Csak semmi cellulitisz!- Fitt és gyönyörű test az érintés...
Címlap / Szépség-Egészség / Csak semmi cellulitisz!- Fitt és gyönyörű test az érintés által!

Csak semmi cellulitisz!- Fitt és gyönyörű test az érintés által!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A masszázs csökkenti a fáradtságot, megelőzi az izomláz kialakulását, javítja az emésztést és nem utolsó sorban, segít a ráncok és a narancsbőr megszüntetésében.  

A masszázs hatása az izomzatra
Masszázzsal előkezelt izomzat teljesítőképessége növekszik, az elvégzett izommunka gyorsabb és kitartóbb lesz. Rendszeres munkával a sportolók teljesítménye fokozható, a sérülésveszély csökkenthető. Az izomzaton alkalmazott masszázs elősegíti a fáradtság megszűnését, az izomzat könnyebben és gyorsabban kipiheni magát, mint az egyszerű pihentetés után. Masszázs hatására csökkenthető vagy megszüntethető az izomzat tónusa. A fenti hatások létrejöttében szerepet játszik, hogy masszázs alkalmával javul az izomzat vérellátása. Olyan kapilláris erek is bekapcsolódnak az izomzat vérkeringésébe, amik máskor nyugalomban vannak. Felgyorsulnak azok a bonyolult folyamatok, amik az izomzat működését kísérik. Masszázs alkalmával az izomzat összepréselődik és az izom működése kapcsán keletkezett fáradtsági anyagcseretermékek, salakanyagok könnyebben eltávoznak az izomból. A fáradtsági anyagcseretermékek eltávozását, megkönnyíti az izomzat vérkeringésének fokozódása is.


Sportolás utáni masszázs
Masszázs hatására az izmok erősek és rugalmasak maradnak, bármikor képesek csúcsteljesítményüket nyújtani. A masszázs kilazít, megelőzheti az izomláz kialakulását, és az igénybe vett izmok gyorsan regenerálódnak.

HarmoNet tipp: Harmónia és élvezet - Szeretetmasszázs a léleknek!>>>

A vérkeringés stabilizálása
A reggeli szédülés, elesettség, koncentrációzavar, valamint az állandóan hideg végtagok mind-mind arra utalnak, hogy a keringési rendszerünk kiegyensúlyozatlan. A masszázs keringésserkentő hatása sokszor segít a fenti tünetek megszüntetésében.

Emésztésserkentés
Ezt már az eső kezelések alatt sokan megtapasztalják! Sok embert érintenek a gyomor- és bélproblémák, s általában az emésztésjavító gyógyszerektől várjuk a megoldást. Ezek azonban hasonlóan az altatókhoz, csak rendszeres szedés esetén használnak. Szervezetünk viszont hozzászokik a külső segítséghez, ami függőséghez vezethet. A teltségérzet, a gyomorégés, és a bélrenyheség gyakori okai a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány. A megfelelő masszázstechnikát alkalmazva serkenthetjük a bélműködés, de emellett étrendünk megváltoztatására és rendszeres testmozgásra is szükség van.

Szépítő technikák, Olajmasszázs
A stressz és a zaklatottság nyomot hagy rajtunk. Fáradtnak kimerültnek érezzük magunkat, és megjelennek arcunkon a feszültség okozta ráncok. A célirányos masszázs-fogások és a bőrápoló olajok sokat tehetnek a szépségünkért és a közérzetünk javulásáért.

Szabadulás a feszültségektől
Arcmasszázs után az arcunk megfiatalodik, hiszen természetes úton kisimulnak a feszültség okozta ráncok. Már egy rövid masszázs is elegendő ahhoz, hogy a helyi vér-és nyirokkeringés megélénküljön.


Kötőszöveti masszázs az érintett testtájakon
A Kötőszöveti masszázs fogásai erős hatást gyakorolnak a bőrre és a kötőszövetre, ezért az említett zsír-és vízlerakódás idővel eltávozik. ( „alakformálás” )

HarmoNet tipp: Egészség és gyönyör testmasszázzsal>>>

Masszázs cellulitiszes bőrre
Leginkább a comb és a fenék bőrén jelentkező, cseppet sem tetszetős csomósodást a kötőszövet zsírrétegeiben lerakódott víz és salakanyagok okozzák. Megelőzhető, vagy ha már kialakult, nagymértékben korrigálható, amennyiben a következőket megtesszük: Mozogjunk sokat és rendszeresen. Aerobic, futás, kerékpározás. Naponta legalább két liter vizet igyunk. Zöld tea. Masszírozzuk rendszeresen a kérdéses területeket. Használjunk megfelelő masszázsolajokat: aloevera, (bőrápoló és méregtelenítő hatású), makadámiadió olaj (ápolja, feszessé teszi a száraz, fáradt bőrt), jojobaolaj (kiváló bőrápoló, semleges illatú, sokáig eltartható), érett szezámolaj, paprika kivonatú masszázskrémek.

Legközelebb a lehetőségek határairól szólok. Arról, -amit mindig elmondunk,- hogy a masszázsok, mint természetes gyógymódok, hosszú távon fejtik ki legjobban kedvező hatásaikat. Arról, hogy amit 20-30 év alatt sikerült „tönkretenni”, azt nem lehet egy nap alatt helyrehozni. Arról, hogy az előadó-művészettel, varázslással szemben, a becsületes, tisztességes munkában hiszek.

Balobás Ferenc
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6458 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x