Miért szúrod el az Igazival?
Címlap / Szépség-Egészség / Miért szúrod el az Igazival?

Miért szúrod el az Igazival?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ha egyetlen ezoterikus weboldalt megnyitsz, legalább egyszer találkozol az Ikerláng, Lélektárs, karmikus szerelem fogalmaival. Ember legyen a talpán, aki különbséget tud tenni ezek jelentése között. Pláne, hogy a média azt sulykolja, az Igaziból csak egy van, szenvedélyes, mindent felforgató érzések, könny és tűz, mélység és lobogás kíséri. Otthonról pedig többnyire azt hozzuk magunkkal, hogy igen, van egy szenvedélyes szerelem mindenki életében, amit ha sikerül megtartanunk, akkor mély, szeretetteljes társkapcsolatba vált, így képes csak életünk végéig elkísérni.  

Mi történik, ha találkozunk az igazi szerelemmel és azt valamiért nem tudjuk működtetni?

1. Önismeret és a beengedni tudás

Banálisnak tűnhet, főleg olyan közhelyekkel spékelt világképben, melyben „az Igazi majd megjelenik magától és nem tudsz kitérni előle”. Sokan azt hisszük, egész jól állunk az önismeret kérdésével, de ha jön egy kapcsolat, abban döbbenünk rá, hiába küldték pontosan azt Fentről, amit korábban kértünk, az mégsem tesz boldoggá bennünket. Nem lehet eléggé hangsúlyozni az önismeret és az azt elősegítő gyakorlás (jóga, meditáció, akár pszichológus) szükségességét főként ha arra gondolunk, mi magunk is mennyit változunk egy-egy tapasztalás hatására. Ahhoz, hogy megtapasztald az Igaz szerelmet, képessé kell válnod meglátni azt a másikban. Ha –talán magad sem tudod- de mélyen teli vagy olyan félelmekkel, melyek az elköteleződést, a „másiknak való önátadást” gátolják, akkor hiába van ott az Igazi, nem állsz még rá készen, hogy valóban beengedd.



2. Szexualitás és kémia

A közös célok, a szeretet és támogatás nagyon fontos és értékes része a kapcsolatnak. De a testiség, a fizikai vonzódás és annak megélése nélkülözhetetlen. Ha két ember nem passzol össze az ágyban, akkor abból bizony hosszú távon csak egy nagyon szép barátság maradhat. Amikor az Igazira gondolunk (főleg ha még rendelkezünk kapcsolati tapasztalatokkal), azt hisszük ő majd magától, teljesen tökéletesen és „készen” érkezik a számunkra. Előfordul ilyen is, ha a két fél e téren már „egy szinten” mozog, hasonló elvárásokkal és vágyakkal.
De előfordul olyan is, hogy „az alapok jók”, viszont a két félnek még változnia, csiszolódnia kell. Ettől egyáltalán nem lesz kevesebb a kapcsolat és tévhit, hogy ez afféle kényszer-kompromisszum lenne. Az Igazival is tanulunk, ahogyan ő is tanul általunk. Miért lenne épp ez a párkapcsolat egyébként nagyon fontos területén másképp?

3. Az „Igaziság” alapja

Nem, nem a szenvedély! De nem pusztán azért, mert az idővel óhatatlanul átalakul, és más formában, ugyanolyan intenzitással már csak „hullámokban” fordul elő. Az egyik nemrég publikált, rendkívül átfogó pszichológiai tanulmány az „Igazi szerelmet” vizsgálta. Az eredmény megdöbbentő: azok, akik érezték már magukat szenvedélyesen, őrülten szerelmesnek egy viszonzott, nem plátói kapcsolatban, csak abban az esetben tudták működtetni a kapcsolatot, ha annak 80%-ban a támogató, őszinte szeretet és csak 20%-ban a szenvedély volt az alapja.

4. Ne menekülj, javíts!

Ha azt hiszed, az Igazival életed minden területe tökéletesen és magától fogva működik, akkor tévedsz. Ha így lenne, akkor a karma törvényei alapján már nem kellett volna találkoznotok, hiszen megtanultátok egymástól mindazt, ami a saját fejlődésetekhez volt szükséges. Amikor igazán erős vonzódást érzel valaki iránt, minden bizonnyal felismered őt előző életedből, életeidből, ám a kapcsolatotok még összehangolódást, tanulást és mindkettőtöktől belső munkát igényel. Természetesen nem azt mondom, hogy ragadj bele egy olyan kapcsolatba, mely már nem adja meg neked a boldogságot. De légy éber és vedd észre azt az érzékeny határvonalat, ami az ellaposodáshoz, majd a szakításhoz vezet! Életed azon szakaszában, amikor találkoztok, dolgotok van egymással és akkor bizony ő az Igazi. Ha úgy érzed, nem felel meg az elvárásaidnak minden tekintetben, akkor vedd észre, van egy képed, abba keresel valakit, aki belepasszol, nem pedig a valódi embert látod, akivel a valódi érzéseket éled meg. Csak kivetítesz. Kiszállni mindig egyszerűbb egy ellaposodó kapcsolatból, de amíg benned nincs belső béke, hiába találod meg a következőt, ugyanaz a hiányérzet fog fellépni - mert mindig a másiktól várod, hogy megadja, amire szükséged van.



Válts szemüveget!

Szenvedélyre vágysz? Próbálj Te szenvedélyt érezni partnered iránt! Ez nem az érzéseid megerőszakolása, félreértés ne essék. De ha pusztán ennyi a hiányérzet, találd meg önmagadban a szenvedélyt és ébreszd fel! Partnered talán épp erre vágyik és egészen új oldaláról ismered meg. Hiányzik a figyelmessége? Légy vele Te figyelmes – de engedd el az elvárást, hogy ő mikor válik azzá. Ha tiszta szívből, örömmel leped meg apró gesztusokkal, Te magad építed önmagadban az ezzel kapcsolatos elégedettség érzését.

Hagyd a bullshit-típusú idézeteket!

Vedd észre, ha naponta 26 idézetet posztolsz, az saját önbizalomhiányodról árulkodik. Vannak persze építő, komoly gondolatok, melyek által többek leszünk. Ezeket onnan ismerjük meg, hogy a szerzőtől származó gondolat tartalma eredeti, nem közhelyes és agyoncsépelt. De azok, amelyek „garantálják a tutit” félrevezetőek. A te idézeted pl. „Szenvedélyes tánc az élet, melyben ha nem táncolsz, nem is éltél igazán”, melyre én kapásból rávágom „A boldogság belső munka”. Vedd észre, hogy csak önigazoló idézeteket keresel. Ezzel még nincs probléma, de nincs két egyforma ember, két egyforma élettapasztalat. Hogyan mondhatná meg bárki, Neked pontosan mire van szükséged, vagy mi az Igaz szerelem a Te számodra? Csak saját vélemények léteznek, objektív igazság nem – vagy nem ezen a tudati szinten.

Ne az Igazit keresd, légy Te az Igazi!

Tűz, romantika, szenvedély ami elrabol és nem hagyja, hogy levegőt végy a másik nélkül – erre vágysz? Mikor voltál utoljára ilyen szenvedélyes valamelyik előző vagy jelenlegi pároddal? Megéltél-e ilyet kapcsolatban, vagy eleve úgy választottál, hogy tudtad, eleve nem teljesülhet be a szerelem (mert a másik pl. foglalt), és pusztán a folytonos várakozás adta meg az izgalmat? Miért azt várod, hogy valaki megjelenik és bumm? A hasonló a hasonlót vonzza. Ha Te magad képtelen vagy szenvedélyre akár szingliként is, ha menekülsz és csak biztonsági játékot játszol, akkor Te sem lennél Igazi az Igazidnak.

 
 
Ha gyengédségre vágysz, légy gyengéd és kedves, türelmes a családoddal, a barátaiddal, a munkatársaiddal! Kezdd el gyakorolni önmagadban annak megteremtését, amire vágysz a másiktól! Ehhez a mélyebb önismeret és az azzal való foglalkozás elengedhetetlen, viszont a nyereség óriási.

Kívánom, hogy fedezd fel magadban az Igazit, az ehhez vezető út pedig legyen egy csodálatos, kíváncsi felfedezése valódi önmagadnak!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 30478 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x