Zúzza szét, röhögjön visítva! - Stresszterápiák korhatár...
Címlap / Szépség-Egészség / Zúzza szét, röhögjön visítva! - Stresszterápiák korhatár nélkül

Zúzza szét, röhögjön visítva! - Stresszterápiák korhatár nélkül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A múlt század eleje óta változott a világ. Hol vannak ma már unatkozó emberek? A felgyorsult világunkról sem kell újabb szót ejteni, amely sok bajunknak okozója, köztük az egyik kedvenc ellenségünké, a stresszé. 

Univerzális gondűző
„Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!” hangzik Hrabal Sörgyári Capricciojában Pepin bácsi sztorija a tómelléki Metudról, aki a fenti apróhirdetésre válaszolva házába fogadott egy mosómedvét, aki – a „fogadd a tótot szállásodra, kiver a házadból” mondás analógiájára – addig mosta a lakás berendezését, és szedett mindent darabokra, míg a tómelléki Metud megunta, és apróhirdetést tett közzé: „Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!”
Hogyan szabaduljunk meg a stressztől, hogyan vezessük le? Nem adhatunk fel rá apróhirdetést! Számtalan megoldás, kért és kéretlen tanács szól erről, együnk, ne együnk, igyunk, ne igyunk, menjünk úszni, inkább biciklizzünk, szexeljünk, menjünk vásárolni, főzzünk, vegyünk egy jó relaxáló fürdőt, stb.

A lényeg az, hogy ne fojtsuk magunkba. Maradandó élmény volt a Cabaret című filmben, amikor a főhősnő férfiismerősét egy közeli vasúti töltés mellé vitte, és amikor jött a vonat, elkezdett ordítani, mint akire ráléptek. A vonatzajtól ugye nem lehetett hallani az üvöltést, így még jobban lehetett üvölteni. Irdatlan mennyiségű stressztől lehet így megszabadulni. Kipróbáltam. Bevált.
 

Az embert drága családja mellett leginkább a munkahelyén éri stressz. A lakatos- és kovácsüzemben dolgozók előnyben vannak, ott aztán lehet üvölteni, ahogy csak a tüdőből kifér, de mit csináljon az ember egy csendes irodában? Azt azért nem mondatjuk, hogy „főnök, leugrom a vasúthoz üvölteni!”.

HarmoNet tipp: Stresszből allergia, allergiából idegeskedés - Megelőzés a gyökerektől >>

Törő-zúzó automata 
És akkor jött a zseniális találmány: Passzív Agresszív Dühlevezető Automata (PADA). Első látásra egy sima ételautomatának tűnik, azonban a polcaira csoki és ropi helyett porcelán tányérokat, vázákat, macskákat és egyéb giccses, ám törékeny csecsebecsét tettek, vagyis csupa olyan holmit, amit az ember dühében szívesen a földhöz vágna. Csak bedobjuk a gépbe az aprót, kiválasztjuk a leginkább tetsző (vagy nemtetsző) tárgyat, a gép pedig összetöri.


Nos, tudom, nem teljes az élvezet, legjobb lenne, ha gép kiadná a tányért, hogy személyesen lehessen valaki fejéhez vágni… de civilizáltak vagyunk, vagy mifene? Aztán a terápiás jelleggel végzett rombolás után megnyugodva térhetünk vissza dolgunkhoz, és még csak takarítanunk se kell.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5748 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x