Külső és belső tennivalók bőröd szépségért: A böjt...
Címlap / Szépség-Egészség / Külső és belső tennivalók bőröd szépségért: A böjt

Külső és belső tennivalók bőröd szépségért: A böjt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A böjt csodája ugyanúgy hat külső megjelenésünkre, mint belső önvalónkra. Ha böjtölsz, akkor kívül belül megszépülsz. De nem mindegy hogy csinálod, mennyi ideig és milyen anyagokat használsz közben. 

A bőr
A bőr, úgy öleli körül szerveinket, mint egy erős többrétegű ám rugalmas és nagyon érzékeny fal, ami ingereket közvetít, a belső világ felé, ugyanakkor megvéd az idegen betolakodókkal szemben. Élettani szerepe sokrétű, részt vesz a légzésben, a méreganyagok kiválasztásában, valamint a tapintásban. A bőr ellenálló képessége, az életkorral, a tápanyag ellátottsággal és nem utolsó sorban az egész szervezet egészségi állapotával változik. A hámréteg védelmi rendszerét többek között például az A és az E vitamin ellátottság és a bőr nedvességtartalma is befolyásolja. Testünkön több milliónyi vizet és sót kiválasztó úgynevezett exokrin mirigy található. Ezért a bőr szépségének megóvása érdekében szükséges a sok folyadék fogyasztása, melynek legjobb, ha nagy részét víz teszi ki. Az emberi bőrnek állandó lakóit a rajta élő flóra és fauna alkotja. A bőrön élő mikroorganizmusok száma eléri a hatmilliárdot. Többségük az emberre ártalmatlan. A bőr baktérium flórája a születéskor alakul ki, amikor az újszülött az anyja hüvelyén áthalad. A bőr képezi a külvilággal szemben az első védő vonalat. A bőr ellenálló képessége, az életkorral, a tápanyag ellátottsággal, az egész szervezet egészségi állapotával változik.

Masszázs és olajozás a narancsbőr ellen is
A narancsbőr a nők nagy százalékát érintő probléma. Kialakulásában a bőr alatti zsírszövetek felhalmozódásának van szerepe. A mozgáshiányos életmód következményeként és a nem megfelelő táplálkozás eredményeként jön létre. A kevés folyadékbevitel is a fő okok közé sorolható. Ha nem kerül megfelelő folyadék a szervezetbe, akkor a salakanyagok nem tudnak kiürülni, hanem raktározódnak, méghozzá a bőr alatti zsírszövetekben és ebből előbb – utóbb kialakul a narancsbőr. Ez ellen nagyon hatásos a reggelente végzett váltott hideg – meleg vízzel végzett tusolás és az azt követő olajos masszázs. Lehetőleg természetes anyagokból készült olajat használj, hiszen ezek nem tömítik el a pólusokat és olyan aminosavakat és vitaminokat is tartalmaznak, melyek segítik a bőr tápanyag ellátottságát és melyeket mesterséges úton képtelenség előállítani. Fokozhatod a hatást, ha tusolás előtt szárazon ledörzsölöd a bőröd valamilyen durvább természetes alapanyagú szivaccsal.



Tusolás

Hideg meleg vizes váltózuhany, ami a vérkeringést serkenti és a bőrben elhelyezkedő kis receptorokat mintegy „felébreszti” a lehető legjobb, amit a szervezetünkkel tehetünk. A reggeli zuhany pedig azért ajánlott, mert az este folyamán a bőrön keresztül eltávozott salakanyagoktól megszabadítja a szervezetet és a bőr felületét. Az elhalt hámrétegek ekkor eltávozhatnak, és bőröd levegőhöz jut, kész a tápanyagfelvételre és a védelemre.

HarmoNet tipp: A külső szépség ápolása a bőrtípusok szerint >>

Szauna

Heti egy csodákat tesz a bőrrel. Az előbb is említett salakanyag kiválasztást serkenti ezáltal például a narancsbőr ellen nagyon jól alkalmazható. Méregtelenítő kúra alkalmával elengedhetetlen fontosságú a szaunázás, mert különben veszélyes lehet a méreganyag felhalmozódás, ami hirtelen kiürül a sejtekből.

Bélrendszer és a bőr kapcsolata
A kiválasztási, emésztési folyamatok során számos méreganyag keletkezik, ami a bélredőkben elraktározódik. Ha nincs legalább évente egyszer megfelelően kitisztítva fokozottan termeli a toxikus anyagokat és táptalajt biztosít a protozoonok és baktériumok, vírusok megtelepedésére. A nem kellően tiszta bélrendszer pedig megakadályozza a tápanyagok kellő mértékű felszívódását és a bőr alatt is elkezdődik a toxikus anyagok raktározása. A bőr állapotán így nyomon követhető a belső szervek állapota. A tápanyag felszívódás zavarai pedig a bőrön is látható jeleket produkálnak. Kiszárad, repedezik, hámlik, vagy pattanásossá és zsírossá, nehezen kezelhetővé válik. Ezért nagyon fontos a méregtelenítés a böjt, ahhoz, hogy kívül is szép legyél.



A böjt

A böjt komoly felkészülést igényel. Ha először böjtölsz, akkor mindenképp orvosi felügyelet mellett tedd. Ha már méregtelenítő kúrát végeztél régebben is, akkor valószínűleg tudsz mindent és egyedül is nekivághatsz. Évente egyszer mindenképp javasolt egy hosszabb 10-40 napig tartó léböjt. Háromhavonta pedig egy 3 napos kúra. Aki jobban bírja böjtöt az hetente is beiktathat egy napot. Fontos, hogy ezeken a napokon, 2-3 liter vizet mindenképp jutass a szervezetedbe és ezt tisztán. Ne gyógytea vagy gyümölcslé formájában. E mellett fogyaszd a gyümölcs vagy zöldséglevet illetve a gyógyteát. Plusz hosszabb böjt idején javasolt valamilyen multivitamin készítmény szedése is.

HarmoNet tipp: Ájurvédikus bõrápolás >>

Lélek

A böjt kapcsolatban áll a lélek megnyilvánulásaival, tapasztalásaival is, hiszen nem véletlen, hogy számos vallásban megtalálható. A megtisztulás nem csak testi síkon történik, hanem a szellemünkre is hatással van. Frissebbek, éberebbek és energikusabbak leszünk. Közelebb kerülünk általa Isteni mivoltunkhoz.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5443 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x