A placcról kajál a gyerek? - Baci-haver: extrém immunerősítés...
Címlap / Szépség-Egészség / A placcról kajál a gyerek? - Baci-haver: extrém immunerősítés a jó baktériumokkal

A placcról kajál a gyerek? - Baci-haver: extrém immunerősítés a jó baktériumokkal

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A modern világ teljesen antibakteriális környezetében hajlamosak vagyunk elhinni, hogy csak a halott baktérium a jó baktérium. Vannak azonban olyan kórokozók, amelyek hasznosak, sőt szükségesek, ugyanis erősíthetik immunrendszerünk működését. Górcső alatt extrém és vicces esetek, káros vagy sem? 

Több felmérés során bizonyítást nyert, hogy a nagyobb családok gyermekei, valamint azok a kicsik, akik sokat tartózkodnak az óvodában (vagyis akik jobban ki vannak téve a kórokozóknak) kevésbé hajlamosak az allergiás megbetegedésekre és az asztmára, mint hasonló korú társaik.

Természetesen nem vagyunk képesek szétválasztani a jó baktériumokat, a betegségeket okozóktól, de bizonyos esetekben felismerhetjük, hogy mely tevékenységek jelenthetnek veszélyt, és melyek ártalmatlanok.

Minimális kockázat:

Gyermekünk a saját fürdővizéből iszik. "A fertőzés esélye ebben az esetben szinte teljesen elhanyagolható, már az is nagyobb kockázatot jelent, ha valaki gyermekünkre tüsszög." - nyilatkozta Harley Rotbart gyermekorvos infektológus specialista.

A pincér véletlenül belenyúl a kávénkba. A forró kávé végez a baktériumokkal, és gyomrunk savas kémhatású környezete is képes elpusztítani a legtöbb káros baktériumot.

Gyermekünk a földre esett ételt eszi. "Egyáltalán nem káros, sőt, egy kis kosz még jót is tesz a gyermekek immunrendszerének" - nyilatkozta Jessica Snyder Sachs, a ’Jó Baktérium, Rossz Baktérium’ című könyv szerzője.

Nyilvános vécében megérintjük az ajtókat. "Bár a legtöbben kezet mosnak a mosdóhasználat után, a vízzel pedig lemossák a kórokozók többségét, ha aggódunk, használjunk papírtörölközőt az ajtókhoz" - nyilatkozta Charles Gerba mikrobiológus. Az antibakteriális szappanok azonban szinte teljesen haszontalanok, a meghűlést és az influenzát ugyanis vírusok okozzák, amelyek ellen az antibakteriális szappanok semmit sem érnek.

HarmoNet tipp: Fertőzésgócok a lakásban! - Veszélyesebb, mintha a wc-ből kortyolnál! >>

Gyermekünk bogarakat eszik. Szinte teljesen veszélytelen, a bogár és rovarcsípések viszont annál veszélyesebbek.

Nyilvános ivókútból iszunk. Ha szánkkal nem érintjük a csap felületét, a fertőzésveszély elhanyagolható.

Ellenben magas kockázat:

Mozgólépcső kapaszkodó és tömegközlekedési jármű kapaszkodóinak érintése. Ezeken a felületeken igen nagy arányban fordulnak elő kórokozók, ezért kerüljük orrunk és szánk érintését ezekben az esetekben.

Más után iszunk egy palackból. A vírusok egyszerűen imádják a nedves felületeket, ezért így igen könnyen kaphatunk el fertőzéseket.


Mezítláb járunk egy nyilvános zuhanyzóban vagy fürdőben. A nyilvános zuhanyzók és fürdők a gombák kedvenc tenyészhelyei, ezért papucs nélkül lehetőleg ne járkáljunk ezeken a helyeken.

HarmoNet tipp: Köhögés, allergia, asztma - a páratartalom szabályozása. Kórokozók és eltávolításuk a légtérből! >>

Újszülött gyermekünket egy barátunk szeretné megpuszilni. Az újszülöttek életük első harminc napjában még teljesen védtelenek a fertőzésekkel szemben, ezért a legenyhébbek is könnyen végzetessé válhatnak. Ne engedjük gyermekünket csókolgatni az első hónapban!

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2830 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x