Tökéletesítsük az influenza elleni védelmet!
Címlap / Szépség-Egészség / Tökéletesítsük az influenza elleni védelmet!

Tökéletesítsük az influenza elleni védelmet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A minden évben megújuló járványt egy influenzavírus, az ugynevezett "myxovírus influenzae" okozza. Mint közismert, a betegség lázzal, a felső légutak hurutjával, hát és végtagfájdalommal jár, ráadásul fertőző. Az influenza elleni védőoltást minden évben meg kell újítani? 

Az adott évben járványt okozó influenzavírus variánssal szemben ugyanis a már egyszer fertőzésen átesett, vagy védőoltást kapott személy ellenállóvá válik és így ez a variáns többé nem képes újrafertőzni a szervezetét. Ekkor a vírus mutál, azaz megváltozik és az újabb variánsát már sem a védőoltás, sem pedig a régivel már egyszer fertőzött ember immunrendszere nem képes felismerni. Így újra védekezésképtelenné válhatunk.

Fáradtság, láz, fejfájás és megállíthatatlannak tűnő orrfújás. Ilyenkor sokan a régi, jól bevált népi gyógymódot alkalmazzák: C-vitamin, aszpirin, mézes forró tea, sok alvás és majd elmúlik.
Teljes influenza elleni védettség nincs, érdemes a szervezet immunrendszerét is egyidejűleg erősíteni! Mivel az influenza vírustörzse folyamatosan változik, így nem lehetünk abban biztosak, hogy az ellene beadott védőoltás 100%-os védelmet nyújt a megbetegedéssel szemben. Ennek oka többek között az, hogy a vakcina gyártása előbb történik meg, mint hogy a járvány megkezdődik és meghatározhatják a vírustörzset.
Tekintettel a fentiekre, valamint arra, hogy a lakosság csak bizonyos része kap védőoltást, akár a védőoltás mellett, akár anélkül is szükséges az emberi szervezet immunrendszerének erősítése. Ezáltal kerüljük el a fertőzést (ismeretes, hogy a legyengült szervezet fogékonyabb a megbetegedésekre).

Kutatás a védőoltás hatékonyságáról
137, 30 és 80 év közötti férfi és nő bevonásával végeztek kutatást az olaszországi pescarai egyetemen, hogy megvizsgálják az influenza elleni védőoltás és a kolosztrum kivonat hatékonyságát a téli időszakban. A három hónapon keresztül tartó vizsgálat biomedicina kutatói 4 csoportra osztották a résztvevőket: egyáltalán nem kezeltek, kolosztrum kivonattal kezeltek, csak védőoltást kaptak, védőoltást és kolosztrum kivonatot is kaptak.  Figyelték a kezelés folyamán jelentkező influenzás megbetegedések és a betegszabadságon töltött napok számát, és az ennek következtében fellépő költségeket.
A kolosztrum kivonatot fogyasztók körében a megbetegedések száma a vizsgált 3 hónapos időtartam alatt 24%-kal volt kevesebb, a betegszabadságok száma pedig 38%-kal volt alacsonyabb.
Az eredmények bizonyítják, hogy a kolosztrum kivonat hatóanyagai képesek fokozni az immunrendszer működését a kórokozókkal szembeni védekezés során. Anitbakteriális és antivirális hatásokban fontos szerepet játszik a kolosztrum kivonatban lévő laktoferrin-enzim
Mossuk ki szervezetünkből a mérgező anyagokat, illetve fogyasszunk minél több friss gyümölcsöt és zöldséget - ezeket az általános jó tanácsokat mindenképpen fontos szem előtt tartani. Főleg olyan vitamintartalmú ételeket fogyasszunk, amelyek baktériumölő tulajdonságokkal rendelkeznek (például fokhagyma, póréhagyma). Lehetőleg kerüljük a stresszt, és igyekezzünk minél többet aludni.
Ne nyúljunk azonnal az antibiotikumért, próbálkozzunk előbb természetes gyógymódokkal. Ne hanyagoljuk el a tüneteknél, testünk felhívását a védekezésre, a bajt mindig jobb megelőzni.  

Váljék egészségükre!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 8525 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x