Használd a természet patikáját az öregedés tüneteinek...
Címlap / Szépség-Egészség / Használd a természet patikáját az öregedés tüneteinek enyhítésére!

Használd a természet patikáját az öregedés tüneteinek enyhítésére!

Forrás: HarmoNet
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A veszélyes hormontartalmú gyógyszerek helyett válaszd inkább a gyógynövényeket! A nyugati orvoslásban ugyanis a klimax tüneteit rendszerint hormonpótlással kezelik, ami számos mellékhatással is járhat. Ezzel szemben a hagyományos kínai orvoslás a természetes gyógymódokat – a gyógynövények és az akupunktúra használatát – helyezi előtérbe. 

Az idei Kínai-Magyar Hagyományos Kínai Orvosi Konferencián a férfiakat és nőket egyaránt érintő klimax szindróma természetes kínai orvoslási módjára hívta fel a figyelmet Dr. Chen Zhen (ejtsd: Csen Zsen) TCM oktató, a HKOME - Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesületének főtitkára.

A hormontartalmú gyógyszerek hosszú távon veszélyesek!
A menopauza előtti és utáni időszak a nők többségénél átlagosan 44-55 éves korban zajlik le. A havivérzés megszűnése számos kellemetlen tünettel járhat, például hőhullám, szédülés, fülzúgás, ingerlékenység, álmatlanság, szívdobogásérzés, kedvetlenség, alsó végtagok duzzanata, a menstruáció kimaradása, rendszertelenné válása. E tünetek enyhítésére a 40-es évektől a nők hormon tartalmú tablettákat kezdtek szedni, amelyek valóban képesek a változó korba lépett nők életminőségének javítására, azonban a pozitív hatások eltúlzása túlságosan széleskörű alkalmazáshoz és az ilyen típusú gyógyszerek válogatás nélküli felírásához vezetett, magyarázta Dr. Chen Zhen.


Egy 1997-ben az USA-ban végzett klinikai kísérlet szerint a női hormontartalmú gyógyszerek hosszútávú szedése növelheti egyes szív- és érrendszeri betegségek, illetve az emlőproblémák kialakulásának kockázatát. Továbbá, mivel a szteroid tartalmú hormongyógyszereket a máj választja ki, annak hosszú távú terhelése kedvezőtlenül befolyásolhatja a máj glikogén szintézisét és raktározását.

Női hormonokat tartalmazó babfélék!
Az elmúlt években tudományos kutatások mutattak rá arra a tényre, hogy bizonyos növények olyan biológiailag aktív anyagot tartalmaznak, amely kémiai szerkezete megegyezik a női hormonokéval. Ez a kémiai anyag megtalálható bizonyos babfélékben, gabonafélékben, zöldség és gyümölcsfélékben, például szójabab, búza, fekete szójabab, napraforgó mag, körte, vöröshagyma stb. Mind közül talán a szójabab a legismertebb, amely a női hormonhoz hasonló természetes anyagot, isoflavonoidot tartalmaz, mely alternatívát jelenthet a hiányzó hormonmennyiség pótlására, mutatott rá Dr. Chen Zhen.


HarmoNet tipp: A mozgás a változó korban is segít>>>

Vaspótlás természetes anyagokkal
A tünetek alapján kiválasztható a hatásában legmegfelelőbb táplálék, így javítható a közérzet, késleltethető az öregedés és megelőzhetőek a betegségek. Például túl gyakori menzesz vagy erős vérzés esetén vérszegénység léphet fel, azonban olyan vastartalmú és fehérjedús ételekkel táplálhatjuk a vért, mint például a shitake gomba, a fafül gomba, a sertés máj, az angyalgyökér, a babfélék és a magas C-vitamin tartalmú jujuba, lícium vagy galagonya. Természetesen nem elhanyagolható szempont a stressz-mentes, boldog életvitel kialakítása sem.

Létezik férfi klimax?
Dr. Chen Zhen előadásában arra is felhívta a figyelmet, hogy a női klimaxhoz hasonló folyamat a férfiak életében is lejátszódik: a herék funkciócsökkenése az öregedés velejárója. A tünetek gyógyszeres kezelése, a férfihormonok pótlása – ugyanúgy, mint a nők esetében – különböző negatív mellékhatásokkal járhat, például prosztata problémák alakulhatnak ki. A hagyományos kínai orvoslás azonban cink, magnézium és szelén megfelelő mennyiségű bevitelével, gyógynövény kivonatok, omega-3 zsírsavak, valamint tökmagolaj kombinációjával természetes módon kezeli a férfi klimax okozta panaszokat.

„Ma már tudományos kutatások és klinikai tapasztalatok támasztják alá a kínai hagyományos orvoslásban régóta alkalmazott természetes módszerek eredményességét és az akupunktúra kedvező hatásait. Ezért tartjuk fontosnak, hogy Magyarországon is egyre többen megismerjék a TCM (Traditional Chinese Medicine) előnyeit.” – mondta Dr. Chen Zhen professzor.

Dr. Chen Zhen

Dr. Chen Zhen, az orvostudományok kandidátusa, aki kínai és nyugati orvosi diplomával egyaránt rendelkezik, a Közép-Európai Kínai Orvosi és Gyógyszerészeti Közhasznú Egyesület Elnöke, a Kínai Hagyományos Gyógyászat Európai Kamarájának (ECC-TCM) elnökségi tagja, és a Kínai Hagyományos Gyógyászat Páneurópai Társasága, illetve az Excellent Food Association európai elnökhelyettese. Továbbá a Debreceni Orvostudományi Egyetem professzora, TCM oktató, valamint Kínában két további egyetem professzora.

HarmoNet tipp: Szex klimax idején>>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9982 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x