Kézjóga - Lótusz mudra, ami kihúz a bajból
Címlap / Szépség-Egészség / Kézjóga - Lótusz mudra, ami kihúz a bajból

Kézjóga - Lótusz mudra, ami kihúz a bajból

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A HarmoNet karmája és jelképe az "ezerszirmú" szent virág, a fehér lótusz. A szív csakra mudrája, ahogy a zöld is a szív csakra színe. Azt jelképezi, hogy az alkotók szeretettel és alázattal viseltetnek az olvasók iránt, munkájuk iránt, illetve szeretet vezérli munkájukat. Az ide érkező olvasók pedig a szív ösvényén haladnak. Ezért a - szerintünk - legfontosabb, a szívet, érzelmeket tisztító mudrát, vagyis kéztartást mutatjuk be olvasóinknak. 

A lótusz mudra – ami kihúz a bajból!
A mudra kéztartás, a "kéz jógája". Sokféle mudra van, megtanulásuk egyszerű. Alkalmazásukhoz nem kell semmi bonyolult dolog, csak saját kezünk. A lótusz mudrához a kezünkkel a gyönyörű Lótusz virágot utánozzuk, kinyílt, majd bimbó formájában.

  1. Tegyük össze kezünket úgy, hogy csak a tenyér élei és az ujjhegyek érintsék egymást. Ez a lótuszvirág bimbója.
  2. Most nyissuk ki az ujjainkat úgy, hogy a kisujj hegyei és a hüvelykujj külső szélei érintsék egymást.
  3. A többi ujj annyira szétnyílik, amennyire csak lehet.
  4. Lélegezzünk 4-szer mélyen, majd ismét zárjuk bimbó formába a kezünket, érintsük össze a négy hosszú ujj körmét, majd az ujjak külső felületét, aztán a kézfejet, és himbáljuk így egy ideig a kezünket.
  5. Ezután visszafelé haladva térjünk vissza a bimbó-, majd a kinyílt virágtartásba.
  6. Többször ismételjük meg, míg meg nem nyugszunk.

Ez a mudra a szívcsakrához tartozik, és a szív tisztaságát szimbolizálja
A szívben lakozik a szeretet, a jóakarat, a rokonszenv, a kommunikáció, amelyeket tisztán és feltétel nélkül kell adnunk, mint egy kinyílt virágot, amely kitárulkozva várja a beporzást, az időjárás adományait. Táplálja az őt beporzó bogarakat, és a hideg éjszakákon melegíti. Cserébe a bogarak megporozzák, s ezzel betölti hivatását e létben.

HarmoNet tipp: Kézjóga – Ujjaink ereje >>

Ez ahhoz hasonlít, ahogy mi is össze vagyunk kötve embertársainkkal - jóban-rosszban - és rájuk vagyunk utalva. A kinyílt virágnak van azonban még egy üzenete. A Nap - az isteni princípium - fényére nyílik meg, és megkapja tőle mindazt, amire szüksége van. Gazdag ajándékot kap, sokkal többet, mint amire "szüksége" van. A nyíló virágok azért örvendeztetnek meg bennünket, mert magukban hordják és árasztják az örömöt, Isten arcát.

Akkor végezzük el ezt a mudrát, amikor energiában gyengének, kihasználtnak, meg nem értettnek és magányosnak érezzük magunkat. Nyíljunk meg az isteni erőknek, és fogadjuk el, amire szükségünk van - sőt még ennél is többet.

HarmoNet tipp: Kézjóga gyakorlatok- A Mudrák >>

Meditáció:

Képzeljünk el a szívünkben egy lótuszvirágot (vagy egy tavirózsát). Minden belégzésre egyre jobban megnyílik a virág - amíg teljesen kinyílik, és be tudjuk fogadni a Nap fényét. Érezzük, ahogyan eltölti a fény, a könnyűség, a melegség, a szeretet és az életöröm.

Megerősítésként mondjuk: Megnyílok a természetnek; megnyílok a jónak, amely minden emberben ott lakik; és megnyílok Istennek, hogy gazdagon megajándékozhasson.

/A cikk megírásában segítségünkre volt: G. Hirschi, Mudrák című könyve/

Gáspár Katalin
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11918 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x