Életveszélyben - Te tudod mit iszol?
Címlap / Szépség-Egészség / Életveszélyben - Te tudod mit iszol?

Életveszélyben - Te tudod mit iszol?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Narancsbőr, elhízás, öregedés. Három súlyos ok, amiért figyelj oda a bevitel minőségére. Gondoltad volna, hogy ennél is veszélyesebb helyzetet teremthetsz? Halálközeli állapotba is kerülhetsz általa! 

A nyáron mindig előtérbe kerül a vízfogyasztás kérdésköre, pedig télen a rengeteg ruha alatti izzadás, vagy az átmeneti évszakokban a sok fertőzéses megbetegedés a meghűlések gyors kompenzálására való átmeneti lázas állapotok szintén növelik a vízfogyasztásunkat.

Miért is fontos a víz ennyire? Testünk átlagosan 70%-át teszi ki a víz, azonban idős korunkra ez a mennyiség 60%-ra csökken. Vagyis gyakorlatilag az öregedés legfontosabb oka a vízhiány. A test teljes anyagcseréjéhez, és itt nem csak hagyományos tisztulási, ürítési folyamatokra gondolunk, hanem a sejtanyagcseréhez is vízre van szükség! Talán csak kevesen tudják, hogy az agy nagy része is vízből áll, folyadékból, amely a hibátlan működéshez, az impulzusok tökéletes átviteléhez szükségesek.

Az ásványvizek
A víz egyik legfontosabb tulajdonsága oldóképessége, hogy képes bármilyen gyógyszert, rengeteg vitamint és ásványi anyagokat is magában feloldani. Az ásványianyag hiány, illetve ezek túladagolása a szervezetben, vezethet el a legkevésbé egyértelmű, és a legnehézkesebben gyógyítható betegségekhez. Mindössze egy egyensúly eltolódás áll a háttérben, de sokszor nem döbbenünk rá, hogy miről is van szó.

HarmoNet tipp:
Narancsbőröd legnagyobb ellenfele >>

Súlyosabb példa az ásványianyag hiányra

  • Izomgörcsök, fájdalmak, remegés – magnézium hiány
  • Alvászavar, kókadt állapot, kimerültség – kálium
  • Súlyos elhízás, fejbőr zsírosodása – jód hiány is lehet!

A vízben feloldható ásványi anyagok azonban akár túl is sózhatják a szervezetet, ezért fontos hogy túlzásba se vigyük az adagolást. A legjobb, ha alacsony ásványi anyag tartalmú vizeket fogyasztunk (ezt a boltban feltüntetik a címkén) de azokat rendszeresen vigyük be szervezetünkbe!

Felmerül az is, hogy szénsavas, vagy mentes vizet fogyasszunk. Bár kellemes élmény, de a szénsavas víz gyakrabban tartalmaz felesleges adalékokat. A gyomornak, nyelőcsőnek, rendszeres fogyasztása, főként jéghidegen, nagy kihívás. Ezért ha egy mód van rá, inkább szénsavmentes, vagy enyhén szénsavas üdítőt igyunk.

A csapvíz
A csapvíz a legtöbb helyen nem túl jóízű, kis hazánkban erősen klórozzák, s a klórra ezért egyre többen érzékenyek. Igen előnyös, ha csapvizet inkább csak főzéshez, teaforraláshoz használunk. Ennek ellenére nem árt tudni, hogy klórra is szüksége van a szervezetnek kis mennyiségben, így heti 2-3 pohár vezetékes víz elfogyasztása javítja az egészséget, és közérzetet.

A forrásvíz
Szinte minden nagyobb városban és forrásvidékeken vásárolható szállítóktól forrásvíz, amelyet általában kannákban, palackokban juttatnak el a fogyasztókhoz. Ezek hátránya, hogy alacsony az ásványianyag tartalmuk, talán a kelleténél is alacsonyabb, viszont kellemes az ízük, hetek múlva sem produkálnak állott, poshadt ízt műanyagkannákban, és általában áruk a szokásos ásványvizek alatti. A forrásvíz további előnye, hogy tiszta, és egyelőre úgy tűnik kiapadhatatlan, hőmérséklete egyenletes, nincs szükség megtisztítani, mert a legtöbben semmilyen fertőzés sem található. Ennek ellenére figyeljünk arra, hogy csak bevizsgált, engedéllyel rendelkező forrásból vásároljunk!

HarmoNet tipp: A víz szépít >>

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1295 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x