Mennyire vagy befogadó?
Címlap / Psziché / Mennyire vagy befogadó?

Nyiri Helga

Mennyire vagy befogadó?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A befogadás számomra nem mindig volt könnyű dolog. A szeretet befogadásával nem volt gondom, de a dicséret, pénz, férfi teljes befogadásával igen. Miért is nehéz ez néha? Mit is jelent a befogadás igazán? Miért fontos, hogy tudjunk befogadni? Picit hunyd be a szemed, és engedd meg magadnak a játékot a befogadás szó energiájával. Légy őszinte magaddal, és nézz rá ebben a befelé figyelésben, hogy mennyire könnyű vagy nehéz Neked befogadni? Amikor különböző problémákkal megkeresnek a hozzám fordulók, akkor az főként az egészség, pénz, párkapcsolat, családi problémák körében felbukkanó nehézségeket érint.  

A konzultációk során általában sokat dolgozunk a szülői mintákkal, gyerekkorban elszenvedett sérülésekkel, hiszen az ismétlődő nehézségek ide vezethetők vissza a legtöbb esetben.

Erről a kérdéskörről bővebben olvashatsz régebbi cikkünkben

Ám most mégis azt mondanám, hogy nézzük picit más nézőpontból az életünket. Érdemes az életünk minden területére ránézni ezzel a kérdéssel: Mennyire vagyok befogadó?

Kezdjük a szeretettel!
Mennyire tudod beengedni a szeretetet az életedbe? Mennyire hiszed magad szerethetőnek? Az emberek jó része képtelen erre. Sokan képtelenek arra is, hogy igazán szeressenek, és kifelé áramoltassák a bennük lévő szeretetet. Amikor úgy érezzük, hogy nem tudjuk befogadni a szeretetet, akkor annak a mélyén nagy valószínűséggel olyan trauma lehet, ami ezt a védelmi mechanizmust működteti bennünk. Hiszen ha nem tudom beengedni a szeretet, akkor oda húzok egy falat, általában többet is. Miért? Mert ha nem engedem be, akkor kicsi az esélye annak, hogy majd megsérülök. Ez csak akkor tud megjelenni a tudattalan vagy akár tudatos működésünkben is, ha valamikor, valahol sérültünk akkor, amikor hagytuk magunkat szeretni… Ennek az ellenkezőjére is igaz a fenti, csak pont fordítva működtetjük. Nem bízva a szeretetben, egy korábbi sérülés miatt, úgy döntöttünk, hogy nem adunk belőle, vagy csak keveset.

Mennyire tudod befogadni az örömöt, a jót? Mennyire tudod befogadni a pénzt?
Igazán sok emberi sorsot láttam a terápiák során. Sokszor dolgozunk azon, hogy a mi lehet az oka annak, hogy az örömöt és a jó dolgokat nem tudjuk megengedni magunknak. Ez egy nagyon izgalmas terület, mert nem is hinnénk, mi minden lehet mögötte. Itt már a beszélgetések elején érezhetők a szülői minták. Bizony, amikor a szüleink nehéz sorsot éltek meg, esetleg nélkülözniük kellett vagy mindig, mindenért rengeteget dolgozni, akkor az életöröm egyszer csak eltűnik. Ha abban szocializálódunk, hogy mindig csak annyi van vagy annyi sem, amire szükségünk van, akkor erre tanulunk rá. Ha szüleink nehezen tudták élvezni az életet, akkor ez nekünk sem lesz könnyű. Itt is érdemes őszintén vizsgálódni magunkban. Ehhez mindig javaslom a behunyt szemmel elképzelem azt, hogy…. technikát. Érezni és látni fogod a Benned megjelenő érzésekből, hogy ez könnyű vagy nehéz Neked? Elképzeled, hogy az ideális társ van melletted, szép az otthonotok, mindenki egészséges, bőség van…. Milyen érzés? Nyilván először az jön, hú nagyon jó! És a nagyon jó pár másodperce után milyen érzés?


Mennyire tudod befogadni a férfit? Mennyire tudod befogadni a nőt?
A nőknek alapvető energiájuk, működésük a befogadás, hiszen az anyaméhünkön keresztül erre a csodára születtünk…  Ám ez mégsem mindig egyszerű. Mennyire vagy befogadó nő? Ez egy nagyon összetett terület, de ebben van az egész létezésünk kulcsa. Amikor a női befogadásra 100%-ban képesek vagyunk, és ezt éljük, akkor a női minőség maga a csoda. Indíthatjuk innen is a befogadás témát, de mindegy honnan indítjuk, mert ide érkezünk.
A férfiak befogadása is nagyon fontos, csak másképp. És pont ez a másképp működő befogadás adhat a férfinek és a nőnek elképesztő csodákat. Amíg egyik vagy másik, vagy mindkettő zárva van és elutasításban, addig nincs gyümölcs, addig vegetálás van.

Egymás elfogadása sem mindig könnyű

Amikor a női vagy férfi minőségünkben kitisztítjuk a befogadásunkat, akkor életünk minden területegyümölcsözővé, termővé alakul…
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4748 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x