HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-06-26
Címlap / Szépség-Egészség / A táplálék a legjobb orvosság

A táplálék a legjobb orvosság

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-06-26

Számos nemzetközi felmérés bizonyítja, hogy a kórházban ápolt betegek gyorsabban felépülnek, ha a kezelés során kiemelt hangsúlyt kap a megfelelő táplálkozás, és dietetikus szakember állítja össze egyéni étrendjüket. A táplálásterápia a kórházi kezelés része.  

 

Számos nemzetközi felmérés bizonyítja, hogy a kórházban ápolt betegek gyorsabban felépülnek, ha a kezelés során kiemelt hangsúlyt kap a megfelelő táplálkozás, és dietetikus szakember állítja össze egyéni étrendjüket. A táplálásterápia a kórházi kezelés része. Az ún. „táplálási team” különböző egészségügyi területek specialistáinak szoros együttműködéséből jön létre. Az orvoson kívül dietetikus, ápoló, gyógyszerész is tagja a csoportnak. A táplálásterápia fontosságáról, a kompetenciahatárokról, a tárgyi és személyi feltétételekről, a tudományos kutatások gyakorlati megvalósításának lehetőségeiről tanácskoznak a hazai és külföldi szakemberek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által szervezett II. Szakmai Napon 2006. május 27-én.

Egy ember élete során kb. 80.000-szer eszik. A nem fertőző betegségek 70 %-a az életmódunkkal függ össze, ezért a megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékfogyasztás egy egészséges ember esetében is nagyon fontos. Egy beteg számára még inkább biztosítani kell az állapotához (betegségéhez) igazított étrendet.

Az Európa Tanács Miniszteri Tanácsának 2003-ban kiadott nyilatkozata többek között a kórházi élelmezés javítását, a táplálásterápia fontosságát, az egészségügyi dolgozók szorosabb együttműködését hirdeti, és megoldási javaslatokat ajánl. A nemzetközi, valamint a hazai felmérések tükrében is elmondható, hogy a kórházi élelmezés gyakorlata fejlesztésre szorul. Fontos, hogy a dietetikusok nagyobb szerepet kapjanak a gyógyító folyamatban, hiszen ők a legmagasabb szinten képzett szakemberek a táplálkozástudomány területén. Az ún. „táplálási team” a betegek kórházi kezelése során a különböző egészségügyi területek specialistáinak szoros együttműködéséből jön létre, így az orvoson kívül dietetikus, ápoló, gyógyszerész (néhol logopédus, pszichológus, gyógytornász, szociális munkás) is tagja a csoportnak.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[1538]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/krisna_v_2017_07_21.gif
 
/img/hirdetes/egeszsegvar.gif
 
/img/hirdetes/banner_300x250.gif
 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x