Reform ebéd fél óra alatt! 3 könnyű szárnyas étel
Címlap / Szépség-Egészség / Reform ebéd fél óra alatt! 3 könnyű szárnyas étel

Reform ebéd fél óra alatt! 3 könnyű szárnyas étel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Sokunk kedvence az omlós csirke, vagy a ropogós pulyka. Köztudott, hogy a csirkéből, vagy pulykából készült ételek jóval egészségesebbek, mint a vörös húsúak. A szárnyasokat friss zöldségekkel társítva könnyű nyári ételeket ehetünk, amelyek elég energiát, és vitamint biztosítanak a hétköznapokban is. Csirkét, pulykát bármikor fogyaszthatunk, kivéve újév első napján, hiszen a néphagyomány szerint ekkor elviszi a szerencsénket.  

Reggelire müzli, joghurt és gyümölcs, vacsorára egy finom saláta. Így nézne ki egy napi étkezésünk az egészséges életmód jegyében. De mit is ettünk ebédre? A felgyorsult hétköznapokon, munka közben gyakran elfelejtünk gondoskodni az ebédünkről, és délben tanácstalanul állunk, hogy mit is együnk, ami egyaránt jó testünknek és lelkünknek. Az ebéd a legfontosabb étkezésünk, ezért a Sodexo Pass, Bereznay Tamás közreműködésével elindította a Vitál Klubot, hogy munkanapjainkon se kelljen lemondani az egészséges ételekről.

Sokunk kedvence az omlós csirke, vagy a ropogós pulyka. Köztudott, hogy a csirkéből, vagy pulykából készült ételek jóval egészségesebbek, mint a vörös húsúak. A szárnyasokat friss zöldségekkel társítva könnyű nyári ételeket ehetünk, amelyek elég energiát, és vitamint biztosítanak a hétköznapokban is. Csirkét, pulykát bármikor fogyaszthatunk, kivéve újév első napján, hiszen a néphagyomány szerint ekkor elviszi a szerencsénket. Egyetlen kiegyensúlyozott étrendből sem maradhatnak ki ezek a fehérje-dús alapanyagok, hiszen izmainknak különösen fontos összetevőket tartalmaznak. Júniusban könnyen elkészíthető, finom és tápláló alatokat ajánl Bereznay Tamás a Vitál Klub séfje. Az ínyenceknek a citromos-chilis csirkecombokat ajánljuk fokhagymás spagettivel, de aki a hagyományos ízeket kedveli, az válassza a Vitál Klub éttermekben a pulykabrassóit paprikával és paradicsommal megbolondítva.

HarmoNet tipp: Főzve, sütve, párolva - Kiváló főzési technikák az egészséges táplálkozásért >>

Egy csipetnyi ízelítő Bereznay Tamás receptjeiből:


Citromos-chilis csirkecombok fokhagymás spagettivel:



A csirkecombokat olajban megsütöm, majd a citromos-chilis mártással meglocsolom. A spagettit olívaolajon megpirított fokhagymával és friss petrezselyemmel készítem el. Tálaláskor a csirkét még kevés friss korianderrel színesítem.

Csirkecombnyárs friss salátával:


A csirkét oregánóval, szerecsendióval, fehérborssal és sóval ízesítem, majd a zamatos lilahagymával együtt hurkapálcikákra tűzdelem és együtt megsütöm őket. Ropogós jégsalátát, paradicsomot, és reszelt répát ajánlok mellé összekeverve.

HarmoNet tipp: Keleti konyha otthon - a 10 legfinomabb indiai fűszer >>

Pulykabrassói paradicsommal és paprikával:



A sercegő pulykamell mellé dobom a paprikát, fokhagymát, és az újhagymát, majd a legvégén a paradicsomot. A ragut összekeverem a tepsiben sült újburgonyával. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórom meg.

+1 ráadás

Bazsalikomos zöldségleves:


Sárga- és fehérrépát, zellergumót és a póréhagymát olívaolajon megpárolom. Felöntöm csirkealaplével. Mikor majdnem kész, hozzáadom még a paradicsomot és a cukkinit. Ha megfőtt, friss csíkokra vágott bazsalikommal ízesítem.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12799 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x