A pontos étkezési terv biztos bukta
Címlap / Szépség-Egészség / A pontos étkezési terv biztos bukta

Dr. Csábi Bettina

A pontos étkezési terv biztos bukta

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

"Írj étkezési tervet, tedd közzé, Te mit eszel, segíts nekem egy heti tervvel"-kapom naponta a kéréseket. És látom naponta, hogy minden magazin, rengeteg edzői oldal kész követendő diétákat tesz közre. Mondjak valamit? Ha ilyent kapsz, az bukta. Mint ahogy az is, ha lemásolsz egy diétát. A net tele van mindenféle kúrákkal, lemásolsz egyet. Tuti, hogy belebuksz. Miért? 

BUKTA-HA KONKRÉT étkezési TERVET KAPSZ kivétel ha betegség miatt, például IR.
Ha konkrét étkezési tervet kapsz, ahová befizettél, akkor aláírtad a saját bukásodat.
Azok az emberek, akiknek valóban sikerült életmódot váltaniuk, szabadságot engednek maguknak, alapanyagokat változtatnak meg, hasonló ízvilágban, mint amihez hozzászoktak. Ez tényadat, nem vita tárgya.

Miért van ennek jelentősége?

Akik olyan életmódprogramot erőltetnek magukra, ami idegen tőlük, nem enged választási lehetőséget, újra és újra a falásrohamok áldozataivá válnak. Ezalatt olyan ételeket habzsolnak be, amelyeket az életmódprogramjuk nem enged meg, általában nyilván a magas szénhidráttartalmú, és zsíros ételeket értjük. Beszélhetünk arról, hogy tipizáljuk az embereket, mint egy divatos irányzat teszi, de valójában, ha megfigyeled, mi az, amit nem enged meg az sem egyik típusnak sem? Pontosan a magas szénhidáttartalmú, és zsíros ételeket. Elég vicces.
Henrietta Svébis „külön hálás vagyok, hogy Betti rám szabja az étrendet,, ami nem egyszerű, mert nem tudok gyümölcsöt, zöldséget enni”.

A net tele van mindenféle kúrákkal, lemásolsz egyet. A neten keresel egy –két kúrát, amik konkrét étrendet írnak elő, még mennyiségeket is. Tuti, hogy belebuksz. Több okból is:

1./ pszichológia: Az első lépés a tudatosítás. Miért híztam meg, mi vezetett hozzá?

Ha rájöttél erre, akkor a legtipikusabb hiba szokott lenni, hogy írjál pontos étrendet, különben nem tudom betartani. Itt már egyértelmű, hogy baj lenne, ha hagynám magam erre rábeszélni. Ennek a következménye lesz az, hogy félni kezdenek a diétázók bizonyos ételektől, különösen a szénhidrát-tartalmúaktól. Most 3 ilyen emberrel dolgozok együtt a 130-ból, egyikük anorexia határán volt. Mindig tudatosítom bennük, hogy pontosan kiszámolom a tápanyagokat, de alternatívákat fog kapni, amiből neki kell kiválasztania, hogy mit fog enni adott étkezésen belül. Az egyik semmit nem evett, csak zabot, és húst, zöld zöldségkörettel, mást nem. 2 hét kellett, hogy merjen enni a zabbal készült zsömléből, ami csak tojásfehérjét tartalmaz a zabon kívül. És itt kezdődik minden az agyban, a többi ponton most nem is megyünk végig.

Mire utalhat az, ha valaki étrendet vár tőlem pontosan kiszámolva, megmondva, hány órakor, mit egyen? Azt, hogy 100%-ig rá akarja utaltatni magát másra, rá akarja ruházni a felelősséget. Ettől még inkább tehetetlennek érzi magát. Hangsúlyozom, még az IR-oknak is alternatívákat írok fel. Nekik 6 étkezés van, g-ra kiszámolva CH, mennyi belőle lassú, gyors felszívódás, de azt is úgy írom meg, hogy mondjuk reggelire felírok 4-5 variációt azonos szénhidráttartalommal, azonos felszívódással. De ő választ.


  
2./ Egyébként pedig, amivel minden kezdő is tisztában van.

Mi befolyásolja az alapanyagcserét? A súlyod, a betegségek többsége, ha növekedésben vagy még, az is növeli, plusz az edzés. 1 óra fizikai munka kb. 10xannyi energiát igényel, mint a szellemi munka. Azaz minél többet edzel, annál többet…EHETSZ. Tehát hajrá! Ne onnan töltögess le anyagokat, készen senki nem kapott ingyen semmit. Vagy megkeresel egy dietetikust, edzőt, orvost, vagy szépen az alapoktól kezdve elkezded elsajátítani a tápanyagokat, és egyéb furcsáságokat. Ami a munkatársadnak bejött, kb. 90%, hogy neked nem fog bejönni- ezt borítékolom. De a családodat egy egészségesebb életre rá tudod vezetni.

TÚL SOKAT ENNI A KORÁBBIHOZ KÉPEST, MÉGIS FOGYNI?

”Lányom 13hónapos, 3 napja nem eszik semmit, de ma megtört a jég, normálisan evett, és persze hogy Anyu pizzájából kért! Hozzáteszem, magamnak kicsit sokkalom az adagot! Túrós pizza fokhagymás párolt spenóttal!!" >>>


3./ Előzmények lényegtelenek, egy recept volt

Egyik bajnokom kérése volt : „Elküldenéd a recept linkjét? Nekem egy másikat linkelt be Betti, de valahogy abban nem pontosak a mennyiségek.”
Krisztina Kamarás bajnokom válasza, aki már jóval rutinosabb „ Lehet, hogy a másik recept nem volt véletlen, többfajta van és Betti a neked valót linkeli! Kérdezz rá, hogy neked ezt lehet-e!” És itt a pont.

KONZEKVENCIA

Igen, hiába van hasonló recept és hasonló gyakorlatok, mindenki azt kapja, ami neki való, ahol most tart, amit az ő szervezete igényel. Van olyan, hogy 2 embert párhuzamosan futtatok egy, vagy két hétig, de az egyik tud róla, annak az oka, hogy meg akarom nézni, rendesen csinálja-e a másik, mert ha paramétereikben azonosak körülbelül, azonos edzésmúlttal, lehetséges, hogy így mérem le magamnak őket.

DE lényeg a lényeg, összegezve:
Ha pontos tervet kapsz, és nem alternatívákat, az tuti bukta, mert egy ideig-óráig működő, magadra erőltetett kényszerzubbonyba bújsz
Ha lemásolsz a netről, szomszédasszonyról, elkapáltad magadat, mert más a szervezeted szükséglete nagy valószínűséggel.

MEGOLDÁS:
ismerd meg a saját szervezeted működését!

BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAMJA KÜLDETÉSE

Az ideális az, ha megismerve a táplálkozás és neked megfelelő edzésmódszer alapelveit, magadnak tudod összeállítani a táplálkozási –és edzéstervedet úgy , hogy a mindennapjaiban ne legyél ráutalva senkire. Ne kelljen csodabogyókat és diétákat kipróbálgatnod, hanem felvértezve mindazon tudással, ami elegendő saját életmódod összeállításához, végre elérd azt azt erőt-állóképességet és külsőt, megszerezd azt az önbizalmat, amiről korábban nem is álmodtál.

Célunk egy új életmód kultúra létrehozása, ahol az ügyfél nem vezetgetve van, és tiltva, mit szabad és mit nem, hanem megkapja azt a tudást, amelyet megérdemel. A fentieket az előadásokkal és ügyfeleink képzésével érjük el, hogy megszerezve a szükséges még elegendő tudást, élethosszig egészséges, vitalitással teli életet élhess.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4413 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x