Ájurvédikus bõrápolás
Címlap / Szépség-Egészség / Ájurvédikus bõrápolás

Ájurvédikus bõrápolás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az ájurvédikus bõrápolási koncepció része az ájurvédikus gyógyászatnak. Vannak elvek, amelyek nem kapcsolódnak térhez és idõhöz. Ilyen elv az ájurvéda szemlélete és alaposan kidolgozott kezelési és gyógyszerészeti része.  

Az õsi bölcsek ugyanazt állították, amit ma oly divatos mondani: az egészség és szépség együtt jár, vagyis, a szépség belülrõl fakad. Ha egészségesek, nyugodtak, kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor az emberek is szépnek látnak bennünket, mert egy különös, életerõs derû árad belõlünk kifelé.

Természetesen a táplálkozás, az emésztés és ürítés milyensége, a kor, a környezeti hatások mind - mind nyomot hagynak testünk fiziológiáján, immunrendszerünk mûködésén.

Ezért az ájurvéda úgy az egészség, mint a fiatalos, üde szépség megõrzése érdekében óriási hang- súlyt fektet a szervezet kiegyensúlyozott mûködésére, méregtelenítésre és a bõrünk, hajunk ápolására. Ezt célozzuk meg az ájurvédikus testmasszázsokkal, mint amilyenek a thalodal, ubtan, stb.

A hindu civilizáció õsi, de ma már az egyetlen, amely az õsi idõktõl a mai napig a maga teljességében fennmaradt. Az évezredek során olyan tapasztalat halmaz szaporodott fel az ájurvéda gyógyásztban és az indiai hagyományokban, amelyek, hatásukban ma már meg- kérdõjelezhetetlenek. Az ájurvéda gyógyászati rendszer (kezelések és gyógytermékek) hatékonysága számos európai országban klinikailag és a nyugati tudományos mércék segítségével is bizonyított. Nem véletlen, hogy több nyugati cég – fõleg a kozmetikai iparban – rengeteg ájurvéda plagiátumot dob a piacra. Persze, az ájurvéda szabványoknak a legtöbb esetben nem felelnek meg, így inkább a címkéjük „ájurvédikus” mintsem a tartalmuk. A divat az divat…sajnos.

Persze, vannak jó híreim is:
- egy csodálatos asszony, Shahnaz hercegnõ közel négy évtizeddel ezelõtt megálmodta, hogy hazája óriási kincsét, az ájurvédát megismerteti a nyugati országokban elõ emberekkel. Megálmodta, hogy olyan ájurvédikus arc-haj és testápolási rendszert hoz létre, amely kiküszöböli mindazokat a káros hatásokat, amelyek a nyugati kozmetológiát leginkább jellemzik. És az álom valóra vált. Shahnaz hercegnõ az ájurvédikus kozmetológiai rendszerével és termékei hatékonyságával több mint három évtizeddel ezelõtt meghódította a világot, Japántól Angliáig, Franciaországtól az Egyesült Államokig. Például a Shahnaz Herbals volt az elsõ ázsiai cég, amelynek a La Fayette Párizsban megnyitotta kapuit.

- majd jöttek a nemzetközi elismerések: International Diamond Star Award for Quality (Mexikó, 1995), Arch of Europe International Gold Star Award (Madrid, 1996) World’s Greatest Woman Enterpreneur (New York, 1996) Quality Excellence Award (Anglia, 1997) Golden America Award for Quality Excellence (New York)

- végül, az Indiai kormány 2005-ben egy külön elismerést adott át Shahnaz hercegnõnek: „Az ájurvéda nagykövete”

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 9368 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x