Hogyan működnek a tévhitekből és negatív érzésekből...
Címlap / Psziché / Hogyan működnek a tévhitekből és negatív érzésekből fakadó blokkok?

Domoszlai Katalin

Hogyan működnek a tévhitekből és negatív érzésekből fakadó blokkok?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A személyiségednek egy tudatos vagy tudattalan része nemet mond arra, hogy valamit aktívan megtegyél vagy elfogadj. Ez a részed, aki blokkol, téves hiedelemre hallgat vagy egy negatív érzés által van befolyásolva.  

Például ha valaki fél attól, hogy megszégyenítik, bántó módon megkritizálják, az képtelen aktívan, nyitottan cselekedni. Alkotó munkát végezni. Kilépni a komfort zónájából és új dolgokat kipróbálni. Ahhoz, hogy ezt kezelni tudjuk, tudnunk kell, hogy aki bunkó módon lehord, az azért teszi, mert a saját értéktelenség érzését, lúzerségét vetíti ki. Itt van például az internet, a facebook, ahol tömeges jelenség a trollkodás, szívatás. Induljunk ki abból a tényből, hogy aki valamit igazán jól tud csinálni, az abba bele is teszi az energiáját. Aki pedig nem, az kritizál. Mivel az emberek nagyobbik része az alsóbbrendűségi komplexusát átteszi felsőbbrendűségi komplexusba, ezért jól kell ismerni a háttért, hogy tudjuk, melyik élet területe full kudarcos. Magyarul a saját lúzerségét ügyesen titkolja. Bár ezek tények, mégis ahhoz, hogy nyugodtan és jókedvűen végezhessük a dolgunkat érdemes megkeresni azokat a fájó emlékeket a saját gyerekkorunkban, ahol megszégyenítettek és megkritizáltak. Mert amíg hatnak a gyerekkori sérelmek vagy leblokkolunk vagy túlreagáljuk a helyzetet, magyarán meg kell tanulnunk arra fókuszálni, amire valóban érdemes, a szemetet pedig kitakarítani a világunkból, ahogy a lakásunkat, házunkat is rendben tartjuk.

 
Komoly ellentétet okoz a személyiségben, ha a szülő ellenkező nemű gyereket szeretett volna. Az az részünk, aki vágyik a szeretetre, szeretne megfelelni a szülői az elvárásoknak. Mert az a téves hiedelem irányítja, ha megfelelek, akkor szeretnek. A probléma ezzel az, ha megfelelni szeretnél, akkor szimplán kihasználnak. Ha szeretnek és valóban szeretnek, akkor úgy szeretnek, ahogy vagy. Ha egy nő, aki helyett fiút szerettek volna, elkezd megfelelni ennek, akkor külsőleg és belsőleg megváltozik, az úgy öltözik, úgy viselkedik ahogy az ellenkező nem tenné. Az a férfi, aki helyett lányt szerettek volna, sokkal nehezebb helyzetben van, mert a fiús, férfias nők jobban elfogadottak, mint a nőies jegyeket mutató férfiak. A személyiségnek az a része, aki a vágyik a normális életre, párkapcsolatra, aztán értetlenül áll a tény előtt, hogy ez az élet területe baromira nem működik. 
 
Érzelmi blokként működik a feldolgozatlan veszteségek szomorúsága. Erős hit alakul ki, hogy engem nem fognak szeretni, elhagynak, megcsalnak, kisemmiznek stb. Aki a veszteségeit nem dolgozza fel, az sem szeretetet adni sem elfogadni nem képes. Furcsa paradoxon aztán, minél kevésbé tudja ezeket feldolgozni, annál erősebben sóvárog. Hajszolhatja, űzheti az élményeket, szexuális kalandokat, pótcselekvések sora a rendelkezésünkre áll. Minél kevésbé képes szeretet adni és elfogadni, annál erősebben válik függővé. Lehet élni álomvilágban, de a megálmodott világért tenni az érzelmi blokk miatt az adott ember tenni képtelen. A kudarctól való félelem ugyanis igen erős blokkot képez.

 
 
Aztán ha valaki a gyerekkorban nem kapott például reális visszajelzést arról, miben jó, miben átlag feletti, miben gyengébb, ha leértékelték, akkor ezt a veszteségét átrakhatja olyan álomvilágba, ahol csodálatos dolgokat hoz létre, dúsgazdag, mert megnyerte a lottó ötöst, olyan társat talál, aki tökéletes és ezért majd mindenki őt csodálja. Ebből a vesztes vagyok alaphelyzetből aztán még többet fog veszíteni. A reális célok kitűzését és megvalósítását. Az örömöket, a kicsiket és a nagyobbakat. Itt az a téves hiedelem okoz blokkot, hogy egy egyszerűbb dolog, kisebb sikerélmény, kis lépés kevés a boldogsághoz. Holott minden út lépésekből és időnként kiugrásokból áll, s több a kis lépés, mint a nagyot ugrás. Jöhet aztán a közhelyes tanács, élvezd magát az utat. Anélkül, hogy a leértékeltség sebét meggyógyítanánk, ez képtelenség. Sérült ugyanis az a képesség, örülni tudjunk bárminek.
 
Tehát a blokkok oldása azt jelenti, megkeressük, melyik személyiségrészünk mondott nemet egy vágyunk beteljesülésére. Ezt a részünket meggyógyítjuk, ha tévhit hatása alatt van, megmutatjuk neki az igazságot. A gyógyító energia felvétele begyógyítja a sebeket, feloldja a negatív érzéseket. És ennél jóval többre is képes, képessé tesz újra nyitottan, pozitívan cselekedni, kilépni a komfort zónából és valóra váltani a vágyakat, kiteljesedni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4808 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x