Fogyni csak okosan, csak szépen!
Címlap / Szépség-Egészség / Fogyni csak okosan, csak szépen!

Fogyni csak okosan, csak szépen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Böjt vagy fogyókúra? Nézed magad a tükörben és sehogy sem tetszik a látvány. Még mindig ott az a nem kívánt feleslegeges zsírpárna és a nyár már szinte a nyakadon is van! Aki idén nyáron magabiztosan szeretné érezni magát a strandon, már most el kell kezdenie mozogni!  

Itt a tavasz, általában ilyenkor mindenki végez nagytakarítást otthonában, munkahelyén, a kertben. És a tested, ott is nagytakarítasz talán? Végezz tisztító hatású nagytakarítást testedben is!

Tudtad, hogy egy-egy zöldség/gyümölcsnappal megalapozhatod az eredményes diétádat, és, hogy az garantáltan hozzásegít téged elérned a kívánt testsúlyodat?
A természeti népeknél mindmáig gyógymód a böjtölés, mint ahogy a legősibb civilizációkban élt papok feljegyzései is beszámolnak a méregtelenítés gyógyító erejéről.


pixabay

A modern élet számos előnye mellett talán a legnagyobb kárt a jólét, a túltápláltság okozza
Miközben alig egytizedét mozgunk elődeinkhez képest, ha nem is fogyasztunk többet náluk - de a nehéz, kalóriadús ételekkel túlterheljük egész szervezetünket. Az emésztés energiaigényes. Elhasználja a test másra, hasznosabbra fordítható erejét. A túltápláltság fáradttá, kedvetlenné, lassúvá tesz. És nem épít, sokkal inkább mérgez.
Nem véletlen tehát, hogy nincs olyan vallás, amelyben ne találnánk meg a rituális böjt előírását. De vegyük példának a szenteket, akik a gyakorta negyven napos böjt hatására jutottak el a fölismeréséhez. Manapság egyre több táplálkozástudománnyal foglalkozó szakember sürgeti, hogy oktassák az ésszerű étkezést.


pixabay


Orvosok, természetgyógyászok igyekeznek népszerűsíteni a böjt egyszerű formáit. Azt szokták mondani:

„A legkisebb falat is, amiről lemondunk, már egy lépéssel előbbre visz az egészséghez!”

A kérdés nyilván felmerül: végül is mire jó a böjt? Hogyan hat? Mely szervünknek miképp használ? Ez könnyeden megválaszolható: a testet és a lelket egyaránt frissíti, gyógyítja. A böjt hatására az agyban fölszabadul a boldogság-hormon, a szerotonin, a vérből és az erekből kitisztulnak a lerakódott zsír és mésznyomok, a belekből a többnapos mérgező maradványok, a máj szinte föllélegzik a napi folyamatos terhelés megszűntére, még a bőr is ’boldog lesz’, megszépül, mert a kötőszövetekben összegyűlt mérgező anyagok a pórusokon keresztül távoznak. Elegendő három nap - és már mérhető az immunrendszer fölerősödése és a lélek kiegyensúlyozottsága.

Böjt – de jobb szakemberrel
Egy valami nagyon fontos: mint mindent a világon, a böjtölés tudományát is csak valódi szakemberektől szabad eltanulni, igazán hozzáértők felügyeletével szabad gyakorolni. A böjtnek egyre több híve van a művelt nyugaton, nyilván nem véletlenül. Nem csak testileg, lelkileg is frissít, sőt, néhány nap éhezés után az ember olyan emelkedett állapotba kerül, mintha drog hatása alaltt állna.A teljes böjt nem egyenlő a hívő katolikusok által tartott böjttel, ami csak a húst zárja ki a fogyasztható ételek sorából, sőt engedélyez néminemű nassolást is.


pixabay

Teljes táplálékmegvonás – csak egészségesen, csak szakemberrel

Az evés teljes beszüntetését bizonyos szekták és vallási közösségek írják elő, mások fogyókúra és lelki felfrissülés céljából igyekeznek alkalmazni. Ebben az esetben a böjtölő napokig semmit sem eszik, csupán folyadékon él. Ezt a böjti formát hívei a test és a lélek megtisztulásaként hirdetik és népszerűsítik. És valóban, sokan, akik már kipróbálták, utána boldognak és szabadnak érezték magukat. Azóta klinikai tesztekkel is alátámasztották, hogy az agyban már két böjti nap után megemelkedik a boldogsághormon szintje, s ezzel egy időben az éhségérzet nagymértékben csökken. Az éhezés által kiváltott boldogságérzés egyes embereknél olyan erős, mintha az illető drogot fogyasztott volna.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 13652 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x