottak, amikor a tükörbe nézünk, de nem tudjuk megfogalmazni, pontosan mire is volna szükségünk ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat.
Olykor egy-egy élethelyzetben bekövetkező változás – válás, munkahelyváltás, anyai szerep - hívja életre bennünk a változás iránt vágyat. Ilyenkor hajlamosak lehetünk bejelentkezni egy-egy szépségszalonba, ahonnan kilépve aztán csalódottan konstatáljuk, hogy az életünk semmivel sem vált harmonikusabbá, mint korábban volt.
A kimondatlan elvárásainknak pedig még az átváltoztató szalonok sem tudnak megfelelni. Nem egyszer találkoztam olyan hölggyel, aki azért alakított ki igen rossz véleményt egy-egy átváltoztató csapat munkájáról, mivel a fizikai megújulás nem a teljesség érzését, sokkal inkább hiányérzetet hagyott maga után.
Hiába változtatnak ugyanis a megjelenésen, ha közben a lélekkel senki nem foglalkozik. Így a megújulásra, az átváltozásra vágyó hölgyek nem azt kapják, amire valójában szükségük volna.

MI A BEAUTY COACHING SZEREPE?

A Beauty Coaching csapata felméri az átváltozással kapcsolatos igényeidet, és ahhoz a szakemberhez irányít Téged, akire valóban szükséged van. Nem hagy ugyanakkor magadra a változás folyamatában, így kisebb az esélyed arra, hogy feladd a célkitűzésedet, mint amikor egyedül vágsz neki a változásnak.
Pszichológusként és life coach-ként tudom, hogy a valódi változás soha nem a külsőnkben következik be. Érdemes lehet azonban ezzel kezdeni, hiszen a test és a lélek kölcsönösen hatnak egymásra. A lelkünk reflektál a megjelenésünkben történt változásra, így képes rá pozitív befolyást gyakorolni. Ez a jótékony hatás lehet az alapja annak a pszichés egyensúlynak, mely a boldogságunk valódi forrását jelenti.
Elégedettek akkor leszünk, ha a külső megjelenésünk és a belső világunk között harmónia van. Fontos tehát a bennünk rejlő szépség felfedezése, annak elismerése és megélése.

 

HOGYAN VÁGJ BELE A TAVASZI MEGÚJULÁSBA?

1. Fogalmazd meg, mire van szükséged!
A változás alapja az igények felismerése és azok pontos megfogalmazása.
2. Tűzd ki a céljaidat!
A vágyak meghatározása után következik a reális célok kitűzése.
3. Gyűjtsd össze, mire van hozzá szükséged!
A célok kitűzését az erőforrások és szükséges eszközök megnevezése követik.
4. Mennyi időt adsz magadnak?
A célok kitűzéséhez pontos időpontokat érdemes rendelni, melyekhez a változás során tartani fogjuk magunkat.
5. Vágj bele!
A megvalósításhoz szükséges idő megjelölését követően megindulhat a változás folyamata.
6. Ellenőrizd magad!
A változás során nem mindig mennek a dolgok a terveknek megfelelően, ezért olykor szükség lehet azokon korrigálni.
7. Ünnepelj!
Ha sikerült elérned a célodat, szánj időt és alkalmat arra, hogy elismerd a munkád eredményét. Légy büszke a nőre, aki vagy.

Szerző:

Vépy Viktória
pszichológus, life coach, mediátor
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1649 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x