Az alkar izmait nyújtó gyakorlatok
Címlap / Szépség-Egészség / Az alkar izmait nyújtó gyakorlatok

Az alkar izmait nyújtó gyakorlatok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

 

1. Előfeszítés: enyhén hajlított karokkal vállmagasságban támaszkodjatok a falnak úgy, hogy a tenyerek a fal felé nézzenek és az ujjak egymás felé forduljanak. Ebből a helyzetből próbáljátok a fal ellenállásával szemben behajlítani a csuklótokat, megfeszítve ezáltal az alkar hajlító izmait. 

 

 

 

1. Nyújtás: az előbb említett kiindulóhelyzetet megtartva tegyétek távolabb egymástól a kezeiteket. Finoman helyezzétek előre az ujjaitok végére a testsúlyotokat. Ekkor éreznetek kell, hogy az előbb feszített alkar hajlító izomzat fokozatosan megnyúlik.

 

 

 

2. Előfeszítés: helyezzétek a bal kézfejetek kézháti részére a jobb tenyereteket és kissé hajlítsátok a bal csuklót. Ebből a helyzetből próbáljátok kiegyenesíteni a bal csuklót, azonban a jobb kéz akadályozza meg ezt. Ekkor az alkar feszítő izmait feszítitek.

 

 

 

2. Nyújtás: 90 fokban hajlítsátok a test előtt a bal karotokat, és alulról fogjátok meg a jobb tenyeretekkel a bal kézfej kézháti részét. A bal alkar ellazításával egyidőben toljátok a bal kézfejet hátra és kifelé irányba. Ekkor megnyújthatóvá válik az alkart feszítő izmok többsége. 

 

 

 

Irodalom: Dr. Szécsényi József: Stretching. Budapest, 1992. Magyar Testnevelési Egyetem

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14683 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x