Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől?
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől?

Dr. Csábi Bettina

Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Már most huszonfokok vannak, rövidesen nyár, strandidő. Fürdőruha...a narancsbőrödre gondolva valószínű, felhördülsz, és visszavágyod a téli hideget. De nincs veszve semmi, van még időd. Coco Chanel szavaival élve: "Nincs ronda nő csak lusta". Most valószínűleg felhördülsz, hogy ez nem igaz narancsbőr esetén, mert a genetika alapvetően meghatározza, hogy hajlamos vagy-e narancsbőrre. Ez igaz, viszont biztosan ismered azt a kutatást, amit külön nevelődő, egypetéjű ikerpároknál végeztek- a kutatási eredmények szerint 30% genetika, 70% külső hatások határoznak meg bennünket. Ennek fényében pedig nem reménytelen a helyzet, ugye? 

A cellulit kifejezést egy francia táplálkozás-szakértő vezette be, amely kifejezés nem összekeverendő a cellulitisz szóval, mivel a cellulitisz a laza kötőszövet fájdalmas gyulladása, míg a cellulit a bőrben lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környezetükből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb ún.”gömböcskéket” alakítanak ki. Ez a nedvesség ödémát okoz, amik egymással találkozva csomókká alakulnak, a rostok szerkezetét megszakítják, így a bőr felülete egyenetlenné válik,- narancshéjra hasonlító küllemet vesz fel. Innen a narancsbőr kifejezés.  Elsősorban a csípőtájon és combokon jelentkezik, és fokozatosan alakul ki. 
A cellulit fokozatai:
0. fokozat:a bőr ráncolásával még nem váltható ki, álló és fekvő helyzetben a comb és a far bőre sima. 
1. fokozat: a bőrfelszín sima, de széthúzva már egyenetlen a felszín. 
2 fokozat:felállva látható az egyenetlenség,fekve még nem.
3. fokozat:állva és ülve is látható - sokszor ruhán keresztül is. 
A kialakulásért felelős tényezők:
1. Öröklődés 
2.Ösztrogén hormon megnövekedése-serdülőkorban,terhesség alatt,bizonyos fogamzásgátlók hatására-
3. Nyirokkeringési zavar
4. Testsúlynövekedés
5. Helytelen táplálkozás
6. Kevés folyadékfogyasztás
7 Mozgáshiány
8. Stressz
9:Fogyás-hízás gyakori váltakozása
Kezelése:
Belsőleg: Az edzés és a tiszta, szénhidrátcsökkentett alapokon nyugvó táplálkozás nélkül reménytelen bármilyen eredményt is elérni, ezt érdemes az elején letisztázni, amilyen módszerek most ismertetésre kerülnek, azok mind kiegészítő jellegűek. 
•A víz segít a káros anyagok kimosásában, napi min. 3 l-t meg kellene innod
•Cink 
•Króm, Kalcium - segíti a mérgező vegyületek kiürülését, 
•A-, C- és E-vitamin - csökkentik a méreganyagok aktivitását.
•L-karnitin - anyagcsere fokozó. 
•Anyagcserét fokozó teakeverékek-csalán, zsurló, gyermekláncfű stb., de ennek fogyasztása esetén meg kell növelni a folyadékfogyasztásodat
•Almaecet - Segít a szervezet zsírlebontásában 
•Lenmag -segít ’kimosni’ a salakanyagokat.” 

 

Külsőleg
A cellulit kezelésének célja a vér-, nyirok- és anyagcsere fokozása a salakanyag elszállításához. A Cellulit masszázs a köpölyözéshez hasonló, gumi vagy üvegharanggal végzik, felszippantják a bőrfelületet,így a zsírsejtek szétpukkannak, fokozódik a sejtmozgás, az anyagcsere felgyorsul,vérbőség alakul ki. Általában keringésfokozó vívőanyagot használunk(fahéj,erőspaprika alapú olaj,krém.) A masszírozás igen erőteljes. Akik ritkán masszíroztatják magukat, akár véraláfutás is előfordulhat, de ez természetes. A vákuum-masszázs hozzájárul a feszesebb, szebb testkontúrhoz. Amikor tekercselsz, az is hatásos 1 -2 napig, mivel egyszerűen kinyomod a vizet-és a különböző illóolajok elősegítik ezt a vérkeringés serkentésével. Ez az oka a centikben mérhető változásnak.

 
A legtöbb bőrfeszesítő krém kollagént, vagy elasztint tartalmaz, viszont ezeknek nagyobb a molekulamérete annál, hogy felszívódjanak. A nano-technológiával készült krémek hatása sem nem támasztott alá semmilyen kutatási anyaggal, viszont biztos, hogy szebb lesz a bőröd, mivel sok olyan hatóanyagot tartalmaznak,amik hidratálják bőrödet. Ha már krémek-az se mindegy, hogy mennyire áll természetes összetevőkből a krém, mert a méreganyagok elsősorban a kötőszövetekben és a zsírszövetekben rakódnak le. Lovag Enikőt, natúr kozmetikai termékcsalád tulajdonosa ajánl most neked 2 nagyágyút a szebb kontúrokért. 
Az egyik a kávébabból előállított vaj.  A maga különleges aromájával és kellemesen krémes szerkezetével hozzájárul az antioxidánsok és hasznos tápanyagok bőrbeviteléhez. A narancsbőr ellen, a bőröregedés ellen, a szemkörnyék körüli ráncok ellen használt kezelésekhez, bőrcsíkok és száraz bőr ápolására alkalmas. Elismerten serkenti a kollagén és elasztén termelődést, segít a bőrszerkezet helyreállításában és hozzájárul a bőr természetes védőrétegének megfelelő működéséhez. 
 
A kávévajat a pörkölt arabkávé babokból préselt olaj és hidrogénezett növényiolaj keverékéből nyerik. Egy krémes szerkezetű kompozíció, mely kellemes érzetet hagy a bőrön. Jó oxidációs stabilitást mutat, antioxidánsokat, fitoszterolokat és egy sor esszenciális zsírsavat tartalmaz.
A csodás illat pedig ráadás!  
A másik a goji bogyó olajos kivonata.
A goji olajos kivonat az egyik leggazdagabb olaj vitaminokban. Tizennyolc különböző aminosav és vitamin található benne. Jól véd az UV sugárzás ellen is. Tartalmaz béta-karotint (mint a sárgarépa), és C vitamint. Gazdag antioxidáns forrásokban. Belsőleg és külsőleg is ajánlott. 
Ezekből az anyagokból készült krémekből fantasztikusan támogathatjuk testünket a narancsbőr elleni harcban. 
Hogy meddig tart az eredmény, azon múlik, sikerül-e a táplálkozás és az életmód rendezése. Most már Te is látod, hogy "nincs ronda nő csak lusta", ugye?  
 
 
 
 
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9188 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x