Vendégvárás könnyen
Címlap / Szépség-Egészség / Vendégvárás könnyen

Vendégvárás könnyen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Az év vége általában vendégeskedéssel telik. Ha nálad tervezitek a családi ünnepséget, barátokat látsz vendégül, vagy esetleg szilveszteri buli szervezésére adtad a fejed, akkor érdemes már foglalkozni az előkészületekkel.  

Vendégvárás, ünneplés, lakomázás?

A baráti, családi találkozók a teljes élet részei, ahogy a finom vendégváró falatok is egy-egy ilyen ünnepség elmaradhatatlan szereplői. Ha év közben a kiegyensúlyozott étrend szabályai szerint táplálkozol, akkor most akár úgy is érezheted, némi kilengés belefér.

Valóban karácsonykor, szilveszterkor mindenki egy kicsit megengedőbb a nassolás, az édességek, a desszertek terén. Ha szeretnéd mégis keretek között tartani a falatozást és a kalóriákat, akkor készülj olyan vendégváróval, édességgel, amivel megkönnyíted a választást mindenkinek.

Azért óvatosan, még a legkönnyebb, kevésbé kalóriadús finomságok is túlzott teltségérzetet okozhatnak, januárra pedig plusz kilókat is akár, ha mértéktelenül fogyasztjátok őket!
Tippek finom, de kímélő vendégvárókhoz - sós mégsem pogácsa


Nem az adag a lényeg, a vendégváró falatkáknak nem véletlenül falatkák a nevük. Ha már többféle variációt készítesz, legyenek egyszerre bekapható, apró adagok.
Sós vendégvárónak a klasszikus pogácsa, sajtos rúd helyett, csinálhatsz mártogatós partit, ahol látványos, ha a krémek mellé teljes kiőrlésű kiflikarikákat, hasábra vágott zöldségeket készítesz ki. Így lesznek a kiegyensúlyozott táplálkozás összetevőiből hirtelen vendégváró finomságok.
 
Segítségül itt van két gyorsan kikeverhető mártogatós krém, amit még egy váratlan vendégséghez is pillanatok alatt elkészíthetsz:

Zöldfűszeres mártogatós

Hozzávalók:

1 nagy doboz sovány natúr joghurt
3 ek finomra aprított petrezselyem
1 ek friss kapor felaprítva
1 ek aprított snidling
1 tk friss citromlé
1 tk olívaolaj
só, bors ízlés szerint

A hozzávalókat keverd össze, hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.

Fokhagymás márványsajtkrém

Hozzávalók
30 dkg márványsajt
1 doboz natúr vajkrém
3 gerezd fokhagyma
3 szál friss petrezselyem

A márványsajtot dolgozd össze a natúr vajkrémmel, majd nyomd bele a fokhagyma gerezdeket, a petrezselymet pedig keverd a krémhez. A petrezselyemtől nem csak ízletesebb lesz a krém, de valamennyire semlegesíti a fokhagyma erősebbaromáját.


Különleges könnyű édességek

Még a tél közepén is érdemes gyümölcsös, rostos finomságokban gondolkodni. Így még azok a vendégeid is kedvet kaphatnak a desszerthez, akik az ünnepek alatt is igyekeznek mértékletesen étkezni. Egy-egy desszert elfogyasztása még belefér a kiegyensúlyozott táplálkozás elvei szerint is. Tálald pohárban, kehelyben a desszertet, így könnyebb kontrolálni az adagokat, és nagyon mutatós is!

Ehhez segítségül itt is van egy szuper poharas desszert recept:

Poharas túródesszert

Hozzávalók
A csoki krémhez
200 g étcsokoládé
2 ek kakaópor
250 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
porcukor ízlés szerint vagy egyéb édesítő

A túrókrémhez
500 g tehéntúró
porcukor ízlés szerint (kb.2 ek) vagy egyéb édesítő
2 ek tejföl
fél citrom reszelt héja
2 db banán felszeletelve

A tejszínt a cukorral, kakaóval és a habfixálóval verd fel. A csokit vízgőz fölött olvaszd fel, majd óvatosan keverd bele a tejszínbe.

A túrókrém hozzávalóit a banán kivételével keverd össze, a túrót törd simára. Keverd bele a banán szeleteket. Töltsd poharakba először a túrókrémet, majd rá a csoki krémet. 1 órára tedd a hűtőbe, majd tálalhatod. Feldobhatod a desszerted, ha a két réteg közé egy kevés roppanós gabonapelyhet szórsz!


Ha mégis úgy érzi a vendégsereg, hogy kicsit túlették magukat, akkor pedig vegyetek együtt meleg ruhát, és iktassatok be egy közös sétát. Ha szerencsétek van, és esett a hó, akkor irány hógolyózni, ami nem csak a gyerekek kiváltsága! Az egészséges életmódnak nemcsak a kiegyensúlyozott táplálkozás, hanem a mozgás is szerves része –mondja a Nestlé dietetikusa is!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5286 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x